Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
agroFakt.pl
Tylko na agroFakt.pl:

Ceny mięsa w dół

Opublikowano
1 minutę temu, JarekBazydlo napisał:

U mnie w okolicy jest pełno handlarzy bydłem do tego 2 ubojnie kiedyś były 3 ale jedna upadła. Dlatego pytam kto tam do Ciebie dojeżdża. Dużo z moich stron jeździ na mazury.

A jak tam dabpol jeszcze istnieje? 

Opublikowano
50 minut temu, AdamRo napisał:

Było puścić przez cybulaka, miałbyś 50 gr więcej ;)

Zobaczymy jutro co można wyciągnąc u nich za moje zdychy

49 minut temu, radekz200 napisał:

A jak tam dabpol jeszcze istnieje? 

a przypadkiem @zkordalski z nimi kiedyś nie handlował?

Opublikowano
10 godzin temu, lusjan napisał:

U kogo tak dobrze? My zwykle oddawaliśmy do pośrednika, Stachu Żak, ale ostatnio niemiłosiernie nas wkurzył. W okolicy odbiera też Chwastek na żywą i Kojs Kabanos poubojową... i w sumie nie wiem, czego się trzymać

pośrednicy rodem z okolic tarnowa

Opublikowano (edytowane)

sprzedałem  byczka 505kg ( zdrowy inaczej) 260 kg mięsa miał iść po 10,30 zł poszedł po 9,20 czyli 300 zł ubojnia oszczędziła na mnie                                                                  Przerzucę chyba  się na świnki wczoraj woziłem trzodę Jedna z macior ważyła 405 kg (fajna loszka😜)

Edytowane przez marijusz
  • Haha 2
Opublikowano

to nie był żaden (zdych )  tylko przestało smakować mu menu które ja serwowałem i i już kilka dni się odchudzał A przed chwilą ustaliłem powód ceny  z obszernych wyjasnien wynika że nie potrzebnie mam żal bo byk nie załapał się w klase O (totalna bzdura ) tylko w O z minusem a w cenniku było jak byk lub wół 😁 napisane ze cena byka waga od 260kg w klasie O jest 10,30 a w klasie O minus  9,2zł mniej (1,1 zł  ) co dla mnie jest złodziejstwem zgodnym z cennikiem !!!Bliższych informacji na temat firmy która dyma rolników zgodnie z cennikiem udzielę dla zainteresowanych na priv

Opublikowano

To i tak mocno niska podstawa jak za O 260kg 10,30. A dal tyle miesa przy takiej wadze pewnie, bo jak nie zarl to akurat zdazyl zgubic tluszcz wiec waga spadla ale mieso siedzialo i stad ladne wybicie.

Opublikowano

DąbPol na chwilę obecną ma12 zestawów  skupują od 50 do 150 sztuk na dzień jeśli chodzi o bydło ile tucznika nie wiem. Cena jedna z najniższych w okolicy ...I Ta waga magiczna  u tego co ma wagę so tylko raz  a jak już 2 to cena tak kiepska że szkoda gadać ale są i rolnicy którzy sobie chwalą mają cenę dość dobrą ale zawsze te byki jakieś nie wyrośnięte hhahah :D 

Opublikowano
9 minut temu, leszek1000 napisał:

foodworks. Krowa waga 660kg, mięsa 309kg cena 9,80. Kiepsko 

w przyszłym tygodniu faktura przyjedzie to napisze ile wyszło czyste SM u nich

A chociaż spokojna ta krowa ? :ph34r: Jak przyjechali po jałówki to mieli jeszcze krowę mamke LM to tak jej odwalało że szkoda gadać .... na skupie prawie godzine z nią walczyliśmy żeby rozładować i przegnać do kojca

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v