Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
agroFakt.pl
Tylko na agroFakt.pl:

Ceny mięsa w dół

Opublikowano

Kurde żeby to człowiek miał szklaną kulę co będzie za 2msc,  nie wiem czy sprzedawać, dwa największe mają pewne po 800+kg, reszta mogła by postać do marca bo ładnie jedzą i przybierają. 

Jakie macie przewidywania, przecież jest was tu tylu doświadczonych sołtys, bobienko i reszta udzielających się? Że o Jarku nie wspomnę 😋

Opublikowano (edytowane)

Jak dopier**li sniegu ze nic nie pojedzie to podrożeją momentalnie

@pedro2 gdybym ja to wiedział to bym siedział nna kierowniczym stanowisku a nie w gnoju  sie tarzał 😅

Edytowane przez bobienko
Opublikowano

Witam, waleński pięta sprzedawał ktoś ostatnio? Oferują 11.2 za O klasę za krowę i 13.4 za O klasę byka. Jak z płatnością i rozliczeniem? 

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Zaczyna się, tym razem od zachodu 

Screenshot_20190116-142221.jpg

No i zraz będzie pozamiatane . Pewno polski rolnik winien , bo kto ?

Opublikowano (edytowane)

Oni są popierdoleni, najpierw te głupie asf a teraz jakaś choroba niebieskiego języka. No k**wa nic tylko iść za***ac im kamieniem w łeb. Najpierw udupili producentów trzody chlewnej, no to biorą się teraz za producentów bydła mięsnego bo za duzy zarobek rolnicy już mają bo biora ponad 7tys za sztukę😂

Edytowane przez rolnik115
Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

Apropo handlarza oszusta o którym mówiłem, to ten gagatek

http://www.mylomza.pl/home/region/item/19792-skupował-bydło-i-nie-płacił-rolnikom.html 

sprawa wyjaśniona, kasy nie ma 

A CZY PRZYPADKIEM NIEMA ALBO NIEBEDZIE TAKIEJ pomocy z programu PROW dla tych którym odbiorcy nie zapłacili za sprzedany towar , bo cos misie obiło o uszy , czy Ardanowski nie mowił o takiej mozliwosci iz w tym roku taki program moze byc . takie sprawy gdzie ktos niezapłaci za fakture pojawiają sie czest jak nie zboże  to owoce

Opublikowano (edytowane)
49 minut temu, TelefonyRadom napisał:

do 14 dni - przedstawiciel , któryś z przedstawicieli był u ciebie ?

Kuba Sz byl u mnie. A wybojowośc jak wychodzi? Widzę po postach ze telefonyradom jesteś powiązany z waleński pięta. Raczej interesuje mnie opinia kogoś kto do nich sprzedał. 

Edytowane przez bekba
Opublikowano

Nie szkoda takie małe sprzedawać? U mnie po norwegach byczki nie są nabite, dopiero powyżej 600kg biorą na siebie aż miło patrzeć, ponad miesiąc minął jak ostatnio sprzedawałem i różnica jest kolosalna. wzrokowo oczywiście bo nie ważone

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v