Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mało mnie obchodzi czyje kogo jest w świetle prawa. Ty jesteś gwiazdą fajsbuka i pomagasz ojcu przy opasach kiedy ten uprawia w polu rośliny na pasze. Książkowy przykład "młodego rolnika" jakich pełno w Polsce.

Opublikowano

Pewnie że boli bo to jest mentalność polskiego narodu. Cybulek powiedział wprost jaka sytuacja u niego a nie kozaczy że sam robi...problem taki że tu hamstwo i aby wyświetlenia były i nie ważne jakie treści są przekazywane...

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, Partyzant85 napisał:

Mało mnie obchodzi czyje kogo jest w świetle prawa. Ty jesteś gwiazdą fajsbuka i pomagasz ojcu przy opasach kiedy ten uprawia w polu rośliny na pasze. Książkowy przykład "młodego rolnika" jakich pełno w Polsce.

No właśnie dużo bo sugerujesz się tylko podstawą prawną. I nie pomagam bo tylko i wyłącznie JA zajmuję się karmieniem.  Uprawa roślin na pasze to 20% obszaru gospodarsta,  wszystkie pola osobiście oram i uprawiam .

Opublikowano (edytowane)

Bo mnie obchodzi jakiś koleś z drugiego końca polski i jego rogi :D

Wystarczy poprzeglądać galerię tego cybulka żeby zobaczyć, że to niezły bajkopisarz i nawet ludzie z firmy Amazone boją się jego pola bo ma jedne z najcięższych w uprawie gleby w całej europie 😂

@Cybulek17 - tak, tak, tylko ty, no i ten pracownik o którym już kiedyś pisałeś.  No i ojciec bo pisałeś też, że dwie i pół osoby pracują przy bydle - ty, pracownik i ojciec.
Sam się zdecyduj która wersja prawdy jest najprawdziwsza bo za każdym razem co innego.

Edytowane przez Partyzant85
Opublikowano

Straszne chamstwo z całego świata się tu zjeżdża...Kasza niedogotowana...I jeszcze cebula...

Opublikowano
19 minut temu, Partyzant85 napisał:

To poczekaj, aż będzie twoja a nie zgrywasz fifarafę na fajsbukach pokazując opasy tatusia.

to co jest na papierku a t kto przy nich skacze i robi to drugie ;) jak nie bedzie miał kto robić to ten papierek możesz se w dupe wsadzić

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, wojak1986 napisał:

że tu hamstwo

Chamstwo*

@Rolnik7343 - nie mam zamiaru sobie czegokolwiek wsadzać.

Edytowane przez Partyzant85
Opublikowano

Brawo Partyzant . Widać że do Firleja do szkoły chodziłeś . :D

Opublikowano
7 minut temu, Partyzant85 napisał:

Bo mnie obchodzi jakiś koleś z drugiego końca polski i jego rogi :D

Wystarczy poprzeglądać galerię tego cybulka żeby zobaczyć, że to niezły bajkopisarz i nawet ludzie z firmy Amazone boją się jego pola bo ma jedne z najcięższych w uprawie gleby w całej europie 😂

@Cybulek17 - tak, tak, tylko ty, no i ten pracownik o którym już kiedyś pisałeś.  No i ojciec bo pisałeś też, że dwie i pół osoby pracują przy bydle - ty, pracownik i ojciec.
Sam się zdecyduj która wersja prawdy jest najprawdziwsza bo za każdym razem co innego.

I co jest nieprawdą ?  Relacja dealera amazone z naszej gminy jest na jego stronie,  można przeczytać,  tak samo u Macieja Czajkowskiego.

Pokaż cytat gdzie napisałem,  że pracownik albo ojciec zajmuje się karmieniem bydła. 

Opublikowano

Nie chodziłem.

2 minuty temu, zetorki12 napisał:

Widać że do

Po słowie poprzedzającym "że" zawsze stawiamy przecinek i dopiero po spacji piszemy "że"

widać, że*

Ty chyba do Firleja chodziłeś skoro masz takie braki.

Opublikowano
5 minut temu, Partyzant85 napisał:

Chamstwo*

@Rolnik7343 - nie mam zamiaru sobie czegokolwiek wsadzać.

a co już pełno ?

Tak samo jak na usługi jezdze ciągnikiem który jest na ojca zarejestrowany i co ? jak zarobię to mam jemu kasę oddać bo jego ciągnik ? kasę zabieram a jak chce on skasować to niech sam se jedzie na usługi, ja mu nie bronię

Opublikowano

I tak to się opłaci . Ojciec zatankuje , maszyny kupi , a Ty łaskawie na zarobek se pojedziesz . :D

Opublikowano

Widzę jak opłacalna jest produkcja roślinna w mojej okolicy nawet bardzo opłacalna zwłaszcza w tych gospodarstwach które sprzedały glebę pod obwdnicę lub działki budowlane a jest taki koleś co na przetargach bierze wszystko co popadnie  naprawdę. nie widzę u niego PIENIĘDZY

Ja wolę hodowlę dziadostwa bo wiem że mi nikt z dnia na dzień tego nie zabierze a w mojej okolicy jest paru pojebanych dzierżawców gruntu

• Like 2
Opublikowano

Masz @Cybulek17

Dnia 18.12.2019 o 18:36, Cybulek17 napisał:

Można powiedzieć,  że 2,5  . To znaczy ja i pracownik a w czasie martwego sezonu polowego tata coś pomaga

Opublikowano
9 minut temu, Rolnik7343 napisał:

a co już pełno ?

Tak samo jak na usługi jezdze ciągnikiem który jest na ojca zarejestrowany i co ? jak zarobię to mam jemu kasę oddać bo jego ciągnik ? kasę zabieram a jak chce on skasować to niech sam se jedzie na usługi, ja mu nie bronię

Jeśli interesujesz się moimi 4 literami to muszę cię zmartwić ale wolę płeć piękną. Poszukaj sobie gdzie indziej jakiegoś partnera, który lubi to samo co ty.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v