Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
12 godzin temu, Berthold napisał:

President of ZM BM Kobylin

Tylko do 15.06.19 Cena brutto byka i jalowki kl O 7.00/kl .R 7.50 /kl.U 8 .00 brutto.Ceny wazne przy zakupie cielat krzyzowek w cenie 1390 netto Tel.......

Śliczne RW po przebytych licznych biegunkach dorastają ę w przyszłości do 600 kg w 30 mc-y czeka na odbiorców... 

Też taką świetną ofertę otrzymałem 😁

• Like 1
Opublikowano

k**wa to u nas caritas rozdaje kaszę i gówno jakieś w puszkach a we Francji steki? 😂

Opublikowano (edytowane)

Zaraz powiedzą że po tej ch*jowej Wołowinie robotnicy na katedrze mieli ogromne gazy i doszło do samozapłonu ip rzez wołowinę z Polski się spaliła

Edytowane przez bobienko
Opublikowano

Jak ktoś  mas  krowy   . zostawi sobie cielaka   to  swojego  to moze jescze cos na tym zarobi, ale ktos  kupuje cielaki   2,5 roku  zboze pasze policzyc to  to tylko zabawa zostaje przy dawaniu jesc u kupka obornika.

Opublikowano

Te kupne cielaki to dziadostwo. Ja kupuje cielaki i mam swoje  również. Swoje to rosną jak ta lala, zero problemu, kupne to ciągle biegunka, albo płuca. Jeszcze jak trzymasz razem kupne i swoje to kupne infekują swoje cielaki.

Mój ostatni cielak z zakupu to grudzień od tamtej pory nic nie kupiłem i chyba już  nie kupie. Już w grudniu jak policzyłem   to gówno nie zarobek był, zarobił handlarz, weterynarz, i sklep z paszami, a mnie się gnój został. A teraz po spadkach cen to już dramat całkowity. Lepiej kurzaka kupić słomę i zborze sprzedać.

W sklepie wołowina 40 zł a w skupie 6 zł po 2 latach trzymania, kpina jakaś !!!! Świnia też ok 6 zł a trzymasz 6 miesięcy . Jakby porównać to bydło trzymasz 4 razy dłużej to tak jakbyś dostał 1, 5 zł za kg. - cyrk 

Opublikowano
41 minut temu, kanalia36 napisał:

W sklepie wołowina 40 zł a w skupie 6 zł po 2 latach trzymania, kpina jakaś !!!! Świnia też ok 6 zł a trzymasz 6 miesięcy . Jakby porównać to bydło trzymasz 4 razy dłużej to tak jakbyś dostał 1, 5 zł za kg. - cyrk 

Kolego 6 miesięcy świnia? To ile to to będzie ważyć ,no chyba że  liczysz te co będą w programie jarek plus ,kurde wróć 😊tucznik plus 

Hodowane na słomie i kartoflach

Opublikowano

pisze 6 miesięczny od urodzenia. Wiem oczywiście ze niektórzy schodzą do 5, 5 miesiąca. A kupujesz cielaka to tez  ma nie więcej jak 2 tygodnie.

Opublikowano
2 godziny temu, kanalia36 napisał:

Te kupne cielaki to dziadostwo. Ja kupuje cielaki i mam swoje  również. Swoje to rosną jak ta lala, zero problemu, kupne to ciągle biegunka, albo płuca. Jeszcze jak trzymasz razem kupne i swoje to kupne infekują swoje cielaki.

Mój ostatni cielak z zakupu to grudzień od tamtej pory nic nie kupiłem i chyba już  nie kupie. Już w grudniu jak policzyłem   to gówno nie zarobek był, zarobił handlarz, weterynarz, i sklep z paszami, a mnie się gnój został. A teraz po spadkach cen to już dramat całkowity. Lepiej kurzaka kupić słomę i zborze sprzedać.

jak sie kupuje gówno to później gówno z tego cielaka jest ... ja już sie nauczyłem i żadnych "mięsnych HFów" bo tanie ... i co z tego że tanie jak on źre wszystko przez niego przelatuje i nie rośnie ... lepiej dać 1300 za cielaka mieszańca z budową mięsnej sztuki niż 700 za HFa ... bo tani ... ale przy sprzedaży za tego HFa dostaniesz 1000zł mniej jak za mięsnego ... i też w ogólnym rozrachunku mięsny zje mniej czyli koszt paszy mniejszy

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik7343 napisał:

jak sie kupuje gówno to później gówno z tego cielaka jest ... ja już sie nauczyłem i żadnych "mięsnych HFów" bo tanie ... i co z tego że tanie jak on źre wszystko przez niego przelatuje i nie rośnie ... lepiej dać 1300 za cielaka mieszańca z budową mięsnej sztuki niż 700 za HFa ... bo tani ... ale przy sprzedaży za tego HFa dostaniesz 1000zł mniej jak za mięsnego ... i też w ogólnym rozrachunku mięsny zje mniej czyli koszt paszy mniejszy

Różnie bywa z tą budową mięsnej sztuki u mieszańca można się czasem solidnie wjeb... 

• Like 2
Opublikowano

Wzią byś Janusza do wywalania gnoju to by było bardziej pożyteczne od tego co teraz robi haha 😂 i krowom by było lepiej bo bardziej zadbane i tych jęków nie trzeba by było słuchać. 

Opublikowano

Racja dopłaty destabilizują rynek bydła. A dopłaty obszarowe podniosły ceny ziemi i dzierżawy. Zyskali tylko ci, którzy mieli sporo ziemi wcześniej i nic nie kupują i ci co skończyli gospodarować. Poza tym gdyby Rydzyk nie rządził PISem to by już dawno wszelkiej produkcji pod nóż zakazali.

Opublikowano
7 godzin temu, MariuszKlim napisał:

Korwin dobrze mówi, Ci co głosują na podwyżki cen i podatków niech teraz cicho siedzą, 

Prawda boli

3 godziny temu, zetor50super napisał:

Racja dopłaty destabilizują rynek bydła. A dopłaty obszarowe podniosły ceny ziemi i dzierżawy. Zyskali tylko ci, którzy mieli sporo ziemi wcześniej i nic nie kupują i ci co skończyli gospodarować. Poza tym gdyby Rydzyk nie rządził PISem to by już dawno wszelkiej produkcji pod nóż zakazali.

Eksperci od siedmiu boleści. 

Opublikowano

Korwin to debil ale racja z tymi dopłatami, najwięcej korzystają na nich ci którzy nic nie produkują tylko biorą dopłaty plus pincet. I tak, dopłaty obszarowe wywindowaly cenę dzierżaw w górę, najbardziej widac to na przykładzie gruntów 6 klasy.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

A po co dzierżawić lub kupować takie grunty 6kl, tylko chłop głupi jeden przez drugiego kupuje , bo musze mić wincy od sumsiada, przecież to obsesja już'jest

Edytowane przez Gość
Opublikowano
5 minut temu, Ursus932 napisał:

A po co dzierżawić lub kupować takie grunty 6kl, tylko chłop głupi jeden przez drugiego kupuje , bo musze mić wincy od sumsiada, przecież to obsesja już'jest

To Nowa choroba psychiczna,obszaroza gruntoza

Opublikowano
3 minuty temu, Elvis1090 napisał:

Ktoś wie jaką cena w Wlkp.?

Chu.. wa!!! Mi za mieszance powiedział dzisiaj 6,6 netto 5 % skity  ilość samochodowa wiek 22 mce więc niech stoją jeszcze osiem miechów, są sympatyczne, ładnie muczą więc przeszkadzać nie bedą😁

Opublikowano
36 minut temu, Ursus932 napisał:

W moich stronach jest kilku takich napalencow ze koleś wystawił 6 klasę za 52 tys i poszła, była tydzień na olx i teraz jest kukurydza posiana.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v