Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

A Sokołów bierze zagraniczne ? To ja wam powiem ciekawostkę że jak mi wet zacielal krowy hf nasieniem lm to wychodziły Jersey wysokie na nogach i nawet wysokie ładne podobne budowa do hf 🤣

Opublikowano
1 minutę temu, rolnik115 napisał:

A Sokołów bierze zagraniczne ? To ja wam powiem ciekawostkę że jak mi wet zacielal krowy hf nasieniem lm to wychodziły Jersey wysokie na nogach i nawet wysokie ładne podobne budowa do hf 🤣

Jak następnym razem powiesi spodnie na gwoździu, gotowy do inseminacji, to podziękuj mu deską na gołą d*pę... 

1 minutę temu, Rolnik7343 napisał:

A gdzie ty słuchasz o tym zakładzie ?

Znam handlowców, kierowców  i z uwagi na bliskość wielu rolników do nich sprzedało... Sorry ale chwalą zawsze mleczaze... Pomijając aktualna aferę nie znam  hodowców opasów co tam sprzedają... 

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Berthold napisał:

Jak następnym razem powiesi spodnie na gwoździu, gotowy do inseminacji, to podziękuj mu deską na gołą d*pę... 

Znam handlowców, kierowców  i z uwagi na bliskość wielu rolników do nich sprzedało... Sorry ale chwalą zawsze mleczaze... Pomijając aktualna aferę nie znam  hodowców opasów co tam sprzedają... 

Ode mnie juz tam od x lat jedzie bydło ;) i krowy to są tylko pojedyńcze jednostki głównie opasy ... na ten rok było 30 szt do odstawy, większość już pojechała

Wielu rolników z okolicy sprzedaje do tej firmy ;)

Opublikowano
8 minut temu, Rolnik7343 napisał:

Ode mnie juz tam od x lat jedzie bydło ;) i krowy to są tylko pojedyńcze jednostki głównie opasy ... na ten rok było 30 szt do odstawy, większość już pojechała

Wielu rolników z okolicy sprzedaje do tej firmy ;)

Daj wam Boże... 

Opublikowano

Przed tymi calymi aferami nie bylo problemow z zagranicznymi kolczykami na sokolowie. Jak jest aktualnie nie wiem bo zadna taka sztuka mi sie nie trafila ale watpie by byl problem bo raczej by juz dali znac, ze taka sztuka nie przejdzie.

Opublikowano
Dnia 13.07.2019 o 15:05, boryss napisał:

byki lm 7.60 brutto waga 700+  ładne

byki  lm  6.50 brutto waga 450

100 % Limousine po matkach z pochodzeniem ? 

Dnia 13.07.2019 o 15:48, Elvis1090 napisał:

słabych masz kupców OSI lub Sokołów nie pyta sie czy HF czy Simental biorą wszystko nie wybrzydzaj.... a HF przynajmniej tani jest jak jest mały i tani jak duzy a simental drogi jak mały i tani jak duzy, taka różnica 

Ciekawe jaki simental .. Bo simental a prawdziwy sm miesny 100% to jest różnica i tez cena inna. Dla niektórych wszystko co ma białe na głowie to simental .. 

Opublikowano

Jak Bydlo ma zagraniczne kolczyki to chyba wet ma inne  procedury i protokoły  i takie sztuki nie są ubijane w tym samym  czasie co bydło  z polskimi kolczykami.  Tak chyba jest na wiekszosci duzych zakładów.  Nie wiem dokładnie, trzeba by było @AdamRo zapytać 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Rolnik7343 napisał:

a jak właścicielowi źle z oczu patrzy ?

To znaczy,że nie da się w .... robić

Edytowane przez polka
Opublikowano
39 minut temu, AdamRo napisał:

Wszystko bzdura, wymysły na zbicie ceny.

To ciekawe bo jak mielismy w tamtym roku większą  partie do handlu i znajomy miał  kolczyki litewskie na dwóch  sztukach ,więc  zadzwoniłem do MCK to laska powiedziala żeby tych wogóle  nie przewozić,  tylko PL

Opublikowano

No tak jak kolczyk nie PL to nie chcą kupić 😏 . Ale k**wa wołowinke z mercosur mamy wp***dalać

Opublikowano
8 godzin temu, tomaszmab napisał:

100 % Limousine po matkach z pochodzeniem ? 

Ciekawe jaki simental .. Bo simental a prawdziwy sm miesny 100% to jest różnica i tez cena inna. Dla niektórych wszystko co ma białe na głowie to simental .. 

to nie zmienia faktu ze ceny za "O" "R" czy "U" klasę nie zmienisz żeby był ze złota jak się wybije tak masz płacone

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v