Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

A  tak żebym i ja zrozumiał ?

Po edycji już rozumiem

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano
22 godziny temu, ukaszProcho napisał:

Panowie jak z płatnościa w zakładzie miesnym henryk Kowalczyk kolo Częstochowy?  Jutro mam zamiar sprzedawać kilka sztuk 

Cennik to 

Hf 7.3 

Mieszaniec 7.5 

Jalowka mięsa 8 

Jalowka mieszaniec 7.5 

Krowa 5.5 

Ceny brutto 

3 tygodnie trzeba czekać a te ceny to  raczej netto Anię brutto

Opublikowano (edytowane)

Koledzy sukces rządu!!!! dostałem dziś na konto pomoc szuszową !!!!!!!!!!!!  Koledzy jutro ruszam z uprawą a w przyszłym tygodnu będe siał oziminy:D. A wy tu na forum psy na PIS i Ardanowskim wieszacie a tu rachu ciachu i już kasa jest. :P

Jak w lipcu dostane dopłaty to zaraz zasieje jare

Edytowane przez tyran3
Opublikowano
9 godzin temu, ukaszProcho napisał:

Sprzedane byki do kowalczyk 30 kg roznicy na duzej wadze, uważam ze ok. Byk hf 7.3  krowa 5.6 jalowka 7.5 

to słabo za byka i krowe

Opublikowano
20 minut temu, tyran3 napisał:

Koledzy sukces rządu!!!! dostałem dziś na konto pomoc szuszową !!!!!!!!!!!!  Koledzy jutro ruszam z uprawą a w przyszłym tygodnu będe siał oziminy:D. A wy tu na forum psy na PIS i Ardanowskim wieszacie a tu rachu ciachu i już kasa jest. :P

Jak w lipcu dostane dopłaty to zaraz zasieje jare

Nie dostawałeś kasy źle, dostałeś też źle. 

6 minut temu, kw22 napisał:

to słabo za byka i krowe

Normalna cena w tej chwili.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Adam pomoc szuszowa miała byc wypłacana natychmiast aby rolnicy mieli za co ruszyć w pole tak mówił minister w sierpniu. po 6 miesiącach kasa już jest, hehehe.

Ja to widze tak

szuszowego brak

dopłaty w częsci tylko wypłacone

krach cenowy u świń

krach na bydle

nawozy drogie

paliwo drogie

z czego mam się cieszyć???? Po zniwach będzie krach na rynku zbóż, a jesienią na rynku warzyw.  i to bedzie na tyle w rolnictwie za rządów pis

Edytowane przez tyran3
Opublikowano
3 godziny temu, Tuńczyk napisał:

Jaro o panu Za..już kiedyś ktoś pisał jak zobaczy wagę i nie może zrobić w h..a to zaczyna mieć biegunkę ,bóle serca głowy i czego się da  .z mojego doświadczenia oszuka każdy handlarz pan Z bynajmniej dla mnie płacił przelewem w ciagu3-4 dni bez problemu

Od nas odbiera handlarz który zawsze płaci w 2 dni ,waga zawsze się zgadza ,dziś z ciekawości dzwoniłem to krowa max 5,70 brutto..a targowac zawsze trzeba się ile wlezie , czasem innego wezwać żeby się nie przyzwyczaił..

Opublikowano
2 minuty temu, adam333rolnik napisał:

Od nas odbiera handlarz który zawsze płaci w 2 dni ,waga zawsze się zgadza ,dziś z ciekawości dzwoniłem to krowa max 5,70 brutto..a targowac zawsze trzeba się ile wlezie , czasem innego wezwać żeby się nie przyzwyczaił..

Kto odbiera

Opublikowano
1 godzinę temu, rafeq napisał:

Chróścina i Pniewy nie mają czego bić, kierowcy mówili że wcześniej w kolejkach czekali do rozładunku a teraz od ręki są przyjmowani

A ceny nie podnieśli, bynajmniej Pniewy. 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, kw22 napisał:

to słabo za byka i krowe

To w końcu cena brutto czy netto to pytanie to skierowane do Łukaszprocho

Edytowane przez nexeqadore
Opublikowano
1 godzinę temu, tyran3 napisał:

Ja to widze tak

szuszowego brak

dopłaty w częsci tylko wypłacone

krach cenowy u świń

krach na bydle

nawozy drogie

paliwo drogie

z czego mam się cieszyć???? Po zniwach będzie krach na rynku zbóż, a jesienią na rynku warzyw.  i to bedzie na tyle w rolnictwie za rządów pis

Nie stary to nie koniec. Coś obiecają coś dorzuca postraszą platforma i wieś znów ich wybierze gwarantuję. 

Opublikowano
2 godziny temu, dabaz napisał:

Wczoraj poszedł LM 814 kg netto po 7,20 netto. Chruścina , wlkp. Kuźwa 1000 w plecy.

Gdzie pojęcie Lm za 7.20 sprzedać. Nie zrozumie takich ludzi i nie 1tyś tylko prawie 2tyś jesteś w plecy 

Opublikowano
2 godziny temu, dabaz napisał:

Wczoraj poszedł LM 814 kg netto po 7,20 netto. Chruścina , wlkp. Kuźwa 1000 w plecy.

chciałbym widzieć zdjecie tego 'LM' po 7.20

Opublikowano
3 minuty temu, dabaz napisał:

Dokładnie soltys48. Tylko z nazwy bo krowa 75% lm pokryta bykiem 100% lm. ale czerwony był.

sory ale ja bym kazał temu kupującemu te kasę żeby sobie wsadził tam gdzie słonce nie dochodzi - to złodziejstwem pachnie , a Ty dałeś ciała (4 litery) lekko mówiąc 

Opublikowano

Ale nie jedźcie po mnie bo już więcej prawdy tu nie napiszę. Dosyć jestem wku..iony sam na siebie. No musiałem jednego sprzedać bo rachunki leżą na biurku. Mam jeszcze jednego byka lm na teraz i krowę mamkę oraz jałówkę lm ale poczekam do kwietnia a panie pójdą na dopłaty do krow i po 15 kwietnia sprzedam.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v