Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
32 minuty temu, AdamRo napisał:

Tyran. Weź no Ty jutro telefon, zadzwoń do Biernackiego i powiedz że chcesz kupić byka na haku. Potem napisz za ile chciał Ci sprzedać. 

Jestem pewien że przestaniesz pisać bzdury.

Nie przestanie, uwierz mi, będzie brnoł w zaparte 

Opublikowano
25 minut temu, Kret1992 napisał:

Ostatnio przywiozl mi dwie jaloweczki (3tyg) sm 850zl jedna

A gdzie mieszkasz tak w ogóle bo komunikator ma fochy i nie ma jak bardzo pogadać.

Opublikowano

AdamRo wy handlarze to od lat dokładacie do interesu ledwo na zus zarabiacie ogólnie cały czas na minusie, a Ty to już taki filantrop ze nawet na normalne gacie już nie zarabiasz tylko ledwo na sznurek( stringi) na tyłku ci wystarcza))))) a Biernacki buduje kolejne sklepy Dino dla ubogich i bezdomnych. 

Opublikowano
10 minut temu, kanalia36 napisał:

AdamRo wy handlarze to od lat dokładacie do interesu ledwo na zus zarabiacie ogólnie cały czas na minusie, a Ty to już taki filantrop ze nawet na normalne gacie już nie zarabiasz tylko ledwo na sznurek( stringi) na tyłku ci wystarcza))))) a Biernacki buduje kolejne sklepy Dino dla ubogich i bezdomnych. 

a to jaki sklep jest dla bogatych ? lidl ?

Opublikowano
2 godziny temu, AdamRo napisał:

Tzn ? 

Bo ja miałem na myśli że fajnie wyglądam a jednocześnie uwieram 😁

Super ze fajnie wyglądasz No i co? To znaczy ze golisz klatę i nogi czy co? Wyjebane mam jak wyglądasz, wszyscy jestescie jak pijawki na nas

• Haha 1
Opublikowano
22 minuty temu, ACoCieTo napisał:

Za taką kasę też bym był zainteresowany kupnem potrzebuję 5 sm

Malo kiedy ma taki towarek. Przewaznie ma byczki i jalowki hf ladnej budowy..

Ja kupuje od niego wlasnie byczki hf-y ladnej budowy a jak ma to przywozi mi jalowki sm bo hf to nie chce..

Opublikowano
42 minuty temu, AdamRo napisał:

Dzwoń jutro, później będziemy gadać jak podasz na forum cenę za jaką będzie chciał Ci sprzedać ubitego byka. 

No żeby wyszedł na tym jak my i dołożył do interesu to po 8 Zeta?

Opublikowano
5 minut temu, Kret1992 napisał:

Malo kiedy ma taki towarek. Przewaznie ma byczki i jalowki hf ladnej budowy..

Ja kupuje od niego wlasnie byczki hf-y ladnej budowy a jak ma to przywozi mi jalowki sm bo hf to nie chce..

Nie musi być na jutro mogę poczekać tylko czy wozi po całej Polsce

Opublikowano (edytowane)

@adamro Bo wiadomo,taki kryzys, że i ty jak skupujesz to dołożysz do interesu że złotówkę, Biernacki drugą i pójdą półtusze do arabów za osiem złotych. Nie?

Edytowane przez komizmo
Opublikowano

A tak na serio to poltusza u Biernackiego nie powinna kosztować więcej niż 13 zł. Bo wiadomo, my możemy dołożyć do interesu,ale ubojnia i handlarze to nie mają skąd dokładać. Każda inna cena będzie potwierdzeniem tego że jesteśmy okradani i pier**leni pod ogon w biały dzień

Opublikowano
14 minut temu, ACoCieTo napisał:

Nie musi być na jutro mogę poczekać tylko czy wozi po całej Polsce

On wozi po okolicach. 

Skupuje od swoich zaufanych rolnikow cielaki i pcha dalej.

Ja handluje z nim przeszlo rok i jestem zadowolony z towaru i z ceny za jakie te cielaki kupuje.

Opublikowano
52 minuty temu, przemek28_28 napisał:

Ubojnia ma swoją marże poniżej której nie sprzeda. I nie dołoży ani 5 groszy do kilograma ze swoich. Ewentualne dołki cenowe przerzucają na nas 

Proste.

1 godzinę temu, komizmo napisał:

A tak na serio to poltusza u Biernackiego nie powinna kosztować więcej niż 13 zł. Bo wiadomo, my możemy dołożyć do interesu,ale ubojnia i handlarze to nie mają skąd dokładać. Każda inna cena będzie potwierdzeniem tego że jesteśmy okradani i pier**leni pod ogon w biały dzień

I raczej więcej nie będzie.

Opublikowano
51 minut temu, ACoCieTo napisał:

Jakie duże za ile i gdzie odbiór możesz na priw

Cos nie moge wyslac wiadomosci. Jedna 4tyg druga 1.5tygodnia cena 1200 za dwie. Okolice Siemiatycz podlaskie.

Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik7343 napisał:

a to jaki sklep jest dla bogatych ? lidl ?

rolnik to był sarkazm.

AdamRo to już ma taka biede ze  nawet go już na skrawek materiału na tyłek nie stać tylko nosi snurek ( stringi) A na poważnie pewnie nowe AUDI  w garażu i dom w klinkierze.

Tak samo Biernacki i Dino nie płaci ludziom miesiącami  a co miesiąc nowe Dino  w Polsce otwiera.

Dlatego mnie krew zalewa z takim gadaniem Niemiecka ubojnia sprzedaje mięso temu samemu Żydowi i Turkowi co Biernacki.

Rzeźnikom w Niemczech  płacą 3x tyle co Biernacki swoim, W Niemczech podatki są wyższe niż w Polsce, paliwo droższe i ogólnie koszty utrzymania ubojni Niemiec ma 2x wyższe niż Biernacki a tam rolnik dostaje dziś 8 zł za kg a Pan Biernacki daje w Polsce 6 zł. Jakby Biernacki płacił takie same stawki za byki jak dostaje Niemiec w Niemczech to i tak zarobi więcej od ubojni w Niemczech, bo koszty ma niższe. A on ma mniejsze koszty płaci grosze a Adam i inni handlarze pierdziela o kosztach,stratach i ogólnie twierdzą ze obecne ceny na dziś musza być takie niskie.

Opublikowano
18 minut temu, artek27 napisał:

Cos nie moge wyslac wiadomosci. Jedna 4tyg druga 1.5tygodnia cena 1200 za dwie. Okolice Siemiatycz podlaskie.

Szkoda że tak daleko ja mieszkam niedaleko Jarocina wielkopolska

Opublikowano
4 minuty temu, kanalia36 napisał:

rolnik to był sarkazm.

AdamRo to już ma taka biede ze  nawet go już na skrawek materiału na tyłek nie stać tylko nosi snurek ( stringi) A na poważnie pewnie nowe AUDI  w garażu i dom w klinkierze.

Tak samo Biernacki i Dino nie płaci ludziom miesiącami  a co miesiąc nowe Dino  w Polsce otwiera.

Dlatego mnie krew zalewa z takim gadaniem Niemiecka ubojnia sprzedaje mięso temu samemu Żydowi i Turkowi co Biernacki.

Rzeźnikom w Niemczech  płacą 3x tyle co Biernacki swoim, W Niemczech podatki są wyższe niż w Polsce, paliwo droższe i ogólnie koszty utrzymania ubojni Niemiec ma 2x wyższe niż Biernacki a tam rolnik dostaje dziś 8 zł za kg a Pan Biernacki daje w Polsce 6 zł. Jakby Biernacki płacił takie same stawki za byki jak dostaje Niemiec w Niemczech to i tak zarobi więcej od ubojni w Niemczech, bo koszty ma niższe. A on ma mniejsze koszty płaci grosze a Adam i inni handlarze pierdziela o kosztach,stratach i ogólnie twierdzą ze obecne ceny na dziś musza być takie niskie.

Tylko to nie ten biernacki otwiera dino a jego brat. Taka mala uwaga.

• Like 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v