Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Na takim łańcuchu bałbym się jałówkę uwiązać a ty byka 1000 kg chcesz trzymać? Na pierwszy rzut oka widać, że ten łańcuch to dziadostwo. Po łączeniu ogniw zwłaszcza 

Opublikowano

dziś nocą znów sobie hasał i robił za paszowóz (wymieszał wszystko co było na korytarzu 

po prawej łańcuch zwykły ,po lewej mojej konstrukcji  ogniwo z drutu 9 mm kreciołek spawany ,ai tak go zerwał !!!

ogniwa oprócz zgrzewów były spawane 

Chyba na postronkowym fi 10mm go uwiążę

Opublikowano
17 minut temu, marijusz napisał:

dziś nocą znów sobie hasał i robił za paszowóz (wymieszał wszystko co było na korytarzu 

po prawej łańcuch zwykły ,po lewej mojej konstrukcji  ogniwo z drutu 9 mm kreciołek spawany ,ai tak go zerwał !!!

ogniwa oprócz zgrzewów były spawane 

Chyba na postronkowym fi 10mm go uwiążę

a po co ci taki tonowy byk

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, dabaz napisał:

Może taki krętlik? 10mm i połączyć za pomocą szekli. Mam kilka takich i jest ok dopóki się nie wyrobią.

Screenshot_2019-02-21 Okrętka super do łańcucha lin krętlik 10mm ATEST.png

na takie  kręciołki to wiazałem pół roku temu (rozrywał ten element żeliwny)

Edytowane przez marijusz
Opublikowano

Koledzy co powiecie na takiego handlarza Maciej Zagłoba się nazywa, kiedyś to rąbał  na wadze, nie wiem teraz, za byki proponował za mm 8 zł a hf 7.30 brutto 

Opublikowano

To kółko w nos i na łańcuch . Wszystko się da . Człowiek człowieka potrafi zrobić , to i łańcuch którego byk nie zerwie zrobi . ;)

4 minuty temu, marijusz napisał:

na takie  kręciołki to wiazałem pół roku temu (rozrywał ten element żeliwny)

Opublikowano
9 minut temu, norbert098 napisał:

Sokołów przyjmuje indywidualnie np. 1 sztukę czy trzeba mieć kilka lub byc na umowę?

- jak masz umowę to po 2 szt przyjadą,tak patrzę norbuś to chyba jesteśmy rodziną😆

Opublikowano
bobienko napisał:

9 minut temu, norbert098 napisał:

Sokołów przyjmuje indywidualnie np. 1 sztukę czy trzeba mieć kilka lub byc na umowę?

- jak masz umowę to po 2 szt przyjadą,tak patrzę norbuś to chyba jesteśmy rodziną😆

Chyba tak😄

Opublikowano
5 minut temu, zetorki12 napisał:

To kółko w nos i na łańcuch . Wszystko się da . Człowiek człowieka potrafi zrobić , to i łańcuch którego byk nie zerwie zrobi . ;)

on chimeryczny jak najstarsza panna we wsi .Za taki numer to by sie zagniewał i przestał by rosnąć :D

Opublikowano

Podobno nie . Kółka są stosowane . Niedawno ktoś w galerii wstawiał zdjęcia sztuk z kółkami .

Opublikowano

Co mu da szekla ? Zależy jak uwiązany , ale bez kręciołka może się udusić .

Opublikowano

to by musiał do okoła sie obkręcać żeby łancuch mu sie zacisnął ...

A co mu da szekla ? zamiast teko kretlika co zaraz rozerwie to wstawić szekle a łańcuch kupić jakiś gruby z "metra" i połączyć szeklą

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v