Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
agroFakt.pl
Tylko na agroFakt.pl:

Ceny mięsa w dół

galeria
Dożynki 2025
Opublikowano
49 minut temu, tomek6513 napisał:

Jedynie cena jako tako na jalowki wczoraj sprzedane LM 4 sztuki waga od 680 do 550 kg brutto cena 8,50 brutto

Niech byłaby i u klasa to gdzie taka cena w jakiej ubojni

Opublikowano
54 minuty temu, tomek6513 napisał:

Jedynie cena jako tako na jalowki wczoraj sprzedane LM 4 sztuki waga od 680 do 550 kg brutto cena 8,50 brutto

To pewno 8.5 brutto za  wbc

Opublikowano
10 godzin temu, PawelWlkp napisał:

No właśnie.Ale za to ten od ubojni Wojciech bodajże buduje wielką odchowalnie cielaków gdzieś koło Borku. Znajomu mu tam ciągle kwasówke tonami dowozi i odziwo płaci w terminie.

ta odchowalnia u mnie 10m za płotem. kilka milionów zł tam juz wpakował. cielaki wyją naokorągło

Opublikowano
23 minuty temu, Sokol2 napisał:

ta odchowalnia u mnie 10m za płotem. kilka milionów zł tam juz wpakował. cielaki wyją naokorągło

Jesteś z Mszczyczna? bo tam chyba mają jakaś bazę?

Opublikowano

Propozycja dla znajomego za hf w wadze 700-750 4 sztuki to cena 6.4 brutto jakiś lokalny stały jego odbiorca mówi że nie sprzedał bo byli ugadani na 6.5 ale przyjechał za jakis tam czas i propozycja już 6.4 

Opublikowano
38 minut temu, Sokol2 napisał:

no ale tobie to chyba nie przeszkadza beeeeee beeee:D

Opublikowano
1 godzinę temu, thefarmer napisał:

Jakie są perspektywy na najbliższy czas ? zmieni się coś ? bo jeśli tak ma się utrzymać z rok, dwa to hodowcy bydła mogą naprawdę iść z torbami

A MINISTER Adranowski ZAPEWNIAL  jak nie było ceny na tucznika  by przejść na bydlo opasowe,,,mowiac ze jest to przyszlosc,, ludzie po przerabiali chlewy a tu z zbiorow plewy,,,, nikomu nie ma co wierzyc.....nikomu...według mnie to cena nie wroci do tej 8,5 za byka...zywnosc ma być tania a pośrednik musi zarabiać,,,tak już jest ... teraz będą chcieli nas polakow nauczyć jesc wolowine...to sa spekulacje polityczne,,na wszystko podstepnie wchodzą i to im się udaje..przyszlo z zachodu

Opublikowano
2 godziny temu, Sokol2 napisał:

Zrób podkop,i tak się nie doliczą

Opublikowano

Krowy w piątek były po 5,50 zl/kg, w poniedziałek 5,30 zl/kg, dzisiaj 5 zl/kg (ceny netto) i nie wiadomo co będzie jutro i czy będzie gdzie sprzedać. Podobno latem nic się nie poprawi... Wlkp.

Opublikowano

Dziś sprzedana krowa 640kg/5zł

Były na skupie byki ho okrąglutki740/6zł i ładny sm 770/7zł wagi i ceny brutto odbiorca kościerza.

Bydła było w opór i z tego co rozmawialiśmy to z hf nie wiadomo co robic bo jest w opór...

Ch..j d*pa i kamieni kupa...

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, thefarmer napisał:

Jakie są perspektywy na najbliższy czas ? zmieni się coś ? bo jeśli tak ma się utrzymać z rok, dwa to hodowcy bydła mogą naprawdę iść z torbami

Nikt z nas niema złotej kuli i nie jest wróżką. Może tak być 0,5 roku a może być 2 lata. Wytrwają zawzięci a ci co żyją na kredyt no niestety nie wykluczone że popłyną.

Edytowane przez gregory81
Opublikowano
34 minuty temu, kazik6 napisał:

poplyna ci co musza te byki trzymać  bo fundusze wzieli

Kolego skad taka pewność... Wiesz co bedzie za pół roku lub za rok??? Sytuacja może sie zmienic lub jeszcze pogorszyc ale jak nie bedzie bydła to nie tylko Ci poleca co maja bydło ale cała gospodarka sie załamnie bo jeden tryb napędza drugi pamiętaj o tym...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v