Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, kanalia36 napisał:

Byle by nowego nie otwierali)))))

Ten temat ja zapoczątkowałem no i wyszło jak wyszło. Nowego ja nie otwieram, bo znowu pechowy będzie przypadkiem.

Pkt. 1.4 – spamowanie w tematach, odchodzenie od wątku głównego, nabijanie postów

+1pkt ostrzeżenia

Edytowane przez Bartek933
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, donweter1989 napisał:

Ten temat ja zapoczątkowałem no i wyszło jak wyszło. Nowego ja nie otwieram, bo znowu pechowy będzie przypadkiem.

Otwieraj tu jest jak w lydlu co dziennie coś nowego😁

Od zaklęć diabła po schemat budowy motopompy 😂

Pkt. 1.4 – spamowanie w tematach, odchodzenie od wątku głównego, nabijanie postów

+1pkt ostrzeżenia

Edytowane przez Bartek933
  • Haha 1
Opublikowano

58 minut temu, Bartek933 napisał:

Proponuje od siebie, wrócić do tematu cen bydła.

No chyba że ktoś chce złapać punkty za spam 

Do czego wracać? Już nikt nic w tym roku nie sprzeda a Ty poleciałeś po bandzie z punktami-super!!!! Będzie Ci to zapamiętane 

Żeby nie było ze bez ceny to małe podsumowanie

Najtańszy byk w w 2019r 6.47btutto najdroższy 8.12brutto/kg

JAŁÓWKA odpowiednio 6.47 I 8.63/kg

Krowa nnajtaniej 5.39/ kg najdroższe sprzedałem na sztuki ale wg opinii znawców to ok 6.5 brutto 

Dziękuję wszystkim którzy pisali w tym temacie tak hodowcom i tym którzy udają że hodują jak i tzw wyłudzaczom (albo ą🤔),

ŻYCZĘ WAM WSZYSTKIM tobie @Bartek933też wszystkiego najlepszego w Nowym Roku 2020

Pozdrawiam stary sołtys Przemek

• Like 4
  • Thanks 3
Opublikowano

Dziś przyszło rozliczenie ze skiby. Poszedł jeden średni HF waga ok 730 kg, wybił się na 386 KG przy cenie 12.10 netto.

Szczęśliwego nowego i co niektórym drugiej połówki życzę (jak kto woli to może i być procentowa) ;)

Opublikowano

Tak samo , tylko że inaczej . 9_9

1 minutę temu, hoodoowca napisał:

A u mnie rok 2020 przyniesie po 35-ciu latach pożegnanie z bydłem,ciekawe jak wygląda życie bez porannego wstawania?????

Opublikowano (edytowane)

Na ślimaki przechodzisz? HELIX Aspersa?

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
2 godziny temu, Bartek933 napisał:

Na koniec roku to i ja chcę być niegrzeczną dziewczynką. Jak pogrzeszyć to teraz :D.   Tak jakoś mało wesoło teraz (przez ciebie).  Rozmowa kontrolowana...rozmowa kontrolowana ... :P

Nic nie kupione, nic nie sprzedane... czekamy aż pozwolą na ubicie dużej sztuki w swoim gospodarstwie (bezstresowo). Mam nadzieję,że moja ofiara nie padnie wcześniej ze starości ;). Po ile teraz są odsadki? ;) 

• Like 2
  • Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, hoodoowca napisał:

A u mnie rok 2020 przyniesie po 35-ciu latach pożegnanie z bydłem,ciekawe jak wygląda życie bez porannego wstawania?????

Brawo przeszłeś na jasną strone mocy i przeszedłeś na stronę rebelii!!!:D

Opublikowano
1 godzinę temu, hoodoowca napisał:

będziesz musiał nick zmienić 

a odnośnie cen jak prognozujecie gdzie ta cena powędróje 

Opublikowano

A żegnaj ty stary j**any roku.zebym cię więcej k**wa nie widział

Opublikowano
17 godzin temu, hoodoowca napisał:

Krowy mleczne ?

16 godzin temu, Jaguśka napisał:

Na koniec roku to i ja chcę być niegrzeczną dziewczynką. Jak pogrzeszyć to teraz :D.   Tak jakoś mało wesoło teraz (przez ciebie).  Rozmowa kontrolowana...rozmowa kontrolowana ... :P

Nic nie kupione, nic nie sprzedane... czekamy aż pozwolą na ubicie dużej sztuki w swoim gospodarstwie (bezstresowo). Mam nadzieję,że moja ofiara nie padnie wcześniej ze starości ;). Po ile teraz są odsadki? ;) 

150 zł kolczyk + sprawny rzeźnik

Tylko nie mów nikomu  ;)

Opublikowano
23 godziny temu, Bartek933 napisał:

Ale żeś się wymundrzuł z tymi punktami..

Na samym początku roku brawa, oklaski, owacje na stojąco dla donweter1989 za założenie tematu i poprowadzenie go w najlepszy możliwy sposób. 👏👍✌️👏🥇🥇🥇🏆 

Panie i Panowie na nadchodzący rok życzę jak najmniej problemów i godnych cen.

Aaaaa.. u mnie cena bydła w zależności od wieku, wagi, przeznaczenia od 600 złotych do 7000 złotych.

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v