Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
agroFakt.pl
Tylko na agroFakt.pl:

Ceny mięsa w dół

Opublikowano

ja sprzedaje jałoszkę hf 3 tygodnie za 700 i nikt nie dzwoni.

Opublikowano
2 godziny temu, michalcium napisał:

Dwa razy po 300zl dopłaty  to nawet zakupić cielaka za 1000zl to tak jak by za 400zl mam sporo takich w okolicy co mieli po parę byczkow a teraz trzymają 20 bo dopłaty i ceny są jakie są 

ilosc cieląt na rynku jest miej wiecej stała . a import nie ma wpływu na ilosć sztuk bo jest mały , czy odchowa ktos kto ma 100 sztuk czy 20 sztuk ilosc jest ta sama .

Opublikowano

Wiecie niema tego złego co by na dobre nie wyszło. 

Jak w maju i czerwcu cena nie wzrośnie na dorosłe bydło  to w lipcu i sierpniu cielaki będą w cenie mody mineralnej)))))))))). 

Opublikowano
44 minuty temu, jarecki napisał:

ilosc cieląt na rynku jest miej wiecej stała . a import nie ma wpływu na ilosć sztuk bo jest mały , czy odchowa ktos kto ma 100 sztuk czy 20 sztuk ilosc jest ta sama .

No ilość cieląt ta sama lecz chętnych nabywców znacznie więcej stąd wysokie ceny 

Opublikowano
2 godziny temu, JarekBazydlo napisał:

I tak nikt Ci bez faktury nie uwierzy:) 

Ja sam nie wieżę taką chujnia się zrobiła z ceną

Opublikowano (edytowane)

Kolega co ma stado krów 70 sztuk zawsze sprzedawał byczki od kiedy ja sie tym bawie podłapał temat i sam wszystko zostawia ostatnio był widział że dorobiłem dwa kojce zbiorcze   a on wczoraj dwukółkę pożycza odemnie  pytam po co mówi że jedzie po 8 byczków hahah j**aniec każdy wstawia gdzie sie da ile sie da cena nikomu nie przeszkadza bo skoro idziemy do krów to i tym bykom damy przy okazji . A cena za te byczki co kupił od 2 dni do 2 tygodni w cenie średniej 700zł sztuka 

Edytowane przez zkordalski
Opublikowano

I to jest prawda. Tutaj opamietania może nauczyć tylko susza i brak paszy a tak wysokie ceny cielat pozostana a może nawet wzrosną a  ceny bydła nic na ten owczy pęd nie mają. Zostanie tylko największy produkując po takich cenach, także tu na forum biadolenie i pitu pitu  a tam już przyczepka przygotowana po nowe cielaki...

Opublikowano
8 godzin temu, bobienko napisał:

4 Sm wszystkie w R3 Wybicie 59% po 12.95 netto 

8 godzin temu, JarekBazydlo napisał:

I tak nikt Ci bez faktury nie uwierzy:) 

A w co tu nie wierzyć? 

Opublikowano
17 godzin temu, bobienko napisał:

4 Sm wszystkie w R3 Wybicie 59% po 12.95 netto 

Podaj nr kolczyka z jednej sztuki to zobaczę jak podała ubojnia masę tuszy i masę byka podczas przyjęcia bo wydajność 59% to już sporo.

Opublikowano

Podobno byki nie chcą się ostatnio wybijać w U klasie i cena marna. Przypadek? @AdamRo potwierdzi pewnie?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v