Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Ursus932 napisał:

A to 0,5 roku ?? Nie wychodził wet od'Ciebie😊

Nie mówię  ze nie choruja☺ale to takie przypadki łagodne do opanowania samemu.czasem się przez telefon poradzę weta i tyle

Opublikowano

to zależy ile novexim płaci, chociaż teraz i poznaniaki przemieszczenie na miejscu piszą to mają szanse kupić ale ich nie widać ostatnio. Z simami to nie ma problemu, ale reszta to bodaj za darmo byś im wszystkim oddawał

Opublikowano
2 minuty temu, kazik6 napisał:

papier przyjmie rozne daty urodzenia 

Możesz tylko odmłodzić rejestrując po miesiącu. Postarzeć za bardzo nie da rady. Rejestrowanie przed urodzeniem nieznając płci jest ryzykowne i głupie. Innego sposobu nie widzę.

Opublikowano
3 minuty temu, bobienko napisał:

Nie mówię  ze nie choruja☺ale to takie przypadki łagodne do opanowania samemu.czasem się przez telefon poradzę weta i tyle

Żartowałem 😊 Tak myślałem że nie masz większych problemów

Opublikowano

Od rolników kupowanie wcale tak słodko nie wygląda.zajeżdzam po cielaki do miejscowości Średnica Maćkowięta koło Szepietowa.czuję że w chlewie jebie sraką no ale cielaki czyste,tylko pijane,już widać że odwodnienie,nachylam się a cielaki płynem do garów wyszorowane

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Thomas2135 napisał:

Możesz tylko odmłodzić rejestrując po miesiącu. Postarzeć za bardzo nie da rady. Rejestrowanie przed urodzeniem nieznając płci jest ryzykowne i głupie. Innego sposobu nie widzę.

zapytaj tych chciwych na dopłatę do sztuki :D  znajomy w tamtym roku o północy cielaki kupował jeszcze jak rano kontrol była, nie ważna wtedy płeć aby łeb był :D

bobienko są i tacy co w gówno patrzą czy nie da rady tego jeszcze przerobić jak widać. Nie ma czegoś takiego w naszym narodzie żeby dwóch się dogadało że bierze cielaki jak popadnie a nie tylko te lepsze, tak to każdy tylko te lepsze a badziewie trzymaj.

Edytowane przez gregor12841
Opublikowano (edytowane)

Wiem, że nie jest kolorowo. Bywają tacy co opajają przed sprzedażą jakby duży bebech miał dodać mięsa na grzbiecie. Tylko takie miesięczny okres to czas kiedy jeden z drugim nauczyłby się dbać o cielęta, zapobiegać czy leczyć biegunkę. 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
5 minut temu, bobienko napisał:

Od rolników kupowanie wcale tak słodko nie wygląda.zajeżdzam po cielaki do miejscowości Średnica Maćkowięta koło Szepietowa.czuję że w chlewie jebie sraką no ale cielaki czyste,tylko pijane,już widać że odwodnienie,nachylam się a cielaki płynem do garów wyszorowane

Taki sk***iel dostałby w pysk od razu

Opublikowano
10 minut temu, bobienko napisał:

Ja pier**le ludwikiem 😏

Opublikowano
Przed chwilą, Ursus932 napisał:

Najgorzej jakby wcześniej zdążył widły chwycić😊

A daj spokuj,😆w białymstoku platynowych śrub na chirurgi tyle nie mieli zeby go do kupy poskładać😀

Opublikowano (edytowane)

Ja ku  nie lubię takich ludzi co nastawią bydła,nałapią pola i wszystkiego nałapią i wszystko zaniedbane jeszcze jakby na tym wszystkim kokosy byli.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
3 minuty temu, bobienko napisał:

A daj spokuj,😆w białymstoku platynowych śrub na chirurgi tyle nie mieli zeby go do kupy poskładać😀

I nie mówisz tu o cielaku😀

2 minuty temu, Wiesi0 napisał:

Ja ku  nie lubię takich ludzi co nastawią bydła,nałapią pola i wszystkiego nałapią i wszystko zaniedbane.

Bo to są takie k**wa biznesmeny

Bez pojęcia

Opublikowano (edytowane)

A najbardziej nie rozumiem starych kawalerów trzymających po 40 krów i ich dojenie co dzień.W wieku 60lat.Tać lepiej pojechać do sanatorium i sobie podmuchać.I tak to wszystko rodzina rozbierze i nie tylko.A trumny kieszonek nie mają.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
2 godziny temu, kanalia36 napisał:

Idz się lecz człowieku. czego mnie atakujesz???

jak ja widzę wpadnięte boki to wole na pusto przyjachać. 

80% cielaków sprzedają handlarze  i raz ze są za drogie, a po drugie nawet świecący się cielak  niema pewności ze jest zdrowy bo w tym tłumie kazdy ma płucka zainfekowane, i niektórzy handlarze  karmią raz dnia byle gównem( i daje spryce w tyłek żeby nie był chory  a dokładnie na 3 dzień od zakupu biegunka.

Ja od listopada nie mam obcych cielaków  a i wcześniej nieraz pojechałem coś kupić i na pusto wróciłem bo albo padlina albo cena kosmiczna.

p,s a mleczarze  wcale nie lepsi. Jak zaczynałem bawić się w byki to kupowałem od takiego każdy jeden w ciągu tygodnia bieguna. Gość mi wmawiał ze to jakiś wirus czy coś, aż raz przjechałem kupić a na cielakach na szyjach krople krwi od igły. współpraca się skończyła.

A cielaki piękne ale jak się dowiedziałem później to gość cielaki na sprzedaż traktował  tak ze malucha odpajał 3litry dwa razy dziennie a żeby biegunki nie było dwa razy dziennie spryca i jak najszybciej je chciał sprzedawać

Ja ciebie wyleczyłbym raz dwa. Tylko narzekasz i wszystko nie pasuje ci. Wstyd ze ktoś taki jak ty mieszka w wielkopolsce. Nie pasuje nie hoduj ale daj innym spokojnie jak to nazywasz ciagle dokładać. Poprostu jestes k**wa uciśniony jak nikt w całym kraju, tylko masz ty przejebane

a inni maja raj. Weź sie lecz.

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Wiesi0 napisał:

A najbardziej nie rozumiem starych kawalerów trzymających po 40 krów i ich dojenie co dzień.W wieku 60lat.Tać lepiej pojechać do sanatorium i sobie podmuchać.I tak to wszystko rodzina rozbierze i nie tylko.A trumny kieszonek nie mają.

jest u nas taki ale on i do sanatorium zdąży i na wycieczkę pojedzie, bierze kogoś z rodziny do dojenia i ile udoją litrów to tyle kasiory za dojenie im daje.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v