Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
55 minut temu, karolr2 napisał:

Straszne wariary. Jak nie skaczą po sobie to wyja do gwiazd,to się napierdalają rodeo dzień i noc. Odbierała duża ubojnia z podlaskiego. 

Poszły na tych warunkach co na pw gadaliśmy?

Opublikowano
ozzborn napisał:

9 minut temu, JarekBazydlo napisał:

A tak mówiłeś że się nie opłaca a teraz takie drogie cielaki kupujesz??? Przecież to takie nie opłacalne?! hahahaha

niby gdzie napisałem ze kupuje ? nowe teorie jarka 😂

Nowe teorie Ozzborna coś się opłaca a może jednak się nie opłaca??? już nie wiem... piszesz że sam gnoj jest z tego a sam masz opasy??? A może ten system karmienia sama kukurydza i soja???? hahaha... nawet prezes sołtys to wyśmiał ostatnio.

Opublikowano
ozzborn napisał:

11 minut temu, karolr2 napisał:

Kupi się drugie i mało co zostanie 😉

jareczek biznesmenie przeczytaj

ja bym powiedział kupi sie nastepne i uchowa do dużych a z tej kwoty zostanie max 10%

Jakby mało zostało nie kupił by drugich... hahaha mistrzu😂

Opublikowano

Dzisiaj sprzedane o 6:30 rano 4 sztuki

Krowa w dobrym mięsie 660kg  5,70zl

Byk simental z mojej galerii 670kg 8,10zl

Byk hf 685kg 7,60zl

Byk hf 640kg 7,60 zł 

Ceny brutto wagi też.

Odbiorca Krzyżanowski Waldemar.

Opublikowano
10 minut temu, rolnik115 napisał:

Dzisiaj sprzedane o 6:30 rano 4 sztuki

Krowa w dobrym mięsie 660kg  5,70zl

Byk simental z mojej galerii 670kg 8,10zl

Byk hf 685kg 7,60zl

Byk hf 640kg 7,60 zł 

Ceny brutto wagi też.

Odbiorca Krzyżanowski Waldemar.

To ceny podobne jak u mnie w tamtym tygodniu.

Luniewscy kupują na żywo sam im sprzedawałem, ale z cena sie wyrywają za normalne sztuki, kasa zawsze 14 dnia na koncie, przy większej ilości możliwe takie ceny 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, JarekBazydlo napisał:

Jakby mało zostało nie kupił by drugich... hahaha mistrzu😂

jareczku nie napinaj sie tak, kazdy wie jaka jest prawda i ile zostaje na jednym byku ....

ja wiem jedno:

jak sie ktos chwali ile to on nie zarabia albo ile to on nie ma kasy to tak na prawde ma wielkie g.... takze sam sobie odpowiedz kim jestes .....

Edytowane przez ozzborn
Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, ozzborn napisał:

jareczku nie napinaj sie tak, kazdy wie jaka jest prawda i ile zostaje na jednym byku ....

ja wiem jedno:

jak sie ktos chwali ile to on nie zarabia albo ile to on nie ma kasy to tak na prawde ma wielkie g.... takze sam sobie odpowiedz kim jestes .....

Ja przyznam się szczerze Nie wiem ile zostaje na byku...? Ogólnie przyjęta teoria to 1000 zł. Niektórzy wyrwą się że 1,5 tyś. A wy jak uważacie, jest tyle czynników składowych że ciężko coś wyliczyć... 

Edytowane przez Berthold
Opublikowano

najwiecej zostaje jarkowi 🤣 tylko jakos dziwnym trafem nigdy nie przedstawił profesjonalnych wyliczen opłacalnosci ... a ma sie niby za profesjonaliste ....

Opublikowano
24 minuty temu, przemekhodowca napisał:

wszystko zależy od sztuki z jednej 2 tysiące z innej  -500  

Od pogody, nastroju kupującego, sytuacji geo politycznej, pory roku i tyłu czynników że zliczyć nie sposób... 

Opublikowano

Szewczyk propozycja dziś 7.8 brutto i 7% bród za mieszańce 700-750kg. 

Trzymająsię wszystkie skurczybyki równo z ceną. Z tym, że szewczyk waga stacjonarna i jeżdżą po okolicy aż nazbieraja auto. 

Opublikowano

u mnie Szewczyk tez nie wyrywa się z ceną ..dwa tygodnie temu było max 8 zł u niego i już krzyczał że obniża ceny 

miałem 10 sztuk mieszaniny w wadze 700 netto  zaproponował po  7,5 brutto po oględzinach ...oddałem do Łuniewskich po 8 zł brutto na żywo ... a płacili max 8,5 zł /kg i jak na razie cena ta sama 

ważone na mojej wadze 

Opublikowano
1 godzinę temu, ozzborn napisał:

najwiecej zostaje jarkowi 🤣 tylko jakos dziwnym trafem nigdy nie przedstawił profesjonalnych wyliczen opłacalnosci ... a ma sie niby za profesjonaliste ....

Kolego jakby nie zostawało to bym nie opasal bydła tak jak wiekszasc na tym forum:) Zreszto po co trzymasz Ty byki jak nic z nich nie zostaje??? Znamy juz twoja teorie ciekawe kiedy Ci sie ferie skoncza:) Wiec do usłyszenia pewnie w wakacje:) 

Opublikowano
3 godziny temu, marko1970 napisał:

u mnie Szewczyk tez nie wyrywa się z ceną ..dwa tygodnie temu było max 8 zł u niego i już krzyczał że obniża ceny 

miałem 10 sztuk mieszaniny w wadze 700 netto  zaproponował po  7,5 brutto po oględzinach ...oddałem do Łuniewskich po 8 zł brutto na żywo ... a płacili max 8,5 zł /kg i jak na razie cena ta sama 

ważone na mojej wadze 

Za lm 100% 700kg netto mówił, że 9zl netto. "Ale u was w okolicy takiego bydła nie ma" podejrzewam, że gdyby mu takiego pokazać to i tak by wystękał 8.5 max 😋 czekamy, na razie ciśnienia nie ma

A jak u nich z płatnością nie ma problemów? Na ich  wadze to samo było? Mógłbyś podać nr?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v