Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To świnie też wiążą do koryta łańcuchem😃😃😃 bo szynka wieprzowa

Opublikowano (edytowane)

Pewnie półtusze rozbierane w Polsce to dużo nie oszukali😃 prawie jak polskie 

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Ja widziałem kaczkę w biedronce  i uwaga patrze kod kreskowy belgijski był sprawdziłem a napisane tak miejsce chowu polska miejscu tuczu polska miejsce ubicia polska . Poczytałem dalej wyszło tak że dorosłe kaczki przyjechały do nas bytowały tydzień . Czyli tydzień się chowały tydzień się pasły i u nas je zabili złoty intesre i oszukanie . I panowie URBANKI nie odbierają telefonu mieli te bydło oglądać nie chcą . A tvn ma nowy materiał można już przeczytac przecieki dzwonią że mają leżaka do numerów z gazet sa nagrania jak jeden mówi Panie mam leżaka trochę chora byłą weźmie pan teraz ta afera nikt nie chce . A on wezmę jeszcze te pojeby mnie nie złapali ale to wieczorem żeby nikt nie widział i robią prowokację dalej .

Opublikowano

Ja tam pier**le trzymam do 30 mc zrobię wiate na dworzu dla mniejszych( na lato) może jakąś oborę tanim kosztem uda się postawić bo zapas pasz jest z dodatkowe 50 sztuk można by trzymać ....ale czy sens .... przetrzymam te ich spadki i zagrania 

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, zkordalski napisał:

Ja widziałem kaczkę w biedronce  i uwaga patrze kod kreskowy belgijski był sprawdziłem a napisane tak miejsce chowu polska miejscu tuczu polska miejsce ubicia polska . Poczytałem dalej wyszło tak że dorosłe kaczki przyjechały do nas bytowały tydzień . Czyli tydzień się chowały tydzień się pasły i u nas je zabili złoty intesre i oszukanie . I panowie URBANKI nie odbierają telefonu mieli te bydło oglądać nie chcą . A tvn ma nowy materiał można już przeczytac przecieki dzwonią że mają leżaka do numerów z gazet sa nagrania jak jeden mówi Panie mam leżaka trochę chora byłą weźmie pan teraz ta afera nikt nie chce . A on wezmę jeszcze te pojeby mnie nie złapali ale to wieczorem żeby nikt nie widział i robią prowokację dalej .

Ja się pytam gdzie prokuratura jest , powinni się zająć tymi reporterami z tvn-u za te prowokacje i nsciagarstwo  

A nie oni są zajęci kolegami po-pis

Edytowane przez marulekk
Opublikowano

No właśnie co robią inne kraje z tak zwanymi leżakami. 

Musi być jakiś system. Bo wiadomo Nikt nie chce usypiać zwierzaka i jeszcze dopłacać .Póki nie będzie rozwiązania to zawsze będą patologie.Skończy się sprzedaż takich leżaków to rolnicy zaczną podrzynać im gardła i na utylizacje. 

Opublikowano
3 godziny temu, PawelWlkp napisał:

Ten mądrala z filmiku co ma na wszystko rozwiązanie to z choinki się urwał czy go byk potrącił? Czy problemem jest byk co złamał nogę w sobotę wieczorem, czy stare krowy, przeważnie rekordzistki co po wielotygodniowej walce o postawienie je na nogi nie wykazywały żadnych nadziei na poprawe i bystry rolnik stwierdził, że chociaż koszty weterynarza sobie odbije i sprzeda ta skóre z kością, ludzie zjedzą. I ten rolnik jest tak samo winien jak handlarz, weterynarz i ZM tylko najmniej z tego wszystkiego miał i najwięcej  teraz straci. Aczkolwiek najwięcej stracą hodowcy opasów, a oni raczej takich leżaków nie posiadali.

taa, a co ten rolnik winien władował 1 tyś w weterynarza a krowa dalej leży przyjedzie jakiś handlarzyna i czepi się sprzedaj sprzedaj, tylko nikt nie pisze ile handlarz daje za takiego leżaka rolnikowi, 100zł max 200zł kiedyś tak było, jak się udało handlarz kilka tyś zarabiał,  osobiście wolę żeby zdechło jak  ktoś ma się na tym dorabiać a zwierze cierpieć, bakutil i tak za darmo zabierze

Opublikowano

Też posiadam kilka szt na sprzedaż już w lutym konczą 2 lata ale sie wstrzymuje, sasiad też powiedział że im nie odda za grosze do lipca można trzymać pasza jest gorzej z miejcem ale wiosna idzie to można cos wykombinować

Opublikowano

Główny lekarz weterynarii poinformował o takich przypadkach we Francji i Niemczech,oraz ubojni owiec na wyspach

Opublikowano

Wszędzie tak samo robią ale tylko w Polsce afera na cały świat

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v