Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Jeszcze puść bańkę hosem, tupnij nogą i się pogniewaj :D - skończysz podstawówkę to mam nadzieję że wyrosniesz z fochów i pisania bajek i fakturach których nie ma - powodzenia w edukacji.

@LUKASIU1983 -przynajmniej uczciwy  😂

Edytowane przez Gość
Opublikowano
Przed chwilą, Partyzant85 napisał:

Jeszcze puść bańkę hosem, tupnij nogą i się pogniewaj :D - skończysz podstawówkę to mam nadzieję że wyrosniesz z fochów i pisania bajek i fakturach których nie ma - powodzenia w edukacji.

Uderz w stół a nożyce się odezwę;)

Opublikowano

No to wszyscy tu uderzają w stół i proszą o fotkę faktury - a ty się nie odzywasz... :D

Skompromitowałeś się na tym forum i dalej robisz z siebie niewiadomo kogo chwaląc się kupą gówna.

Opublikowano
3 minuty temu, Partyzant85 napisał:

No to wszyscy tu uderzają w stół i proszą o fotkę faktury - a ty się nie odzywasz... :D

Skompromitowałeś się na tym forum i dalej robisz z siebie niewiadomo kogo chwaląc się kupą gówna.

Przynajmniej to mam. A nie jak Ty 100 kont na forum. Szkoda że jedno skasowales A na drugim się przestraszyłes. Jak byś dobrze patrzył mam też inne zdjecia ale Ty widzisz tylko jedno;)

Opublikowano (edytowane)

Jarek odpisz sołtysowi  A nie strzelasz focha przecież normalnie zapytał

Edytowane przez Gość
Opublikowano
26 minut temu, JarekBazydlo napisał:

A nie jak Ty 100 kont na forum. Szkoda że jedno skasowales A na drugim się przestraszyłes

Ale daj dowód na chociaż 10 kont - najpierw bredzisz o milionie a teraz  o setce - zdecyduj się ? I nie bredz że coś skasowałem lub się kogokolwiek przestraszyłem bo kłamiesz tak samo jak wtedy kiedy obiecałeś pokazać fakture.

Opublikowano
3 godziny temu, LUKASIU1983 napisał:

W środę był u mnie handlarz obejrzeć byki  zaproponował cenę która była zadowalająca i pojechał do domu. W czwartek dzwoni że może po te byki przyjechać następnego dnia rano czyli w piatek . Pogadaliśmy jeszcze parę minut o głupotach i wpadl mi do głowy świetny pomysł żebyśmy wspólnie pojechali na wagę zaważyc jego  auto następnie ważyli byki na jego wadze i później znów jechali na ogólną i skontrolowali czy wszystko sie zgadza. On zaczął  coś kręcić i mówi że oddzwoni za chwilę . Oddzwonił po 20 minutach i powiedział że po byki nie przyjedzie bo na swoje nie wyjdzie.

To zareklamuj udciwą firmę  jeszcze )))))))))))))))))))))

Opublikowano
9 godzin temu, LUKASIU1983 napisał:

Za ładne mieszance po 7.5 netto a za mięsne 7.7 netto

Przy 0,20 zł różnicy to lipa przepłacac za te miesne, tak wychodzi po przeliczeniu

Opublikowano

Oddając na żywa,czy na wbc uważam, że wystarcza nam byk w klasie R. Jest znacznie tańszy przy zakupie, a później przy sprzedaży mamy między R a U jedyne 20 gr różnicy. Warto przepłacać za U? Myślę, że nie. Oczywiście można kupić czasem i U w dobrej cenie i nie potępiam tego 😉

Opublikowano

Mój kuzyn sprzedaje po 1tys cielaczki (limuzynki mamki) tatusiow nie znam. Ostatnio nie wiem co to za chłop był, podbił cenę o 500zl. Była już kobita na podwórku i tel. Dostał że daję 500zl więcej. Czyli opłaca się to bydło trzymać. Takie ceny dają to kuzyn szoku dostał.

Opublikowano

Po huju taki biznes sprzedaż cielaka za tysiąc czy nawet półtora tysia od mamki

Dobry żart na prymaaprylis

3 godziny temu, niesmiertelny88 napisał:

Mój kuzyn sprzedaje po 1tys cielaczki (limuzynki mamki) tatusiow nie znam. Ostatnio nie wiem co to za chłop był, podbił cenę o 500zl. Była już kobita na podwórku i tel. Dostał że daję 500zl więcej. Czyli opłaca się to bydło trzymać. Takie ceny dają to kuzyn szoku dostał.

.

Opublikowano

Podobno w zeszłym roku była ogromna susza.Rolnicy uskarżali się że nie będą mieli czym wykarmić zwierząt.Dzisiaj bydła od groma,nie ma kto tego wykupić bo tyle tego jest,za HFy napaleńcy płacą po 900.Niektórzy prawde mówią że rolnicy tylko potrafią narzekać

Opublikowano
42 minuty temu, niesmiertelny88 napisał:

U mnie tak. Chodzą takie ceny Zamość U mnie tak. Chodzą takie ceny Zamość To do @ursus932

Ale to od krów mlecznych czy mamki Lm ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v