Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Beata twoje lm agrostar sprzedaje po 12.5 netto za wagę żywa bez odliczania skity czyli placac tobie 12zl netto minus 5% na bród zarabia 50gr na kg plus te 5%. czy dobrze się doczytałem?

Opublikowano

z tego co się orientuję najczęściej waga żywa oscyluje w granicach 280. znaczy inaczej powiem : najczęściej tak obiecują.

Opublikowano
1 minutę temu, kali2107 napisał:

z tego co się orientuję najczęściej waga żywa oscyluje w granicach 280. znaczy inaczej powiem : najczęściej tak obiecują.

Koleżanka napisała wcześniej że są sztuki cięższe 

Opublikowano

i wtedy jest problem. bo 4k za odsada to nie na mój mały chłopski rozum.

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, kali2107 napisał:

i wtedy jest problem. bo 4k za odsada to nie na mój mały chłopski rozum.

Kumpel w styczniu pchnął odsady ok 400kg po 12 netto bez względu na to czy xx czy xy....

Teraz za takie same niema kto dać po3 tyś 

Edytowane przez soltys48
Cholerna autokorekta
Opublikowano
Ursus932 napisał:

2 godziny temu, JarekBazydlo napisał:

No ale niby po to jest napisane Ceny bydła żeby było o tym. A tu więcej innych informacji. Można założyć temat o życiu czy jakoś tak i tam sobie pisać;)

A kiedy pan raczy napisać jakąś cene? 

Jak będę sprzedawał to napisze teraz nie mam nic na sprzedaż to nawet nie wiem jaka cena jest.

Opublikowano
2 godziny temu, soltys48 napisał:

Kumpel w styczniu pchnął odsady ok 400kg po 12 netto bez względu na to czy xx czy xy....

Teraz za takie same niema kto dać po tyś 

Cos ja nie rozumiem, czy Ty cos zle napisales?bo jest przepaść w tym co piszesz 

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, weksel napisał:

Ale Beata wie najlepiej🤔

Powiem wprost - odpieprz się już ode mnie, poniał? Piszę jak jest u mnie i tyle zrozumiano?! Dlatego teraz już wiem na 100%, że koniec mojego udzielania się, bo trafi się taki ktoś i będzie kąsał jakby mu baba przez rok nie dała. Koniec dyskusji z handlarzem.

7 godzin temu, soltys48 napisał:

Koleżanka napisała wcześniej że są sztuki cięższe 

Ale też i takie, które ważą 250 kg, mamy swoją wagę więc przeważamy sztuki. 

Edytowane przez beata12596
  • Like 1
  • Thanks 3
  • Haha 4
Opublikowano

czyli jaką osiagasz średnia przy sprzedaży? ile sztuk rocznie produkujesz?

Opublikowano
7 godzin temu, soltys48 napisał:

Teraz za takie same niema kto dać po3 tyś 

Jak nie ma kto dać? Kolega weksel daje 13 zł jałoweczka, 16 zł byczek ceny netto napisał kilka postów wyżej, że też ludzie nie walą do niego drzwiami i oknami, aaaa zapomniałam, jego interesuje 1000 szt, ciekawe, bo ostatnio zamawiałam kolczyki i gość opowiadał mi, że zrezygnowali z firmy dostarczające kolczyki, z którą współpracowali, bo powiedzieli, że ma uzbierać 300 numerów dopiero odbiorą zgłoszenie. Zrezygnowali, bo uzbieranie takiej ilości zajęło by im ok 3 miesięcy jak nie więcej, a biuro maja przy samej agencji i wszyscy od nich kolczyki biorą. 

1 minutę temu, kali2107 napisał:

czyli jaką osiagasz średnia przy sprzedaży? ile sztuk rocznie produkujesz?

Średnia po odbiciu % waha się od ok 290 do 310 kg sporadycznie, z reguły jest to poniżej 300 kg, żeby powyżej nie karmić za darmo. Wybacz, że nie napisze ile szt sprzedaję, żeby co niektórym pieniaczom nie dawać powodów do dyskusji, mamy kilkadziesiąt szt mamek. 

Opublikowano
11 godzin temu, kali2107 napisał:

Beata twoje lm agrostar sprzedaje po 12.5 netto za wagę żywa bez odliczania skity czyli placac tobie 12zl netto minus 5% na bród zarabia 50gr na kg plus te 5%. czy dobrze się doczytałem?

Bród to jest przejście przez rzekę😉

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v