Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To wytłumacz mi jakim h*jem  gościa stary jest na vacie na niego wszystko kupują a sprzedają na młodego wszystko dymają państwo że aż miło sam się śmieje że dymają na ponad 100k na samym vacie i jak ma być dobrze

Opublikowano

Bajki wciska. Po roku by wyszło że za dużo ma zakupów. Poza tym jak kupuje na vacie i ma zwrot przy sprzedazy jakąś część musi oddać zawsze. Chyba że bardzo dobrze planuje zakupy i sprzedaż że zawsze jest do przodu. 

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, zkordalski napisał:

To wytłumacz mi jakim h*jem  gościa stary jest na vacie na niego wszystko kupują a sprzedają na młodego wszystko dymają państwo że aż miło sam się śmieje że dymają na ponad 100k na samym vacie i jak ma być dobrze

Znam tez takich co tak robili. W tym roku w okolicach żniw zaczeli robić  w portki bo zaczela ich przeswietlac ARiMR i US jednocześnie

Opublikowano (edytowane)

U nas był jeden co tak robił i wyszło że musi oddać ponad 60tys samego VATu do tego dostał jeszcze jakąś karę finansową ale nie chciał powiedzieć ile ale wiem że miał spory problem finansowy po tej akcji... Drugi znów robił przekręty że zaniżał lub zawyrzał faktury i też po 2latach dobrali mu się do tyłka;) 

Edytowane przez JarekBazydlo
Opublikowano

ja jwstem prawie 6 lat na vacie i bylo kilka kontroli i wiadomo zawsze jakis błąd sie znajdzie ale oszukiwac nie ma co bo zwroty i tak sa a na srednim gospodarstwie raczej sie duzo nie ukreci wiec lepiej dac sobie spokój i spac spokojnie.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
3 minuty temu, Mikruss napisał:

ja jwstem prawie 6 lat na vacie i bylo kilka kontroli i wiadomo zawsze jakis błąd sie znajdzie ale oszukiwac nie ma co bo zwroty i tak sa a na srednim gospodarstwie raczej sie duzo nie ukreci wiec lepiej dac sobie spokój i spac spokojnie.

Mądrze powiedziane... Popieram w całości. Spokojnie i uczciwie!!! 

Opublikowano
3 minuty temu, JarekBazydlo napisał:

Zobacz sobie Pani Kobylińska w Makowie Maz.

A kto to ? 

Opublikowano
14 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Albo dobrym przychodem jak trafiła się dobra parafia ;)

pfffff żyjesz jeszcze mentalnie w latach 90. Skończyły się czasy, że kto miał księdza w rodzinie to żył jak nerka w sadle.

Opublikowano (edytowane)

Jarek, jak rzucasz znajomosciami z imienia, nazwiska i miejscowosci to odpowiem Ci w imieniu osoby ktora wymieniles: jestes k**wa idiotą.

Edytowane przez Kentar
  • Like 3
  • Haha 2
Opublikowano
58 minut temu, debrzyna napisał:

Jarkowa ochrona w US 😊

55 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Dokładnie 

Sam potwierdziłeś . to co mnie obchodzi jakiś wuja ksiądz

Przed chwilą, Kentar napisał:

Ps. Jarek, jak rzucasz znajomosciami z imienia, nazwiska i miejscowosci to odpowiem Ci w imieniu osoby ktora wymieniles: jestes k**wa idiotą.

Potwierdzam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v