Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
debrzyna napisał:

1 godzinę temu, Yoda napisał:

Taka grupa wzajemnej adoracji a teraz raczej grupa adoracji prezesa.

Ale jest sekcja Hereforda To co nie działa ?

Nie działa bo w związku hodowcy hereforda są traktowani jak wrzód na dupie. Każdy na ile może promuje ale bez najmniejszego wsparcia z ich strony. Ale na aukcje na Podlasiu od lat kasa jest.

Opublikowano
10 minut temu, AdamRo napisał:

Nie wiesz kto Ursus932 ?

Domyślam się 

Opublikowano

To Ty w sumie tego gościa co Ci sprzedał , to delikatnie mówiąc w ciula zrobiłeś . 🤔 Myślałem że tylko handlarze rolników kroją ? :(

3 minuty temu, JarekBazydlo napisał:

Tak wygląda;) plus do tego jeszcze drobnica miedzi.

WP_20191204_14_16_14_Pro.jpg

Opublikowano (edytowane)

.

Te spawarki to sprawne były?

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Spokojnie . Żartowałem . Ja bym nawet nie złapał ,że zarobić się da na tym . B|

Opublikowano

Nom . Naprawdę podziwiam tu u niektórych smykałkę do szybkiego zarobku . B|

Opublikowano
4 godziny temu, PanPancio napisał:

Netto?

No tak

4 godziny temu, Berthold napisał:

Pewnie że dobra 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Kasa też pewna...... 😉😉😉

No tak kasa na 7 dzień.Jak ja już mu sprzedaje bydło kupę lat.To tego szanuje........................

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
3 minuty temu, Kentar napisał:

Nie ma czegos takiego jak okazja... :D

Czytaj opis:

Podana cena jest przykladowa

Ile warta krowa 400 kilo O klasa? 

I takie 700 R??

Podpowiesz?😊

Opublikowano

Zadnej nie widzialem wiec moge aby strzelac, jesli ta malutka ladne O zaleznie od tego kto na jaki  zaklad daje mozesz dostac 3,5-4zl netto mniej wiecej. Chociaz sam bym wiecej jak 3,5 pewnie nie zaryzykowal.

No a jak faktycznie Rkowa krowa 700+ i wyglada jakby miala sie wybic smialo na polowe to nawet 5,5-5,8 netto.

Jakis czas temu bralem simentalke ktora sie wybila 53% na zakladzie, dalem 5,5 netto i jeszcze ladnie zarobilem. (uczciwie zwazona!)

Opublikowano

na cenyrolnicze podają że u zachodnich sąsiadów za byka R 3.7 ...przy kursie 4.28 daje prawie 16 zł netto...myslicie że rzeczywiście jest taka średnia cena w Niemczech?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v