Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Kurde coraz to lepsze ceny tu widze :ph34r:

Edytowane przez Gość
Opublikowano
14 minut temu, AdamRo napisał:

Ale tylko tu.

Realna cena za byka O klasa ? Oczywiście u nas 

Opublikowano
3 minuty temu, AdamRo napisał:

6 zł netto O, 6,5 R i 7 U

Adam pisałem strone temu że tyle wychodzi na żywą  to mnie wyśmiano ze oficjalne cenniki to sobie można..... nawet Jarek Bazylo jak zawsze ma tajne ceny tylko dla siebie)))))). 

Tu kuźwa kazdy ma wiecej niż oficjalne ceniki o 1 zł byki mają cięższe o 100 kg od tego ile naprawdę ważą a na wadze go nikt nie oszukuje bo na ogolnej waży, jakby kuźwa własciciel wagi ogólnej na niej nigdy nie oszukiwał

Opublikowano
19 minut temu, AdamRo napisał:

6 zł netto O, 6,5 R i 7 U

A jakie są prognozy na najbliższe tygodnie? Bo nie wiem czy jeszcze czekać😏

Opublikowano
1 godzinę temu, AdamRo napisał:

Ja pisałem już dawno. Przy podawaniu ceny i wagi sprzedawanych sztuk, podawać wiek sprzedającego.

Wystarczy wpaść na to , że w różnych regionach kraju są rozbieżne ceny . Albo poprostu część woli sprzedać za grosze żeby mieć z czym się wyżalić na AF .

Opublikowano
2 minuty temu, komizmo napisał:

Można wpaść też na to, że masz 17 lat i się trochę pultasisz o ten post 😉

Nie trafiłeś ,mam dwójkę z przodu  😜 moje zniesmaczenie wynika z wmawiania wszystkim,  że byk to kosztuje wszędzie tyle i tyle bo pan handlarz tak mówi,  a jak dostałeś więcej to albo kłamiesz,  albo na wadze Cię oje**li . 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, AdamRo napisał:

Ja pisałem już dawno. Przy podawaniu ceny i wagi sprzedawanych sztuk, podawać wiek sprzedającego.

Sołtys się cieszysz a sam sprzedałeś krowy za kosmos cenę  to ile masz lat 12?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v