Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 9.02.2019 o 18:25, staszek131415 napisał:

Swoją drogą bogaci ludzie skoro do świni dopłacają 100 zł aż się boję jakby tucznik podrożał o 1 zł to chlewnie stawiali by jeszcze więcej

Choduje jeszcze bydło opasowe więc ma (miała do  tej pory) z czego dopłacać. 

Dnia 9.02.2019 o 18:28, Rolnik1973 napisał:

Ona z browarem w ręku? Ta Patrycja znaczy.

To sprey do znaczenia . Ale sobota wieczór i rozumiem Cię  "głodnemu chleb na mysli" 😁 bez urazy 

Nie pisz posta pod postem. Użyj opcji EDYTUJ.

Opublikowano
Przed chwilą, staszek131415 napisał:

Y,,,,,,,,,, myślałem że z 500+🤔

Ty czytałeś cały artykuł? Czy tylko zdjęcie obejrzałeś? Ma 8miesieczne dziecko (czytaj jedno). W 500+ orientujesz się trochę czy tylko tyle co usłyszysz od innych co nie dostaja

Opublikowano
4 minuty temu, nikolas29 napisał:

Ona panna z dzieckiem. Kto wolny to niech trze..

Kuła wam dzisiaj coś na oczy pada czy jakaś samogona się leje?

Opublikowano (edytowane)

No tak była mi mi mi lenka teraz jest Pa Pa Patrycja nie wiem o co chodzi ale jest sobota w bydle wizji brak trzeba czekać na ,,rolnik szuka żony''i robić się na celebrytę zawsze to jakieś wyjście w moim przypadku pierwsza poszła na zmarnowanie więc druga kto wie...😅

Edytowane przez danielek24
Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, Gigus napisał:

Ty czytałeś cały artykuł? Czy tylko zdjęcie obejrzałeś? Ma 8miesieczne dziecko (czytaj jedno). W 500+ orientujesz się trochę czy tylko tyle co usłyszysz od innych co nie dostaja

Co z tego że jedno ?

I ten tekst mimo młodego wieku ma ogromne doświadczenie w rolnictwie .........................leżę i kwiczę 🤣 

Edytowane przez staszek131415
Opublikowano (edytowane)

.

Edytowane przez staszek131415
Opublikowano (edytowane)

Ja tam nie mam kolorowych przewidywan. Jesli juz nic nie beda o tym trabic w mediach, to jeszcze zostaje przekonanie zachodu, bo rozmawialem z jednym prezesem grupy, to on dostal maila ze slowacji ze wstrzymuja odbior, a jego znajomu od klienta z wloch. W mailu byl link do afery tvn i teksty typu, ze Polacy truja wloskie dzieci. Wiec jeszcze musi byc komu te mieso kupowac.

Nastepna sprawa to ludzka chciwosc. Jak sie sytuacja poprawi to zaklady pewnie z dnia na dzien ceny nie podniosa skoro nie beda musialy (zakladajac, ze nakupili zapas i jeszcze ktos tam sprzedaje), chyba, ze pojedyncze zaklady zaczna powoli podnosic to beda musieli sie dostosowywac. Najgorsza moze byc zmowa cenowa wiekszych ubojni.,

Podsumowujac, moze to jeszcze troche potrwac...

Edytowane przez asus921
  • Like 3
Opublikowano

ubij z przymusu mieso zbadaj sprzedaj po ludziach dostaniesz 15 zł za kg . U nas taka mała masarnia bierze ale to max 1 sztukę na tydzień i płacą cały czas normalnie ale  on już ma tam taka kolejkę że na dwa lata ....

Opublikowano
12 minut temu, robi57362 napisał:

to mi zostaje sprzedać a wlasciwie oddać dwie sztuki bo nie miesci sie a i jednemu coś ze stawami sie dzieje

Jak ma coś ze stawami to tym bardziej trzymaj bo teraz każdy wet wali pod siebie ze strachu i jak zobaczy że coś nie tak to odrazu na bok i nie wiesz czy nie pójdzie do utylizacji 

Opublikowano
21 minut temu, robi57362 napisał:

to mi zostaje sprzedać a wlasciwie oddać dwie sztuki bo nie miesci sie a i jednemu coś ze stawami sie dzieje

wiosna sie zbliża to pod wiatą mozna trzymać a ze stawami nikt nie wezmie ze strachu chyba ze za 200 zł faktycznie na karme dla psów. A jezeli naprawde zwierze cierpi to rzeźnik siekiera i zamrazarka. . Bedziesz miał ze 250kg mięsa po 30-40 zł i ze 150kg kości na pyszne zupki. ( jezeli zwierzak dorosły oczywiście)

A co do paszportu działaj zgopdnie z prawem, hehehehe . Bądz tak udciwy jak nasi politycy)))))))))))))))))))

Opublikowano
2 godziny temu, staszek131415 napisał:

Co z tego że jedno ?

I ten tekst mimo młodego wieku ma ogromne doświadczenie w rolnictwie .........................leżę i kwiczę 🤣 

Musieliby mieć mniej niż 8.46 ha. Bo powyże tego przy trzy osobowej rodzinie nie należy sie 500+

A co do młodego wieku to dziewczyna ma jaja do działania a nie jak niektórzy do noszenia. 

• Haha 2
Opublikowano

A skąd wiesz że ona ma więcej? Może gospodarstwo jest jeszcze rodziców ? Ja raczej po tekstach widzę chęć na zrobienie kariery w polityce wśród tych młodych z Agrouni nie neguję rozumiem każdy chce jakoś żyć i to nie koniecznie z rolnictwa

7 minut temu, Gigus napisał:

Musieliby mieć mniej niż 8.46 ha. Bo powyże tego przy trzy osobowej rodzinie nie należy sie 500+

A co do młodego wieku to dziewczyna ma jaja do działania a nie jak niektórzy do noszenia. 

.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v