Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

gosc opowiadał jak jego ojciec pojechał do rolnika po krowe a żona własciciela do obory i poidło odkreciła bo było zamkniete mówi że  ojciec sie poswiecił i pół godziny gadał z gospodarzem a krowa piła  , na koniec nie kupił  bo stwierdził że zabardzo ochlana imoże mu zdechnąć . kolejne asy na targu w radzyminie krowom wkładają rurki  takie specjalne i po 50 litrów  tankowali w żołedy .

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

a myślisz że z cielakami jak jest ? znajomy co przywozi cielaki opowiadał jak ludzie robią ... jak ma kupiec przyjechać to cielakowi wiadro mleka żeby zrobił się okrągły i kupujący był zadowolony a następnego dnia cielak osrany i chudy jak patyk

Edytowane przez Rolnik7343
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, nikolas29 napisał:

I co nie kłócil się z nimi.? Jak to się skończyło 

Tego już nie rozladowali tylko pojechali na wagę ogólną i zaladowali jeszcze 6sztuk chyba wazac na swojej. Efekt był taki ze po zwazeniu na ogólnej było o 40 kg mniej niż po zsumowaniu ich wagi. Więc mogą urwać ale i mogą dołożyć jak potrzeba 😂

Edytowane przez koses
Opublikowano
13 minut temu, soltys48 napisał:

pełne O?

U kumpla biernaty stoją od wczoraj w oczekiwaniu na przelew

To jak stoją to kasa będzie bo inaczej by pojechali. Pełne O 2  mogłem wj***ć w transport ale nie chciałem robić chamstwa  taki ze mnie drań

Opublikowano
8 godzin temu, Kentar napisał:

Nie glodny, normalnie karmiony tak jak byl karmiony przez cale zycie. Mialem takiego specjaliste gdzie byki po 100kg gubily. Teraz z wielka łaską zabieram od niego poubojowo.

dzięki ci wybawco

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v