Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, danielhaker napisał:

Jak u Was za jałówki HO płacą? Rybak przez telefon 7-7,5.

Taka ciekawostka. Wychudzona chora krowa +/- 480kg dała w Mokobodach 215kg mięsa, a latem potężna wysoka krowa +/- 750kg w firmie O...K z WSK 275kg...

Czyli WARTER ok?

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, karolr2 napisał:

Sprzedane bbxhf 41 sztuk po 9.5zl brutto Średnia waga 790kg 5% obcinki

Po ile płaciłeś za cielaki? Handlarz czy fermowe...? Płock? 

Edytowane przez Berthold
Opublikowano

Witam

Karolr2 wstaw jak masz zdjęcie do galerii jak wyglądały te byczki. Ja dzisaj sprzedałem 7 szt. mm ( ładne,okrągłe) średnia waga brutto  równo 800 kg szt.. Sprzedane  po 8.40 brutto, 6% sikitki. Ważone na wadze ogólnej- odbierał Rybak.

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, pablo10 napisał:

Witam

Karolr2 wstaw jak masz zdjęcie do galerii jak wyglądały te byczki. Ja dzisaj sprzedałem 7 szt. mm ( ładne,okrągłe) średnia waga brutto  równo 800 kg szt.. Sprzedane  po 8.40 brutto, 6% sikitki. Ważone na wadze ogólnej- odbierał Rybak.

Cofnij kilka stron i będą zdjecia

Edytowane przez bobienko
Opublikowano
5 godzin temu, staszek131415 napisał:

Kto to Warter

?

Firma co ciut ciut macza paluchy w MOKOBODACH

1 godzinę temu, karolr2 napisał:

Kto brał?

Opublikowano
karolr2 napisał:

Tak. A twoje stoją jeszcze.

Pisał pod zdjęciem innego użytkownika że nie warto ich brać tzn bbbxHF z Płocka bo nie ma zysku z tego tylko sam obornik bo za zdechlaka 150kg trzeba dać coś tam ponad 2.3tys netto. Jestem ciekaw co odpisze:)

Opublikowano

karolr2 to jego słowa: ,,ostatnio widze ogłoszenia na olx tej firmy z ceną 2500 netto plus 8% vat za siersciucha 150 kg .... dla hobby mozna sobie kupic, ale jak ktos planuje z tego życ to niech lepiej sie zastanowi 10 razy ...."

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, karolr2 napisał:

poszły w pazdzierniku w wieku 22 miesiace ze srednia waga 750 kg ale po mniejszej cenie, twoje widocznie duzo wiecej paszy tresciwej zjadły ze dostałes taką cene ...

41 minut temu, JarekBazydlo napisał:

karolr2 to jego słowa: ,,ostatnio widze ogłoszenia na olx tej firmy z ceną 2500 netto plus 8% vat za siersciucha 150 kg .... dla hobby mozna sobie kupic, ale jak ktos planuje z tego życ to niech lepiej sie zastanowi 10 razy ...."

sam tam brałem kiedys ale ja nie chwale wszystkiego co moje tak jak ty

a to co napisałem to 100% prawdy bo dac 2500 plus 8% vat za 150kg to juz masz prawie odsadka 250 kg

Edytowane przez ozzborn
Opublikowano

Dziś byłem pod Płockiem obejrzeć te bb towaru maja naprawdę dużo jest z czego wybrać tyle ze drogo 2500-2600 netto za byczki między 160 a 200. Tyle że te 200 według mnie żaden nie miał waga wyższa żeby klientów cena nie spłoszyć.

Opublikowano

dokładnie, jakbys je zwazył to bedzie 150-180 kg

Opublikowano
ozzborn napisał:

3 godziny temu, karolr2 napisał:

poszły w pazdzierniku w wieku 22 miesiace ze srednia waga 750 kg ale po mniejszej cenie, twoje widocznie duzo wiecej paszy tresciwej zjadły ze dostałes taką cene ...

41 minut temu, JarekBazydlo napisał:

sam tam brałem kiedys ale ja nie chwale wszystkiego co moje tak jak ty

a to co napisałem to 100% prawdy bo dac 2500 plus 8% vat za 150kg to juz masz prawie odsadka 250 kg

A tak mówiłeś że się nie opłaca a teraz takie drogie cielaki kupujesz??? Przecież to takie nie opłacalne?! hahahaha

Opublikowano
krzysztof1987 napisał:

2 godziny temu, karolr2 napisał:

karol co ty z kasą będziesz robił 

jak by ci sie na koncie nie mieściło moge podesłać ci swój nr kontaxD

Kupi się drugie i mało co zostanie 😉

Opublikowano
9 minut temu, JarekBazydlo napisał:

A tak mówiłeś że się nie opłaca a teraz takie drogie cielaki kupujesz??? Przecież to takie nie opłacalne?! hahahaha

niby gdzie napisałem ze kupuje ? nowe teorie jarka 😂

Opublikowano
11 minut temu, karolr2 napisał:

Kupi się drugie i mało co zostanie 😉

jareczek biznesmenie przeczytaj

ja bym powiedział kupi sie nastepne i uchowa do dużych a z tej kwoty zostanie max 10%

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v