Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
10 godzin temu, Adrian_K_90 napisał:

W normalnych krajach ludziom nie wytyka się ile zarobili. Kiedyś były żarty, że na zachodzie człowiek chce mieć więcej od sąsiada, a w Polsce ludzie marzą by sąsiad miał mniej niż my. 

Nie wytyka sie jak zarobili uczciwie, a jak sie zarobilo oszukujac pracownikow i państwo to sie idzie do wiezienia...

• Like 2
Opublikowano
Berthold napisał:

Osi 12 netto za hf nie oficjalny... Negocjowalem troszkę oficjalny to ponoć 11,2

to by była świetna cena, a sprzedawałes tam? zakład wiadomo duży, ale opinie słyszałem różne od pochwal po narzekanie, niektórzy twierdzili że na początek jest ok potem gorzej

Opublikowano
Dnia 9.10.2019 o 21:35, kanalia36 napisał:

debrzyna  ja miałem pare lat temu przypadek ze zarłak mi się urwał pies go spłoszył i betonowe płyty płotu w drobny mak rozpiepszył i poszedł w świat. Tydzień go z kumplami na kładach goniłem po lasach  w końcu przepłyną rzekę  i pognał w siną dal. Zgłosiłem w agencji zdarzenie " Inne przemieszczenie" napisałem krótkie oświadczenie że mi uciekł i mi go bez ceregielów wyrejestrowali. Żadne zgłaszanie na policje nie było. Nie znalazł się do dziś.

A co do upadłości Zbyszka kasa nie do odzyskania. Prawo wyraźnie mówi ze jeżeli spółka z o. o.   nie płaci 90 dni albo długi przekraczają majątek firmy to zarząd ma 30 dni na zgłoszenie upadłości, inaczej zarząd odpowiada własnym majatkiem przez 20 lat oraz karnie do 2 lat. 

Reasumując jak masz fakture przeterminowaną 120 dni i niema upadłości  to  scigasz prezesa i zarząd, ale jak w terminie zgłoszona upadłość to nikt za długi nie odpowiada. Jest likwidowany majątek spółki i najpierw kase bierze państwo( ZUS, US) potem banki, potem pracownicy na koncu inni wierzyciele. a zatem rolnicy zadnej kasy nie odzyskają bo majatku nie starczy 

I właśnie to jest popieprzone prawo bo powinno być tak że każdy dług spółka powinna spłacić .. A tak cwaniaki planują upadłość z wyprzedzeniem i biorą bydło w opór w przez te 90 dni i potem ogłaszają upadłość i mają w d*pie rolników i innych ktorym wiszą kasę .. powinno to zostać uregulowane aby oszuści nie byli bezkarni .. 

Opublikowano

dziś rozmawiałem z hodowcą co , co miesiąc 15 sztuk do wujka Biernackiego oddaje i mówi faktura 90 dni płatnosci( raz płaci raz kolejne 90 przeciąga) wiec ja bym uwazał na wuja. Przypominam ze od 1 stycznia wchodzi ustawa o zatorach płatniczych i wuja bedzie musiał płacić w ciągu 60 dni inaczej uokik mu może dowalić  kare 10 % obrotów za zeszły rok. 

Teraz kupuje na potęge nikomu nie płaci  i w cale się nie zdziwię jak w styczniu ogłosi upadłość jak za niezapłacone pazdziernikowe faktury  mogą kare dowalić. 

p.s kolejna zmiana od 1 stycznia dla ryczałtowców. Już nie obowiazuje limit 14 dni na zapłatę inaczej traci się vat kupujacy. Od 1 stycznia nawet jak ryczałtowczowi zapłaci po roku to vat odzyska  wiec zeby niektórzy się w nowym roku dobrej zmianie nie dziwili)))

Opublikowano
11 godzin temu, zkordalski napisał:

Przed chwilą sprzedał wujek Belga po 8  ncb po 7.7  brutto a jałówki w wadze 650kg po 7.7 Mierzejewski płatność 14 dni skita 7%

W takie cuda to nie wierze ze Bogdan zapłacił 7.7 za ncb..... 

Wiem jakie są ceny w regionie i nikt takiej nie zaoferuje a już na pewno nie boguś..... Chyba że tylko na swojej wadze ważył. 

Opublikowano

Propozycja na wczoraj bb i 3 mieszance po LM ładne sztuki po 8 jeden trochę słabszy po 7.5 i jeden mieszaniec po 7.2 ceny brutto byki z luzu myślę że ponad 700kg

Opublikowano
1 godzinę temu, JarekBazydlo napisał:

Chyba się wczoraj nie doczekales na tą informację...

A ch*j tam z informacjami handlarzy 

Opublikowano
15 godzin temu, kanalia36 napisał:

p.s kolejna zmiana od 1 stycznia dla ryczałtowców. Już nie obowiazuje limit 14 dni na zapłatę inaczej traci się vat kupujacy. Od 1 stycznia nawet jak ryczałtowczowi zapłaci po roku to vat odzyska  wiec zeby niektórzy się w nowym roku dobrej zmianie nie dziwili)))

Przecież ten przepis już wszedł od 1 września 2019 

Opublikowano
15 minut temu, JarekBazydlo napisał:

W informacje od sołtysa nie wierzysz??? Poda je tak samo jak pokazał fakturę za byki i krowy;)

Słyszałeś że jak sprzeda po 16 to pokaże ;)

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Słyszałeś że jak sprzeda po 16 to pokaże ;)

Nie czepiam się ale można to na 3 sposoby tłumaczyć.

-sprzeda po 16- tym dniu miesiąca

-sprzeda po 16-ej godzinie

-sprzeda po 16 zł

:)

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, dsbh napisał:

-sprzeda po 16 zł

To fakt 😊

Opublikowano

jarek nie od dziś pisze ze sołtys to najgorszy kłamca, oszust i zbój  na forum dlatego ja proponuje spalic sołtysa na stosie albo na pal z nim:D

Opublikowano (edytowane)

Sołtys jest pomocny dużo doradza za to czapki z głów ale cwaniakować też  lubi😏

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, dsbh napisał:

-sprzeda po 16 zł

No mi się zdawało dotychczas, że wszyscy to rozumieją, tylko Jarek nie łapie i go sołtys podpuszcza. Bo przecież chyba nie mówi poważnie?🤔

Edytowane przez komizmo
  • Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, JarekBazydlo napisał:

Później pisał że bez tego pokaże... Ja jestem jeszcze ciekaw tej ceny za krowy ponad 5tys netto za sztukę;)

Co pisałem to podtrzymuje  a ty nie manipuluj faktami

Co do wczorajszej informacji

Napiszę Wam dziś tylko tyle że jeśli możecie wstrzymać się ze sprzedażą to to zróbcie- nie powinniście na tym stracić zwłaszcza Ci którzy oddają do Biernackich. 

Więcej nie mogę napisać kto kumaty zrozumie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v