Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, kanalia36 napisał:

Koledzy ciekawe kiedy zakłady i handlarze każą sobie płacić za odbiór bydła za starego i za dużego))))))) bobienko już chce od artka kupować cielaki po 50 zł))))) a artek wariat  zamiast bobienkę ze w ogóle chce  w tyłek pocałować to chce kasować jeszcze 750 zł normalnie skandal)))))))

Widzę ze rozwój bydła opasowego w Polsce idzie w najlepsze)))))))

A nie karzą sobie płacić ? Ostatnio do jednego przyjechali po bydło z luzu to powiedzieli mu że 2,5ty za załadunek 😂

Edytowane przez Rolnik7343
Opublikowano
5 minut temu, Rolnik7343 napisał:

A kiedy karzą sobie płacić ? Ostatnio do jednego przyjechali po bydło z luzu to powiedzieli mu że 2,5ty za załadunek 😂

heheh pewnie zobaczyli wage u rolnika a na 2, 5 tys chcieli go opierdzielić))))))

Opublikowano
28 minut temu, Rolnik7343 napisał:

A nie karzą sobie płacić ? Ostatnio do jednego przyjechali po bydło z luzu to powiedzieli mu że 2,5ty za załadunek 😂

Czemu po zacytowanu Ciebie, w edytorze odrazu pojawiło mi się słowo "Bajkopisarz" jako sugerowane? 

Hmmm dziwne.., a może i nie... 

• Haha 1
  • Sad 1
Opublikowano (edytowane)

Może i bajkopisarz ;) skup że złotnik kujawskich ;) do sąsiada kiedyś przyjechali to też wołali kasę za załadunek albo ma se sam ładować na ich samochód 

Edytowane przez Rolnik7343
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, kanalia36 napisał:

Koledzy ciekawe kiedy zakłady i handlarze każą sobie płacić za odbiór bydła za starego i za dużego))))))) bobienko już chce od artka kupować cielaki po 50 zł))))) a artek wariat  zamiast bobienkę ze w ogóle chce  w tyłek pocałować to chce kasować jeszcze 750 zł normalnie skandal)))))))

Widzę ze rozwój bydła opasowego w Polsce idzie w najlepsze)))))))

Cos Ci od tego filozofowania i mowienia wkolo ze sie nie oplaci nic trzymac to w glowie sie pier... Wez przeczytaj jeszcze raz te posty ze zrozumieniem i wtedy sie wypowiedz!!!

Opublikowano

Wideł nie miał w pobliżu? Raz dwa by spierdalali z podwórka

14 minut temu, Rolnik7343 napisał:

Może i bajkopisarz ;) skup że złotnik kujawskich ;) do sąsiada kiedyś przyjechali to też wołali kasę za załadunek albo ma se dam ładować na ich samochód 

Przed chwilą, artek27 napisał:

Cos Ci od tego filozofowania i mowienia wkolo ze sie nie oplaci nic trzymac to w glowie sie pier... Wez przeczytaj jeszcze raz te posty ze zrozumieniem i wtedy sie wypowiedz!!!

Dopiero teraz to zauważyłeś?

Opublikowano

Artek ja umiem  czytać ze zrozumieniem to ty nie łapiesz żartu tyle ze proroczego, hehehe Artek ty chcesz 750 zł  za cielaka sołtys już podobne do twoich wyłudził za 350-400 zł a bobienko mówił ze ktoś już zdechlusy po 50 zł sprzedaje. Dlatego ja się nie rozdrabniam tylko odrazu Ci proponuje sprzedaż za 50 zł z dowozem do wielkopolski. To kwestia czasu kiedy tak własnie bedzie:D

Opublikowano
9 minut temu, kanalia36 napisał:

Artek ja umiem  czytać ze zrozumieniem to ty nie łapiesz żartu tyle ze proroczego, hehehe Artek ty chcesz 750 zł  za cielaka sołtys już podobne do twoich wyłudził za 350-400 zł a bobienko mówił ze ktoś już zdechlusy po 50 zł sprzedaje. Dlatego ja się nie rozdrabniam tylko odrazu Ci proponuje sprzedaż za 50 zł z dowozem do wielkopolski. To kwestia czasu kiedy tak własnie bedzie:D

Soltys gada ze po tyle kupil a pozniej wstawil zdjecie cielakow i mowil ze 14sztuk kupil za 10tys to ja nie wiem skoad on wzial te 400zl za sztuke. Chyba ze to nie te z foto bo tamte po 400zl to wstyd wystawiac.

Opublikowano

Kantar napisał wyraźnie ze rolniką w d*pie się poprzewracało od wysokich cen i jemu cennik leci -40 gr  bugii w listopadzie 35 sztuk ma sprzedawać  liczy na zwrost cen a z tego co słyszę na koniec roku 1 zł ma być mniej od bajonskich cen dzisiejszych. . Ja myślisz co zrobi bugi w listopadzie jak sprzeda 35 sztuk po 5 zł????? kupi od ciebie cielaki???

Pisałem pare miesiecy temu  cielaki HF za darmo będa albo łopata i gnój 

Opublikowano

Artek dlatego ja ci proponuje kupno za 50 zł z dowozem przez ciebie  do wielkopolski))))) Moja bezszczelność nie zna granic )))

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, kanalia36 napisał:

Kantar napisał wyraźnie ze rolniką w d*pie się poprzewracało od wysokich cen

To znów wszytko wina rolnika?? 

Jeśli rolnikom w d*pie to tobie w głowie 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
11 minut temu, kanalia36 napisał:

Ursus ogarni się  i sprawdz co to sarkazm

Ty i te twoje sarkazmy , szkoda słów

Opublikowano

8 godzin temu, damian007 napisał:

Twoim zdaniem nasza ncb może konkurować z monbeliard czy jakoś tam?

Może spokojnie 

6 godzin temu, ab23 napisał:

R12.4 U 12.8 

Kto?

5 godzin temu, debrzyna napisał:

Tak z ciekawości to cielaki importy są jeszcze do kupienia ?

Kobylin cały czas ma w ofercie

4 godziny temu, artek27 napisał:

Soltys gada ze po tyle kupil a pozniej wstawil zdjecie cielakow i mowil ze 14sztuk kupil za 10tys to ja nie wiem skoad on wzial te 400zl za sztuke. Chyba ze to nie te z foto bo tamte po 400zl to wstyd wystawiac.

Zdjęcie wstawiłem takie jak miałem i widać tam sztuki kupione ZA 1500,są to dwa czarno-białe, czekoladowy i jeden SM 

Cena za wszystkie kształtowała się tak 

6 szt MO/SM 6800

4szt MM 2000

4 wyżej wymienione 1500

Razem 10300 brutto z pełną fakturą 

• Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, ACoCieTo napisał:

Poczekaj trochę jest taka susza że paszy będzie brakować 

u nas nie jest tak żle A i wielu zrezygnowało i liczą na sprzedaż bel i pasz to zaraz i i tego nie bedzie  komu sprzedać 

Opublikowano
2 godziny temu, Bugii napisał:

Centralne mazowsze Krzyżanowski

Czyli Agromir? Pisałem niedawno, że do mnie nie przyjechali jak 99% handlarzy, ale kupowali tu w okolicy tzn na pograniczu mazur i mazowsza. Z tego co znajomy mówił dawali nieco lepszą cenę  niż miejscowi handlarze. @pedro2 Ty  z nimi handlujesz?

Opublikowano
soltys48 napisał:

8 godzin temu, damian007 napisał:

Twoim zdaniem nasza ncb może konkurować z monbeliard czy jakoś tam?

Może spokojnie 

6 godzin temu, ab23 napisał:

R12.4 U 12.8 

Kto?

5 godzin temu, debrzyna napisał:

Tak z ciekawości to cielaki importy są jeszcze do kupienia ?

Kobylin cały czas ma w ofercie

4 godziny temu, artek27 napisał:

Zdjęcie wstawiłem takie jak miałem i widać tam sztuki kupione ZA 1500,są to dwa czarno-białe, czekoladowy i jeden SM 

Cena za wszystkie kształtowała się tak 

6 szt MO/SM 6800

4szt MM 2000

4 wyżej wymienione 1500

Razem 10300 brutto z pełną fakturą 

rzuć w holere te bydlaki i idź ba handlowca zrobisz furorę

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v