Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

koledzy czym wy się podniecacie ze Arabia bedzie kupować ,nawet jakby Chiny brały to myślicie ze taki Biernacki da więcej????byk was chyba zgwałcił !!!!!!. Zobacie co ze świńmi jest w Chinach kg żywego tucznika na złote 18 zł, w Niemczech  8zł a w Polsce lokalne ubojnie 5,4-5,6 zł na dziś. Na eksporcie zarobią ubojnie  a rolnik za byki i tak dostanie jakieś ochłapy, po 6 miesiącach proszenia i całowania w d*pę Biernackiego

Opublikowano (edytowane)

Przecież nikt się tu nie podnieca z tego powodu  A Ty wyskakujesz jak Filip z konopi w swoim idiotycznym stylu

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Brak wyczucia sarkazmu . przecież wiadomo że jesteśmy ostatnim ogniwem i  nikt narazie z rolnikiem się nie liczy.kazdy doji ile wlezie a podsypać niema komu

Opublikowano

Powinno być pewne u ale z naszymi klasyfikatora mi mogą rke zrobić.przeiez to magiczny kraj. 95 procent tusz w r o p

Opublikowano
3 godziny temu, kanalia36 napisał:

koledzy czym wy się podniecacie ze Arabia bedzie kupować ,nawet jakby Chiny brały to myślicie ze taki Biernacki da więcej????byk was chyba zgwałcił !!!!!!. Zobacie co ze świńmi jest w Chinach kg żywego tucznika na złote 18 zł, w Niemczech  8zł a w Polsce lokalne ubojnie 5,4-5,6 zł na dziś. Na eksporcie zarobią ubojnie  a rolnik za byki i tak dostanie jakieś ochłapy, po 6 miesiącach proszenia i całowania w d*pę Biernackiego

W niemczech tucznik po 8 zł ale na WBC, a u nas podałeś cenę za żywą wagę więc troszkę zły przykład........

Opublikowano
7 minut temu, martinezo napisał:

W niemczech tucznik po 8 zł ale na WBC

Jesteś pewien ?

Opublikowano (edytowane)
56 minut temu, martinezo napisał:

Tak.  Wiem po ile sprzedaję tuczniki na WBC i na żywą, cena giełdowa tucznika z zachodu to cena za E klasę na WBC

martinezo na małej giełdzie  w Niemczech podobno dzis dobiło do 2 Euro dzisiejszy kurs 4,3 to sobie przelicz na złote 9,2 za klase E na WBC  minus 20% wybojowość to dokładnie 7,4  jeżeli mam być  już precyzyjny  a u nas 5,4 u lokalnych złodziei 2 zł mniej!!!!!  Jakby działał wolny rynek w którego naiwniacy wierzą to Niemcy powinni do nas po tuczniki przyjachać  i sprzedać Chińczyką  a tak się nie dzieje bo w Polsce niema wolnego rynku tylko jest zmowa cenowa. 

Dlatego smieszą mnie takie wywody typu ten rynek  otwierają tamten otwierają, albo handlarzyki latają za bykami towaru brak zaraz cena do góry pójdzie. W normalnym kraju tak by było ale w polsce Biernacki predzej rzeźnikom postojowe zapłaci jak rolnikowi da wysoka cene. 

https://www.tygodnik-rolniczy.pl/articles/aktualnosci_/skup-bydla-z-trwala-ondulacja-jak-fryzjer-strzygl-rolnikow/

Ludziska a Pięcie znowu piszą!!!!!

Edytowane przez kanalia36
Opublikowano

Z artykułu wynika że nie wypłacili mu 50 koła to jebnol rolników na setki tysięcy.taka polityka.mi jeden cielak zdechł to nie zapłacę za paletę cjki i dostawcom kolejnych cieląt.toc to to samo

Opublikowano
2 minuty temu, HF86 napisał:

Z artykułu wynika że nie wypłacili mu 50 koła to jebnol rolników na setki tysięcy.taka polityka.mi jeden cielak zdechł to nie zapłacę za paletę cjki i dostawcom kolejnych cieląt.toc to to samo

kolego podobno 5 melonów ta akurat firma wisi a takich firm było przynajmniej 5, nie martw się już wielkopolsce są nowe)))) nawet gotówą płacą 

Opublikowano

Niema ch*ja we wsi tyranek ty tam pisałeś i sie nie wypieraj-twój tekst jest nie do podrobienia

cyt. Ostrzegają się na forach internetowych, że mimo kilkuletniej obecności na rynku kontrahent „wali w pięty”.

• Haha 5
Opublikowano
19 minut temu, soltys48 napisał:

Niema ch*ja we wsi tyranek ty tam pisałeś i sie nie wypieraj-twój tekst jest nie do podrobienia

cyt. Ostrzegają się na forach internetowych, że mimo kilkuletniej obecności na rynku kontrahent „wali w pięty”.

sołtys  moje teksty maja przypał  ale  nie aż tak, hehehe

Opublikowano
4 minuty temu, soltys48 napisał:

NIe zmuszaj mnie do wysiłku i szukania kto używał zwrotu WALI W PIĘTY

sołtys poszukaj  nie znajdziesz

3 minuty temu, przemek28_28 napisał:

A jest ktoś kto nie zalega? Tak bedzie chyba prościej pisac bo mnie ich bedzie

Przemek  na terenie wielkopolski są otwierane kolejne firmy skupowe na słupów nawet obecnie płacą gotówką  wiec nie raz jeszcze uszłyszysz o naszych bohaterach

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v