Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
5 minut temu, rolnik115 napisał:

Ja to zakręciłem im wodę na noc , rano dałem normalnie jeść. A potem wiadrami byczki napoilem ale nie sama wodą tylko ciepła woda z cukrem. Takie byczki 650-700kg to wypiły po 3-4 wiadra 18 litrowe i to pełne. A potem jak się dopadły do jedzenia to kwadratowe się zrobiły

tylko pozazdrościć

Opublikowano

Powiem Wam wszystkim po co jest to całe WBC.
Kiedyś rolnik ciężko pracujący chłop trzymał sobie byka może dwa przyjechał handlarz jebnoł go na wadze  jebał tak długo aż ten rolnik się skumał i kupił wagę . Handlarz nie wychodził na swoje wymyślił sprzedaż wbc  płatność za mięso z haka . Ładnie brzmi ładnie wygląda cena i ich procenty jeszcze lepiej . Rolnik sprzedał raz może dwa wszystko się zgadza potem 3 i 4 i jebią go do tej pory . Niech każdy z was robi jak chce ale na WBC nie macie absolutnie żadnego wpływy na cenę i na to ile tak naprawdę ta wasza sztuka dała % miesa . Wszystko to tylko ich magia i ich czary co tam wam napiszą :) 

Opublikowano

A później się dziwią że skitki tyle handlarze chcą bo uczą się na takich rolnik115 i cierpią na tym wszyscy uczciwi co sprzedają. Nigdy jeszcze przed sprzedażą nie upasalem i opijalem bydła co z tego że napchasz go ile wlezie a handlarz opuści 50 gr bo kalduniaty sie zrobi aby szkoda tego zwierzaka.

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, rolnik115 napisał:

Ja to zakręciłem im wodę na noc , rano dałem normalnie jeść. A potem wiadrami byczki napoilem ale nie sama wodą tylko ciepła woda z cukrem. Takie byczki 650-700kg to wypiły po 3-4 wiadra 18 litrowe i to pełne. A potem jak się dopadły do jedzenia to kwadratowe się zrobiły

A jak kupiec nie przyjechał to co ?

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

@dawcio2218 dostałem skitki 6%. Byczki pomimo tego że wypiły tyle wody nie miały brzucha. Nie widziałeś nie komentuj!

1 minutę temu, stonka15ak napisał:

A jak kupiec nie przyjechał to co ?

Kupiec jest tak umawiany że po 6sztuk to przyjeżdża kiedy chcesz i na którą godzinę chcesz +/- 2h

Edytowane przez rolnik115
Edycja
  • Like 1
Opublikowano

Rolnik115 napisałeś Takie byczki 650-700kg to wypiły po 3-4 wiadra 18 litrowe i to pełne. A potem jak się dopadły do jedzenia to kwadratowe się zrobiły. Sam sobie zaprzeczas tym co napisałeś. U mnie jak kalduniaty jest to skitka taka sama tyle że cena w dół bo zamiast wybicia 58 jest 55 handlarz głupi nie jest

Opublikowano (edytowane)

Bykowi bo z właściciela  samo poleci jak kupiec nie dojedzie.  Dobiłeś  się po te cielaki co gadaliśmy?

17 minut temu, lukaszwlkp napisał:

Bykowi czy właścicielowi? 😂

Edytowane przez ab23
Opublikowano
8 minut temu, dawcio2218 napisał:

Rolnik115 napisałeś Takie byczki 650-700kg to wypiły po 3-4 wiadra 18 litrowe i to pełne. A potem jak się dopadły do jedzenia to kwadratowe się zrobiły. Sam sobie zaprzeczas tym co napisałeś. U mnie jak kalduniaty jest to skitka taka sama tyle że cena w dół bo zamiast wybicia 58 jest 55 handlarz głupi nie jest

Tylko że ja wziąłem za nie dobra cenę. I chociaż miałem wiarygodne kilogramy, a nie oszukane. Byki były długie i wysokie, dlatego nie było widać brzucha u nich. Jakby handlarz zobaczył brzuch to nie dostałbym ceny 7,5 brutto za hf który nie miał więcej niż 700kg.

Opublikowano

Byznesmeni dla których jedyny zysk to ten który zostanie z tych trzech 18litrowych wiader wody dzięki któremu bykowi przybędzie kg. Praktyka sama w sobie jest śmieszna a opisywanie tego w internecie to chyba tylko chęć pokazania publicznie swojej głupoty i niedołężności.

Opublikowano
2 godziny temu, Tuńczyk napisał:

Mid co do przeliczania to Ciebie  popieram  ale  od kiedy mam swoją wagę. 5 lat to z wbc się wyleczyłem na 10 byków 1 ododawałam za darmo według wyliczenia ubojni wybicie wychodziło ok tylko od wyjazdu ode mnie do zakładu traciły ok40 kg na50km jak któryś nie utrzymał wagi cena w dół  a odwrotu na wbc nie ma😀z tym ze sprzedaję trochę mniejsze

I kochani to od kolegi tuńczyk macie konkretną odpowiedź odnośnie WBC i żywej Potwierdzam to samo co on tutaj powiedział kupować wagi i dać sobie spokój z WBC

1 godzinę temu, rolnik115 napisał:

No to ciekawie by było jak by ci nie zabrali tych Byków

Opublikowano

przecież kupujący to nie debile w wiekszosci jak raz tak napasiesz to nastepnym razem nie przyjedzie albo da 50 gr miej rachunek musi sie zgadzac , odemie bierze gosc ze stolicy skitka z byka 5 % a krowa w zaleznosci od kałduna 5 ,6 , % a nieraz 7 % kupuje 2 lata wage mam 

Opublikowano
12 godzin temu, ab23 napisał:

Bykowi bo z właściciela  samo poleci jak kupiec nie dojedzie.  Dobiłeś  się po te cielaki co gadaliśmy?

Dzwoniłem do gościa chyba z dwa razy i nic. Ciężki człowiek, tak wywnioskowałem przez chwilę rozmowy. Kupiłem od handlarza w miarę ładne cielaki

Opublikowano

Dobry tydzień już byk do dołu idzie na zakładach tylko na  forach internetowych drożeje. Od poprzedniego czwartku z 13,4 za O do dziś 60 gr w dół dla dużych pośredników , w zaprzyjaźnionym zakładzie.

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v