Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
agroFakt.pl
Tylko na agroFakt.pl:

Ceny mięsa w dół

Opublikowano

Bartek dlatego gość zapewne nie płaci  bo w umowie jest 30 dni  a na fakturze  7 czyli gość zapłaci ci po 30 dniach i nie spotka go za to zadna sancja poza utratą Ciebie jako klienta

Opublikowano

Sprawa jest taka jeszcze że na fakturze jako kupujący jest Konrad Podyma a na umowie na pół karki A4 jest Podyma ale Klaudia. Umowa jest małym druczkiem adres się zgadzał itp a tylko imię mi umknęło

Opublikowano
1 godzinę temu, Bartek933 napisał:

Jestem na vat, facet z łodzkiego 

Vat to może i po pół roku zapłacić nic nie zrobisz

Opublikowano

Ciekawy wykład do tych co chcą odzyskać pieniądze https://www.youtube.com/watch?v=hqujkk9b4ZM

9 godzin temu, Thomas2135 napisał:

Mniej więcej przed chwilą lekarz mi naopowiadał jak to jest z tymi antybiotykami. To przechodzi ludzki pojęcie. Jest jak napisaliście, że faszerują lekami bo może wstanie a potem do uboju zamiast uśpienia. Żeby to jeszcze na karmę do schronisk dla psów trafiało a nie ludziom w wędliny. Na jarmarku można kupić jakie się chce antybiotyki z białorusi itp. Cielak sie urodzi, walą antybiotyk, żeby podleczyć a w czwartek do kupca. Pół biedy jak na dalszy chów pójdzie czy eksport, ale to na ubojnię trafiało. Nie ma nad tym żadnej kontroli i sam jest, żeby dopieprzyć porządne kary lekarzom, ubojniom czy rolnikom. 

Tylko że rolnik zostanie 400 zł i jeszcze się mu mówi że to do psów na karmę idzie to jaka jest jego wina, że zamiast stracić 4 tys straci 3,6 tys. Wina jest głównie państwa że lokalne zakłady które brały na ubój z konieczności po plajtowały, a teraz zdziwienie co z tym robić każdy leczy na maksa żeby wyleczyć ale czasem nie ma ratunku 

• Like 1
Opublikowano

Gorzej jak ludzie zatajają fakt leczenia. To tylko przykład. Miał jeden rolnik problem z krową. Szczepił kilka razy i nic  działa, handlarz jej nie chce. Przyjedź Pan zobacz co z tą krową. Popatrzył dał butelkę spotonu, polał i krowie przeszło. Miała wszawicę i wielkie place łysiny. Faszerował ją, zużył chyba ze 4 butelki i poszła do handlarza. Żeby uśpić na amen krowę potrzeba 3 butelki środka a to 300 zł plus dojazd i koszt uśpienia to 400 zł. Miałem jednego leżaka, komplikacje po partaczach od korekcji. Szczerze wolałbym ją uśpić niż dać skur..m na tym się dorabiać. Tylko usypanie to nie taka prosta sprawa. Za granicą zwierzęta są ubezpieczone, leżaki się usypia, koszty zwraca i tak powinno to wyglądać. 

Opublikowano

Widać Pedro że nigdzie nie byłeś masz problem z tym że powiedziałem coś z sensem ludzie to przytakneli. Propozycja 5 zł km człowieku to czym my jedziemy ponadgabarytówką ? I jeszcze jedno jak bym był tam sam jedna osoba to zamkneli by mnie do wariatkowa że psychol musi być masa ludzi . A teraz Panowie Każdy łapka dla Pedro w Górę bo widać że ewedentnie ma z tym problem że nikt go nie zlajkował . Wiec albo załóż facebooka i tam beda łapki co chwila bądz jakies insta store  i inne hujmuju tam każdy łąpkuje wszystko wszędzie . Mówisz że chlapie przypomnę Ciębie na temacie Ceny mleka jak to mówiłeś że nie bedziesz wiecej utrzymywać MLEKPOLOWCÓW z Sówałk jakoś ty już nie produkujesz a wszyscy mają śie swietnie . Gdy dasz cene 3 zł za km max plus zbierzemy ekipę conajmniej 100 osób bedziesz pierwszym który bedzie nas wiózł . Tyle w temacie, Już kilka razy z tobą dyskutowałem i zawsze to samo jakie to świetne bydło i kukurydza za poerwszym razem łapie dziś się chwalisz że sprzedajesz krowy a one mają wydajnośc NIBY 8000+ a za chwilę mówisz że gośc kupił jedna w szczycie daje mu 20 na dobe a druga 30 wiec ni h*ja nie ma 8 a co najwyżej 6 :) 

Opublikowano

Przecież napisałem, że cena 5zl specjalnie dla ciebie krzykaczu czytaj dokładnie 😁 koledzy ci wyjaśnili jak zorganizować taki protest, pierwszy lajkuje twój post bo ewenement... widać ile masz kompleksów, może lepiej sam się zgłoś do tego wariatkowa? 

To jeszcze powiedz mi jeśli masz średnią 8tys to wszystkie krówki jak jeden mąż doją ci dokładnie 8 tys? ☺️ Pisałem o pierwiastkach jak zwykle czytasz tylko to co chcesz. Jak masz coś do mnie to na priv zapraszam. Nie śmieć

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v