Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
agroFakt.pl
Tylko na agroFakt.pl:

Ceny mięsa w dół

galeria
Bydło
Opublikowano

Heh, znałem kiedyś dziewczynę o takim nazwisku, a teraz dzięki forum się dowiedziałem co to oznacza. Ciekawe czy sama wie o pochodzeniu swego nazwiska. 😜

Opublikowano
4 minuty temu, rolnik115 napisał:

Orientujecie się przedłużony jest termin zwrotu o paliwo ?

Do końca marca

Opublikowano
28 minut temu, arek1996072705 napisał:

Sprzedawał ktoś do ubojni Artus z Maciejowic ?

Jakieś opinie ???

dzisiaj mieli przyjechać pierwszy raz ale chyba im sie nie uda i stracą swoją pierwszą i ostatnią sanse 

a piemont to wiem że bydło z rok temu woził do pini do końskowoli 

Opublikowano
22 minuty temu, rolnik115 napisał:

Żyto po życie przez cały życie 😂

Orientujecie się przedłużony jest termin zwrotu o paliwo ?

Koło mnie jest pole dokładnie 98ha gdzie kiedyś chyba z 10 lat było tylko żyto 

A później ziemia była tak wydojona że kombajnista dzwonił po uslugodawce żeby przyjechał zobaczyć żeby czasem nie powiedział że kombajnista sprzedał zboże

Opublikowano
1 godzinę temu, wojak1986 napisał:

Szacunek do zwierząt się skonczył razem z tymi co mieli kilka krów i wiedzieli jak mają na imię. Jak teraz jest vat i przedsiębiorstwa zwane gospodarstwami to nie ma co się oszukiwać że to nie maszynki do robienia kasy...pewnie jeszcze cząstka dba po staremu ale to już wyjątki...

Szacunek do zwierząt to kwestia odpowiedniego wychowania wyniesonego z domu a odpowiednie kary nauczą i tych nie wychowanych kwestia czasu. 

1 godzinę temu, malorolny121 napisał:

Dziś  poszły  2 bb 670 kg 9,50 br, 1 bb 720 kg 9,20 mm sim  780 kg8,70. Wagi i cena brutto.

Może kebej zabierał? Skąd miałeś bb czy tylko z nazwy? 

Opublikowano

paliwo wnioski składamy do 28 lutego a 31 marca to termin Agronędzy  z TVpis . Puki co to projekt ustawy i niema podpisu Maliniaka zebyscie czasem ręką w nocniku nie zostali.:P w kazdym razie ja wysłałem pocztą dziś dla pewności

Opublikowano
50 minut temu, karolr2 napisał:

Szacunek do zwierząt to kwestia odpowiedniego wychowania wyniesonego z domu a odpowiednie kary nauczą i tych nie wychowanych kwestia czasu. 

Może kebej zabierał? Skąd miałeś bb czy tylko z nazwy? 

Kupilem z nl. Zabieral kulczyniec.

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, tyran3 napisał:

paliwo wnioski składamy do 28 lutego a 31 marca to termin Agronędzy  z TVpis . 

zastanów sie nad zaprzestaniem hodowli , bo być moze  dla takich ja ty trzaskowski w stolicy wprowadza udogodnienia byś sie tam dobrze odnalazł . jezeli nieodpowiada tobie tvp to nieoglądaj i sie nie katuj tym przekazem i zastanow sie nad normalnym przekazem swoich informacji  . bo informacje którą napisałes jest przydatna ale z dopiskiem mogłes sobie podarować

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
  • Thanks 2
Opublikowano (edytowane)

Co do samego szacunku do zwierząt, to nie wiem jak u was, ale u nas najgorszym brakiem szacunku było marnowanie żywności. Normalne, że wysłużone zwierzęta szły pod nóż. Nikt nie był w stanie sobie pozwolić na emeryturę np. dla starego konia. Służyły latami, ale ostatecznie i tak kończyły w czyimś żołądku.  Nie wiem czemu dziś miałoby to oburzać i to samych hodowców?

Edytowane przez Adrian_K_90
Opublikowano (edytowane)

wiesz co innego jak SZŁY pod nóż a co innego jak w agoni ciagane wciągarkami wożone po kilka godzin po to aby jakiś lokalny (bizmesmen) jeździł bemką X10

dobra koniec p.....oł trzeba iść krowy doić:D

Edytowane przez marijusz
  • Thanks 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v