Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, maniek14 napisał:

Dziś przyjechali i za hf waga 700 kg chcieli dać 6.40, pojechali bez 

Zachodniopomorskie a kupujący niby gdzieś z łódzkiego 

Wiesz jaka to firma była?

Opublikowano
10 minut temu, maniek14 napisał:

Dziś przyjechali i za hf waga 700 kg chcieli dać 6.40, pojechali bez 

Zachodniopomorskie a kupujący niby gdzieś z łódzkiego 

Kto ?

Opublikowano

Świetnie trafiłem ze sprzedażą, aktualnie ok 0.8-0.9zł w dół w porównaniu do tego co było 10dni temu hf 780kg 7zl brutto u kolegi, nie oddał.

Świetnie trafiłem ze sprzedażą, aktualnie ok 0.8-0.9zł w dół w porównaniu do tego co było 10dni temu hf 780kg 7zl brutto u kolegi, nie oddał.

Opublikowano

Sprzedane  DO ŻywPo Byk hf 665  bród 7% cena brutto 7.6 krowa 607 hf bród8% cena 5.1 brutto .Sasiad sprzedał dziś dwa lm waga 890 910 do foodwroks i cena ustalona za r. 13,3 neeto  ciekawe jak wybicie i ile stracą na transporcie do Kielc 

Opublikowano

nie jestem handlarzem ,sam mam do sprzedania ,ale za te pieniądze nie oddam bo 6.4 za hf to jest 0 zysku jedyny plus to ze jest zapas paszy i sztuki sa młode wiec można przetrzymać a minus ze kasa by się przydała 

Opublikowano

Na umowie ma że w kielcach ubój  w ciągu 5 dni ma dostać fakturę rozliczenie i kase na konto poczekamy  co tam dostanie 

Opublikowano (edytowane)
Dnia 19.03.2019 o 21:34, marulekk napisał:

po handlowane dziś

za ładne mieszanki HH, LM, PI 8,50-9zł brutto

za HF 7zł

od tygodnia cena leci w dół bo w ch*j bydła jest, kupujący nie był w stanie wszystkiego zabrać, dziś na skupie dwoma tirami z naczepami przyjechał 

Gdzie ten skup w jakiej miejscowości przyjechałbym zobaczył jak płacą i porównał ile mogę wziąć za swoje.

Załóżmy ze za jeden miesiąc cena wzrośnie o 0,50gr na kilu , czyli 05x750kg=375zł + trochę podrośnie ale 0,5zł to spora podwyżka.

400zł za miesiąc trzymania, nie opłaca się bo to powietrzem nie żyje

Do tego przyjdzie brak paszy i mucha,sztuki przetrzymane więc dużo bydła na sprzedaż

Trzeba sprzedawać teraz tylko znależdz kogoś co dobrze płaci i wo gule płaci i nie bawić się w hazard.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 godzinę temu, Wiesi0 napisał:

Gdzie ten skup w jakiej miejscowości przyjechałbym zobaczył jak płacą i porównał ile mogę wziąć za swoje.

Załóżmy ze za jeden miesiąc cena wzrośnie o 0,50gr na kilu , czyli 05x750kg=375zł + trochę podrośnie ale 0,5zł to spora podwyżka.

400zł za miesiąc trzymania, nie opłaca się bo to powietrzem nie żyje

Do tego przyjdzie brak paszy i mucha,sztuki przetrzymane więc dużo bydła na sprzedaż

Trzeba sprzedawać teraz tylko znależdz kogoś co dobrze płaci i wo gule płaci i nie bawić się w hazard.

Ale dolicz do tych 400pln, że przez miesiąc parę kilogramów przybędzie zwierzakowi. 

Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, zkordalski napisał:

Sprzedane  DO ŻywPo Byk hf 665  bród 7% cena brutto 7.6 krowa 607 hf bród8% cena 5.1 brutto .Sasiad sprzedał dziś dwa lm waga 890 910 do foodwroks i cena ustalona za r. 13,3 neeto  ciekawe jak wybicie i ile stracą na transporcie do Kielc 

Wybacz ale Twoje ceny zaczynam traktować z przymrużeniem oka. Gdy my wszysc w okolicy dostajemy propozycję 6,5 netto Ty dostajesz więcej i to sporo więcej. Tak się składa , że handlowałem ze 2 lata temu z Łukaszem M. i z cenami to nigdy się nie wychylał. Skłonny do negocjacji też nie był i zawsze na bród 8% ( chyba że chcesz mniej to za każdy % proporcjonalnie 10 gr mniej )

Edytowane przez robert123farmer
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v