Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
agroFakt.pl
Tylko na agroFakt.pl:

Ceny mięsa w dół

Opublikowano
12 minut temu, Yoda napisał:

Jak będzie ASF nie wejdzie nic. Niedaleko mnie facet ma duńczyka. Sprzedał tucznika i powiatowa zabroniła kolejnego wsadu bo mamy żółtą strefę.

Yoda na jakiej powierzchni masz te 120 sztuk? Chodzi o pastwisko

Opublikowano
15 minut temu, Yoda napisał:

Jak będzie ASF nie wejdzie nic. Niedaleko mnie facet ma duńczyka. Sprzedał tucznika i powiatowa zabroniła kolejnego wsadu bo mamy żółtą strefę.

U mnie czerwona strefa. To co jak spełnie wymagania bioasekuracji to chyba będę mógł wstawić. Myślę że 100 wejdzie na raz  

Opublikowano
przemek28_28 napisał:

12 minut temu, Yoda napisał:

Yoda na jakiej powierzchni masz te 120 sztuk? Chodzi o pastwisko

zagrodzone na wypas ponad80 ha.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

https://www.agrofoto.pl/articles/aktualnosci-branzowe-bydlo/krowy-z-deszczna-maja-sie-gorzej-niz-na-wolnosci/

Panowie brać bydło 🐮 

Zamiast agrofoto / topagrar

Edytowane przez kolo11
Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, kanalia36 napisał:

Piszą ciągle te same osoby ciagle te same durne hasła a tylko jakoś Yoda, i kali podparli swoje twierdzenia liczbami.  Urssus cwaniaku wypisz swoje koszty tylko z cenami rynkowymi a nie z twoim widzimisie za cielaka. 

Paru osoba zapewne opas sie istotnie opłaci  ale wiekszości z was  nie  i taka prawda. a p[iosać możecie co chcecie 

@kanalia36 cwaniaku napisze Ci tylko tyle że mój koszt wyprodukowania  opasa to plus minus 4300 zł , licząc od pierwszego dnia ,średnio do 22 miesiąca . wszelkie koszta ,tylko cielaka liczę 100 zł 😊pierwszego dnia ,i wliczone masz wszytko ,począwszy od mleka krowiego itd. Oczywiście po średnich cenach rynkowych .A i nie będe tego rozpisywał bo nie muszę nic tobie udowadniać 😏 

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Tam nie ma problemu dadzą darmo tylko krowy mają mieć dożywocie zapewnione.fundacje to bagno

Opublikowano
12 minut temu, Azor07 napisał:

Nie jest równo bo to jest z rozliczenia 270szt wybierane moje sztuki .

Coś ty narobił teraz, a było wesoło. Zagadka  nierównych kreseczek rozwiązana.👏👍

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Partyzant85 napisał:

Ma policzone tak, żeby było złudzenie że jest dobrze. Podobnie jak wszyscy "panowie" hodowcy u których rodzice za friko zapieprzają na gospodarstwie. No ale tych kosztów się nie wlicza bo to przecież "pomoc"

A co w tym dziwnego, że rodzice pomagają? Wolałbyś, żeby Cybulek ojca pentobarbitalem potraktował. W każdej rodzinnej firmie niezależnie od rodzaju produkcji udział i pomoc seniora jest znacząca. Analogicznie jest wychowaniem dziecka. Rodzice wychowują, ale czas z dziadkami najlepszy i bezcenny.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Nie nie,  mamy podział na roślinną i zwierzęcą,  ojciec nie ingeruje za bardzo w to co robię bo nie ma czasu , ma być dobrze i tyle.  Nikt z nas biedy nie ma , na brak kasy nie narzekam.  

Opublikowano

Kentar napisał: Handlarz ch*j, krowiarz ch*j, Cybulkowi pomaga ojciec, tez ch*j. Wszyscy ch*j, kazdy niedobry. Piekny naród. ❤️ Co się tak uparles na jakieś wojny krowiarzy z tymi co mają byki? Z tych co wymieniles to tylko 90%handlarzy to zwykłe chuje 😂

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v