Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
agroFakt.pl
Tylko na agroFakt.pl:

Ceny mięsa w dół

galeria
Odsadki mięsne
Opublikowano

jarek nie sztuka jest wyprodukować super towar tylko sztuka go jeszcze sprzedać 

tak samo jak nie sztuka żeby maszyna za 100 tys zarobiła 10 tys a sztuką jest żeby maszyna za 10 tys zarobiła 100 tys 

a odnośnie moich sztuk to akurat ja imiennie nie mam na siebie nawet jednej a są na mojego brata więć nie będe sie chwalił czyimś towarem a są różne lepsze i gorsze ale zawsze dobrze sprzedane 

Opublikowano

Moje zdechłaki w ruderze 

chujowe bo paszwozu tata mi nie kupił

20190112_132057.jpg

Opublikowano

Ale lepsze taki

3 minuty temu, bobienko napisał:

Moje zdechłaki w ruderze 

chujowe bo paszwozu tata mi nie kupił

20190112_132057.jpg

Może i nie mają pałacu ale lepsze takie sztuki w ruderze,niż renifery w palacu.Gut Towar

Opublikowano
Nigdy nie masz ideału. Ja nie pisze że mam ideał ale nie wstydzę się pokazać co miałem i co mam teraz co zdolalem osiągnąć z samej gospodarki. A śmieszy mnie krytyka niektórych co nic nie pokazują a się wiele udzielają. Najpierw sam pokarz co zdolales osiągnąć a potem się udzielej.
Opublikowano

ja nie twierdze  że ktoś ma mieć ideał tak sie nie da bo nawet ludzie jeden jest większy drugi mniejszy jeden grubszy inny chudy 

bydlaczki masz ładne i każdy ci to powie 

a jak zdołałeś zobaczyć nie mam żadnego zdj w galerii a wież mi mam sie czym chwalić co prawda nie utrzymujemy sie tylko z gospodarstwa 

Jarek odrobine samokrytyki odrobine 

Opublikowano
kurde jestem tu w miarę nowy a już zauważyłem, że Jarek nie ma jaj. Chwali się chwali mówi jakiej to faktury nie wstawi, czekam żeby mu pogratulować a teraz jedyne co potrafi to znów się chwalić, że jest lepszy bo bydla w szopie nie trzyma. Jarus jak ktoś chce to niech w piwnicy trzyma i nic Ci do tego, pamiętaj grunt to tanio i dobrze nie sztuka jest wyhodować byka wartego 7 tysięcy jak koszty utrzymania wynoszą 6.5k.
  • Like 3
Opublikowano (edytowane)

Panie Jarku byłem na twoim profilu szukać foto z faktury po te 15.5 nic tam nie ma aby ten e-mail wiec czekam dalej zapraszałeś mnie gdzieś ale nic dalej z tego nie wynikło. Ahhh co to dziś auto kupić ? Nic kup Panie Ciągnk trochę ziemi fura dziś to za 100 000 to już lalka  a ciagnik ? . A ja czekam na fakturę o której mówiłeś że kazdemu pokażesz i udowodnisz . Już tu taki Pan Bobienko jechał ze mnie że wymyślam(ilość kukurydzy x ha) wstawiłem zdjęcia i zamilkł jak Bobek tak sie rozwiązuje sprawy trudne dowody i jeszcze raz dowody .  Propozycja z piątku za moje byki 3x Lmxhf 750kg 8.5 brutto 4 x hf 750 8.1 brutto oglądał Urbanek Zagroba I Czarnota cena ta sama 

Edytowane przez zkordalski
Opublikowano (edytowane)

Każdy widział twoje kopce.i kto ma olej i pojęcie to wie ze palisz głupa.Jarka nie pouczaj bo taki sam jesteś łosiu 

w takich kopcach jak te twoje to u nas kiedyś sie ziemniaki trzymało.pryzmy nawet zrobić nie umiesz.obliczanasz wydajność jak jarek  wybojowość

Edytowane przez bobienko
Opublikowano

Jarek policz Ty w końcu te swoje koszty. Zawsze pisałeś, że nigdy kosztów nie liczyłeś. Wiesz, że coś tam zostaje, ale nie wiesz ile. Tak samo policz ile te mamki zjedzą paszy na rok, bo te co podałeś to o kant d*py rozbić. To jest tylko przuwanie gotówki,  To ze zboża to z dopłat i tyle Ci zostaje. W ogólnym rozrachunku jesteś na plus jak każdy, ale nie z samych byków.

Opublikowano (edytowane)

A ta faktura to chociaż na niego czy na ojca?

Edytowane przez bobienko
Opublikowano (edytowane)

Idz Panie Bobku dalej wywalać gnój od tych byków . I własnie z takimi ludzmi nie da sie rozmawiać . Nawet jak mu pokażesz to brnie dalej jak wałęsa że to nie on jest Bolek . hehe

Nie wiem czego on znowu nie rozumie folia 8 m na 82 czy tam 84 teraz sam nie pamietam dokładnie . A dla niego jest to cos nie pojetego że wyższa pryzma a węższa bądź niższa a szersza a na folie 8 to to samo. Tak samo że on zielono kosi to wiecej waży i ma wiecej niech kosi w deszcz wtedy jest jeszcze cięższa . Skąd takie wywody nie wiem . A skoro masz takie kopce ziemiaka to jesteś królem kartofli i pewnie ich sadzisz z 40 ha 

Edytowane przez zkordalski
Opublikowano
10 godzin temu, JarekBazydlo napisał:

A śmieszy mnie krytyka niektórych co nic nie pokazują a się wiele udzielają

Nie pieprz głupot bo nikt na Ciebie nie narzucił obowiązku wstawiania zdjęć - chcesz zabłysnąć i połechtać swoje ego i głównie z tego powodu wrzucasz tu zdjęcia swoich produktów lub wychwalasz budynki. Znam kilku takich jak ty osobiście - wielcy przedsiębiorcy hodowlani i czego to oni nie mają - ale o tym że rodzice im pomagają w robocie i jeszcze dokładają z renty to już cichosza. Nie wiem czy u Ciebie jest podobna sytuacja ale JEŚLI tak to można powiedzieć wprost że gdyby nie fizyczna i finansowa pomoc ojca to nie miałbyś czasu przechwalać się w internetach nowym paszowozem lub pałacem dla bydła bo musiałbyś ciężko zapieprzać żeby na to wszystko zarobić. No ale czego się spodziewać po gościu który pisze:

11 godzin temu, JarekBazydlo napisał:

Szczeka Ci opadnie w następnym roku bo mam zamiar zakupić troszkę sprzętu a teraz będzie nowy samochód bez podkowy na przodzie🤣

- człowieku sprzęt się kupuje po to żeby służył w gospodarstwie a nie kuł w oczy innych ludzi

Opublikowano

JarekBazydlo napisał:

Szczeka Ci opadnie w następnym roku bo mam zamiar zakupić troszkę sprzętu a teraz będzie nowy samochód bez podkowy na przodzie🤣

Jarek gdzie dokładnie mieszkasz? Raz w tygodniu jestem w Suwałkach to może bym zaleciał do kolegi i zobaczył to bogactwo

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

@Partyzant85

Tak jak w niektórych kwestiach kompletnie się z Tobą nie zgadzam, tak tutaj 👏 (mam nadzieję, że to emotka od klaskania, bo ni ch*ja nic na tym telefonie nie widać :)

A tak w temacie bambrow, co to o pomocy rodziców niewiele wspominają - zajezdzamy  do kolesia, chłopak z 25lat, oczywiście wielki młody rolnik - nowe ciągniki, maszyny, dobry samochód, itd itp - 7 rano - młody śpi, a babcia sama jebie na obrzadkach przy bydle. 

Kurtyna. 

Edytowane przez daron64
Opublikowano (edytowane)
Dnia 12.01.2019 o 23:26, kuchaj napisał:

kurde jestem tu w miarę nowy a już zauważyłem, że Jarek nie ma jaj.

A tobie jak powiem że nie masz jaj to wstawisz zdjęcie ptaszka ? , a ty skurdelski też pokaż małego i udowodnij . Sam nabijam się z Jarka bo łyka wszystko jak indor , ale  muszę przyznać co jak co ale jaja chłop ma , bo gdyby było inaczej toby takiego powodzenia tu nie miał :D . I do tego inteligentny , nie tak jak niektóre magistry  z af co dziamdziają jak jakieś stare dziady zdziadziałe , że aż mnie od tego cały dzień głowa pobolewa , a w nocy śnią się " Chłopi " Reymonta .

Dnia 13.01.2019 o 08:01, zkordalski napisał:

. A ja czekam na fakturę o której mówiłeś że kazdemu pokażesz i udowodnisz . 

Edytowane przez łorawiok
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v