Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

smiech na sali takie byki po 12-13 zł na WBC oddawac tyle to za odsadki krzyczą za żywa wage, gdzie tu sens to opasac ?

Opublikowano
zbitom793 napisał:

Jarek  jak masz Limuzyny z luzu to sprzedaj na żywo jakiemus posrednikowi co daje na Liban a nie się z ceną 12,5 WBC pierdzielisz

Na Liban trzeba mieć więcej sztuk na transport żeby poszly tak nie chcą przyjechać. A wagowo raczej by jeszcze poszły. Wyjdę od 13zl i zobaczymy.

Opublikowano
47 minut temu, Marmurek12 napisał:

Ile mniej więcej na twoje oko mogą mieć wagi? 

kuźwa . ale piękne ...

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, JarekBazydlo napisał:

Średnia powinna wyjsc około 750kg. Oni na jutro potrzebuja 20szt U klasy u mnie mieli by prawie połowe więc myśle że 20gr do tego 12.50 dorzucą jak im tak na szybko potrzeba.

Jesteś sam pewny że dorzucą to po jakiego *uja się pytasz na forum , przecież kuźwa nikt lepiej od Ciebie nie sprzedaje bydła

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, JarekBazydlo napisał:

Średnia powinna wyjsc około 750kg. Oni na jutro potrzebuja 20szt U klasy u mnie mieli by prawie połowe więc myśle że 20gr do tego 12.50 dorzucą jak im tak na szybko potrzeba.

Przecież napisał mieli by prawie połowe czyli od5 do 8 tak  albo tylko te 3 z foty

Edytowane przez zkordalski
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Rolnik7343 napisał:

bo wy nie umiecie tanio opasać bydła ! najlepiej wypuścić na wioskę i połapać jak bedą miały 2 lata ... wtedy czysty zysk bedzie :P

Jakoś dzików jest od ch*ja i nie ma komu ich łapać ani strzelać do nich. 

Dla mnie mięso z dzika 100 razy smaczniejsze, jak tak  odpadowa "wieprzowina"  z Biedronki. 

Edytowane przez Mistrzu2
Opublikowano
3 godziny temu, komizmo napisał:

Stylem życia dzieciaków nie wykarmisz,ani nie wyuczysz...

Nauka puki co jest bezpłatna a na życie 500 dają 😛

Opublikowano
4 godziny temu, jarecki napisał:

13, 5 zł \kg razy 60 % takie wybicie przyjąłem = 8,1 zł za kg .       13,5 razy 0,6    gdzie 0,6 to jest wybicie 60 %

To 81 to jest brutto czy netto

Opublikowano (edytowane)

panowie   nie m sie co spinać   obserwuje u nas ludzie likwiduja krowy i stawiaja byki bo lzej   , to raczej ta cena  po byku juz  zostanie     zajecie do psajonatów

Edytowane przez strsw33
Opublikowano (edytowane)

W tamtym tygodniu sprzedawałeś?

Jakie wyboje ?

3 minuty temu, dawcio2218 napisał:

przyszło rozliczenie z koła r+12,24 r11,87.porazka odsadki kupione po 3tys średnio a po 15miesiącach chowania 5600

Edytowane przez AdamRo
Opublikowano
JarekBazydlo napisał:

zbitom793 napisał:

Jarek  jak masz Limuzyny z luzu to sprzedaj na żywo jakiemus posrednikowi co daje na Liban a nie się z ceną 12,5 WBC pierdzielisz

Na Liban trzeba mieć więcej sztuk na transport żeby poszly tak nie chcą przyjechać. A wagowo raczej by jeszcze poszły. Wyjdę od 13zl i zobaczymy.

Ja dobry towar to i 2 sztuki pojada, ja teraz mam uzgodniony eksport jalowek na Liban 4 sztuki, duzo zelezy poprostu od szczęścia.

Opublikowano
2 minuty temu, tomek6513 napisał:

Ja dobry towar to i 2 sztuki pojada, ja teraz mam uzgodniony eksport jalowek na Liban 4 sztuki, duzo zelezy poprostu od szczęścia.

To daj znać z kim i za ile? 

12 minut temu, Berthold napisał:

https://mapa.targeo.pl/beata-gil-pomykowo-1a-64-130-pomykowo~16941785/przedsiebiorstwo-firma/adres.

Panowie co powiecie bo słyszałem różne opinie, unas jeździ coraz częściej ale ostatnio coś chyba zwolnił bo waga ogólna i przedpłata i miesiąc jadą wyceniac... Ktoś zna jakieś historie o skupie Gil?!? 

Powtarzam temat czekam na opinie... Wlkp. 

Opublikowano

AdamRo napisał: W tamtym tygodniu sprzedawałeś? Jakie wyboje ? 3 minuty temu, dawcio2218 napisał: przyszło rozliczenie z koła r+12,24 r11,87.porazka odsadki kupione po 3tys średnio a po 15miesiącach chowania 5600   z faktury 59. z ogolnej 58 zabierane rano przed obrzadkiem. zabierane w poprzednim tygodniu.

• Like 1
Opublikowano
9 godzin temu, nexeqadore napisał:
14 godzin temu, jarecki napisał:

13, 5 zł \kg razy 60 % takie wybicie przyjąłem = 8,1 zł za kg .       13,5 razy 0,6    gdzie 0,6 to jest wybicie 60 %

To 81 to jest brutto czy netto

podajesz cene np . 14 zł za kg i mnozysz to przez wybicie jakie zakładasz np 60 % wybicia -   14 zł *0,60 =8,4         cena za kg 13,5  a wybicie 55%     13,5 *0,55 =7,42     brutto czy netto to jest to jaką otrzymałeś propozycje jezeli napisałeś ze netto  to netto  

Opublikowano
10 godzin temu, Ursus932 napisał:

Jesteś sam pewny że dorzucą to po jakiego *uja się pytasz na forum , przecież kuźwa nikt lepiej od Ciebie nie sprzedaje bydła

Znów czysta zazdrosc przez ciebie przemawia. Po to jest forum zeby sie pytac??? Z tego co pisałem z kilkoma osobami na priv cena jak za tsaki towar jest normalna wiec nie wiem o co Ci chodzi.

Opublikowano
19 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Znów czysta zazdrosc przez ciebie przemawia. Po to jest forum zeby sie pytac??? Z tego co pisałem z kilkoma osobami na priv cena jak za tsaki towar jest normalna wiec nie wiem o co Ci chodzi.

Przecież nie napisałem że nie wieże w tą cene. Tylko dziwi mnie że taki ekspert pyta się na forum 

Opublikowano
Dnia 16.06.2019 o 11:20, staszek131415 napisał:

Głupoty chłopie piszesz na maszynach góra 10% mają

10% to sa w stanie dac upust. I co myslisz ze zejdzie z calej swojej marzy?😁

Brat stryjeczny jest nie duzym przedstawicielem kvernelanda i ma 25%. To jest najmniejszy prog. Najwieksi maja 40%

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v