Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jarecki napisał:

18 minut temu, nexeqadore napisał:

Sołtys mam do ciebie pytanie ile to jest w przeliczeniu 13,50 netto poubojowo przeliczeniu na żywo

13, 5 zł \kg razy 60 % takie wybicie przyjołem = 8,1 zł za kg .

Tyle ze 8.10zl netto a handlarz zawsze na żywo podaje cenę brutto.

• Like 1
Opublikowano
42 minuty temu, bobienko napisał:

Kilka lat możesz na to wytrwanie czekać😆a wtedy zamiast miałczeć możesz zacząć sr**

Może być niemilo nie mówię że nie... Na tym świecie nic nie jest pewne. Ale z takim nastawieniem po co bawić się w rolnictwo ostatnio co rok lub drugi susza stulecia, pomimo to jakoś ugorów nie widzę, wszyscy pola obrabiaja, bo to nie jest biznes na rok czy dwa... To styl życia 🐮🐄🐂

Opublikowano
40 minut temu, nexeqadore napisał:

Sołtys mam do ciebie pytanie ile to jest w przeliczeniu 13,50 netto poubojowo przeliczeniu na żywo

Jakie wybicie?

18 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Tyle ze 8.10zl netto a handlarz zawsze na żywo podaje cenę brutto.

Pierwsze słyszę, ci odbiorcy którzy do mnie przyjeżdżają cenę podają netto

Był jeden z firmy o podwójnych nazwiskach której już niema to szukał głupiego i nawet się nie targował z moją propozycją tylko od razu że to KASA DO RĘKI 😁

Oczywiście wyjaśniłem mu co i jak🤣

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, komizmo napisał:

To po co się wypowiadasz jak żyjesz z czegoś innego. Ty miauczeć nie musisz

Z gospodarstwa żyje... Jestem zawodowym rolnikiem a moje gospodarstwo to nie tylko bydło - uprawiam jeszcze ziemię z tego również mam dochód 😉Nie zrozum mnie źle, mnie też sytuacja WKU.... ale to nie powód żeby po pół roku rezygnować z hodowli. Zaplanowałem przed afera znaczny wzrost poglowia i związana z tym modernizację gospodarstwa...zrealizuje to spokojnie i z zimna głową... Choć nie ukrywam że cena doluje, ale znam kilku trzodziazy którzy żyją na wysokim (bardzo)  poziomie, tylko dlatego że byli wytrwali...

Edytowane przez Berthold
Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Jakie wybicie?

Pierwsze słyszę, ci odbiorcy którzy do mnie przyjeżdżają cenę podają netto

Był jeden z firmy o podwójnych nazwiskach której już niema to szukał głupiego i nawet się nie targował z moją propozycją tylko od razu że to KASA DO RĘKI 😁

Oczywiście wyjaśniłem mu co i jak🤣

Dziś propozycja Getmoru na U klase 12.50 plus vat do negocjacji jutro ma przyjechac ogladać. Zobaczymy ile uda sie wyciągnąc bo chyba nie ma co liczyc narazie na lepsza cene.

Opublikowano

Koledzy ja tam nie wiem jakie ceny u was. Kolega z wioski dalej sprzedał do Goliny 8 sztuk mięsnego HF pasionego ekologicznie gałeziami to 5,8 netto skasował normalnie drugi dzień opija transakcje życia. Cielaki jakoś nie spadły. wiec kończe pierwszy pokos sianka ok 200 belek sipmowskich 1,2 na 1,2 będzie wiec jak ktoś 100 zł położy za belkę to sprzedam. 

Opublikowano
Przed chwilą, soltys48 napisał:

Nie wiem nie znam się, są inni od naganiania... 

Wiem tylko jedno cena wyższa i to sporo od tej z MC

Dobre że potrafisz doradzic. 

Moze AdamRo cos napisze przynajmniej bo na Ciebie nie ma co jednak liczyc na tym forum.

Opublikowano
13 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Sołtys myslisz że jak potrzebuja U klasy to dadza 12.70 + vat? ich propozycja przez telefon 12.50+ vat do negocjacji.

WP_20190613_13_34_49_Rich.jpg

WP_20190613_13_34_25_Pro.jpg

Ile mniej więcej na twoje oko mogą mieć wagi? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v