Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

AdamRo nie wiesz jak Tychów z cennikiem ,jadą też w dół? Dzisiaj dzwoniłem do Rakowa to cena narazie taka sama jak przed świętami czyli słaba byk od 6 do 8 brutto

Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

czyli styk

a jak klasowo?

R.poszedł do takich co zabierają leżaki.płuc praktycznie nie miał i wysoką temperaturę

Opublikowano

Tył robi klase, przód i bebech robi wybój.

5 minut temu, Ursus932 napisał:

AdamRo nie wiesz jak Tychów z cennikiem ,jadą też w dół? Dzisiaj dzwoniłem do Rakowa to cena narazie taka sama jak przed świętami czyli słaba byk od 6 do 8 brutto

Pojęcia nie mam.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, AdamRo napisał:

Tył robi klase, przód i bebech robi wybój.

widzee jednak ze jestes obiegany wsrod posrednikow skoro znasz krowinsiego takze wiarygodny jestes i cenie twoje wypowiedzi bo sa oparte o wiedze i doswiadczenie

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

A co powiesz o firmie Agat Sedzimirowice? Ostatnio kręcili się w mojej okolicy 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

zastanawiam sie czy byk 550 na żywo odda ze 300kg mięsa

kiedyś sprzedałem lm 515 kg na ubojni (mały cielak ) zastanawiałem sie czy aby 280 kg wydał Sam byłem zaskoczony bo było 308kg mięska Co prawda byczek kilka dni już nie żarł 

Opublikowano
11 minut temu, paw11 napisał:

Sprzedaje ktoś bydło do zakładu jarbet

ten jarbet to nie jest z jaroszek koło brzezin były agnes

dużo szukają bydła

1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

dzwoniłem pytać o jałówki to bez zmian

Opublikowano
2 godziny temu, karolr2 napisał:

Mam 

IMG_20190114_154527.jpg

IMG-20190102-WA0003.jpg

Uważam że brakuje im 2-3 miesięcy jeszcze.. stąd jeszcze ta nie nabita budowa, u mnie to aż się błyszczą sztuki przed sprzedażą, takie napakowane, oczywiście nie mówię o hf

Opublikowano
35 minut temu, Baks00 napisał:

U nas takie Hf ponad 300 kg to za 2200 się trafiały.Ogólnie takie roczne HO to 2,500 max

Liczyłem, że te 2100 to max. Woła 2500 zobaczę co za cymes. Dzięki

Opublikowano
9 godzin temu, bluecows1 napisał:

ten jarbet to nie jest z jaroszek koło brzezin były agnes

dużo szukają bydła

dzwoniłem pytać o jałówki to bez zmian

jeśli były agnes to nie sprzesawajcie tam..kiedyś sprzedałem dwie krowy i na kase czekałem 1.5roku,,,odzyskalem z procentem ale przez windyfikacje,,to oszust!!!!!!!!!!!!!!

Opublikowano

Tygodniowy cielak to jest od hf po 100%lm od zdechlaka 30kg z łysą d*pą po byka 60kg także trudno powiedzieć. Sam zaraz ruszam na łowy, wczoraj jak nigdy wysyp ogłoszeń od tygodniowych po duże 500kg 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v