Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Rzad bierze nareszcie się za ceny, w TYP agrobiznesie mówili.

Opublikowano

TVP właśnie odsyła korek bydła Ardanowski wnioskuje o skup interwencyjny by nie czekać na wzrosty do końca roku. Jak to będzie dopłata do magazynowania dla zakładów to będą powooooolne wzrosty. 

Opublikowano

a podaj przykład kiedy oszukali w agrobiznesie ? dużo mówią  ogólnie mówią ale też nie kłamią bo ma to odzwierciedlenie w cenach czy tendencjach cenowych .raczej ja bym przyjął  tą ich gadke  bez entuzjazmu  ale i bez dołowania sie .

• Haha 1
Opublikowano
4 godziny temu, Berthold napisał:

Często widzę w trakcie logowania ta pierwsza wiadomość że stycznia tego roku, i tak sobie myślę że odpowiedź jest już znana... 😣

No niestety. Człowiek liczył, że będzie lepiej choć wtedy też cudów z tej produkcji nie zostawalo. Teraz by brał w ciemno ceny z tamtego okresu.

• Like 1
Opublikowano
Dnia 6.07.2019 o 16:40, leon55 napisał:

Nareszcie dobre wieści. Od przyszłego tygodnia ceny stopniowo w górę. Nowe kontrakty z muzułmanami duże zakłady podpisują. Pewne info. Potwierdza się

No i potwierdza się ?

Opublikowano

co z tym walenskim?? w poniedziałek chce przyjechac po byki, i biernacki tez z dobrego serca dzis dzwonił ze od poniedziałku obnizka ale jak  mu sprzedam to po znajomosci ze ugadane w tym tygodniu wezmie po starej cenie. Walenski tez spiewa ze od poniedziałku w dół... ile w tym prawdy

Opublikowano
20 minut temu, Sokol2 napisał:

co z tym walenskim?? w poniedziałek chce przyjechac po byki, i biernacki tez z dobrego serca dzis dzwonił ze od poniedziałku obnizka ale jak  mu sprzedam to po znajomosci ze ugadane w tym tygodniu wezmie po starej cenie. Walenski tez spiewa ze od poniedziałku w dół... ile w tym prawdy

Jedni drugich warci... 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v