Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, kr9292 napisał:

Ty nam takich banałów nie musisz tłumaczyć. Powiedz to ludziom z miasta

Kukiz?? Za to co powiedział o dzikach niech się pier**li

No z tymi dzikami to pojechał ale tłumaczy go to że nie ma za bardzo pojęcia w tych sprawach. 

Opublikowano

Dajcie spokój z tymi politykami "pseudo polacy" muszą się podporządkować bo NBP bierze pożyczki od banków zachodnich  a te sprzedają je dalej i tak obcy kapitał przejmuje nasz kraj mając udziały wszędzie gdzie się da . Miejmy tylko nadzieję że amerykańscy żołnierze piją dużo mleka 🤣

• Like 1
Opublikowano
Dnia 11.04.2019 o 21:11, czaro napisał:

Nie mam nikogo kto by miał podobny próg żeby dowiedzieć się jaką ma cenę.

Przy ilości 7 Tyś litrów białko 3,38 tłuszcz 4,5 1,34 na rękę teraz będe miał obniżkę bo była 2 gr na jednostce białka ale mnie nie obowiązywało bo 3 miesiące po przejściu miałem zagwarantowana cenę. Ale nawet wyszłoby 1,27 więc dzwoń i się kłóć

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, LUKASIU1983 napisał:

Jogo łódź 20-30 tys tłuszcz 4,02 białko 3,18 cena 1,29 brutto ( jestem na VAT)

Trzeba  szukać innej mleczarni 

Wiadomość przeczytałeś? Mnie mają wyrzucić na najbliższej radzie i bedzie-0,55 ,z litra  za marzec .I oby na tym sie skończyło. 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

Wiadomość przeczytałeś? Mnie mają wyrzucić na najbliższej radzie i bedzie-0,55 ,z litra  za marzec .I oby na tym sie skończyło. 

Przeczytałem tylko ja mam jeszcze jeden problem bo brałem od nich kredyt na dojarke 😞

Opublikowano
4 minuty temu, LUKASIU1983 napisał:

Przeczytałem tylko ja mam jeszcze jeden problem bo brałem od nich kredyt na dojarke 😞

No to jesteś uwiazany chyba na pół roku po spłacie chociaż mogę  się mylić ,najlepsze jest to że gość( były przewodniczący) który te zapory  z prezesem wymodzil pierwszy  dał  nogę 😁

Opublikowano
9 godzin temu, LUKASIU1983 napisał:

Niestety zapis jest w umowie 5 lat po spłacie pożyczki 

Sorry 5 lat od dnia zakupu danego urządzenia

To dużo jeszcze tej niewoli zostało. A  ideą spółdzielni jest dbać o dobro dostawcy a rzeczywistość jest taka jak widać ,nawet jak płacą marnie to cie umowa trzyma i musisz zostać bo w umowie nie ma możliwości odejścia bez płacenia kary

Opublikowano

To prawda ja nigdy nic od nich nie  brałem ale wielu  tak  no cóż  życie,a umowe kierowca podaje mówi  jakieś aneksy do podpisania każdy  pyk na aucie machnął a teraz jaja 

Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

To dużo jeszcze tej niewoli zostało. A  ideą spółdzielni jest dbać o dobro dostawcy a rzeczywistość jest taka jak widać ,nawet jak płacą marnie to cie umowa trzyma i musisz zostać bo w umowie nie ma możliwości odejścia bez płacenia kary

Przeliczyć. Jak kara niewielka to może👢

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, kizak napisał:

Przeliczyć. Jak kara niewielka to może👢

Ja już zerwalem umowę  czekam na wyrok 😁szczegóły to temat na  priv jeszcze nie na ogół 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano

W  ,,PEWNEJ MLECZARNI'' Usiłowałem dowiedzieć przed dojem o wynik z antybiotyku,a że nie mogłem dodzwonić się do d...,więc zapytanie skierowane do,, głowy''. Myślałem że ta moja zuchwałość rozejdzie się po kościach.  Nie,po ok. 2 tygodniach grubo ponad 2000000 somatyki o pozostałe parametry z sufitu.[dzień wcześniej wszystko badałem,więc pewne,ze zbiornika chyba 180000 komórek],I weż się upomnij. Dobrze że z średniego w extra się załapałem,ale teraz za damski h..,to wszystko zbijaj.

Opublikowano (edytowane)
Dnia 12.04.2019 o 18:43, KARGO napisał:

No z tymi dzikami to pojechał ale tłumaczy go to że nie ma za bardzo pojęcia w tych sprawach. 

Akurat Kukiz to myśliwy i nie powinien pier**lić głupot  , zostaje tylko Konfederacja . Kizak a coś wiecej która to taka rozrzutna z somatami , ja do skupu nawet nie dzwonię o parametry bo w tym za słabsze mam lepsza cenę czyli damy ile chcemy jak co miesiąc

Edytowane przez leszekb
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez POLKOP
      Jak widzicie przyszłość swoją w dzisiejszym swiecie pełnym wymogów i innych przeszkod jako hodowcy bydła mlecznego. Czy dacie rade sprostac wyzwanią.
    • Przez fd65
      czy jest jakaś firma lub mleczarnia która skupuje mleko kozie i po ile płacą za litr?
    • Przez shrek
      Panie i panowie mam pytanko jak w temacie : ile mniej więcej procentowo wydajecie na zakup pasz wszelkiego rodzaju ( np. pełnoporcjówki, wysłodki itp. ) w stosunku do pieniędzy za mleko ??
      Np. dostaję za mleko średnio co miesiąć 20 tys, zł i wydaje na zakup pasz około 4 tys. miesięcznie czyli około 20%. czy to dużo ?? czy nie ?? i jakie są uwas te proporcje ?? mi sie wydaje że to sporo i staram sie obniżyc ten stosunek ) czy to jednak w normie ???

Jeżeli jest już taki temat to sorry ale nie udało mi sie znaleść więc prosze o link
    • Przez northeastern
      Tak jak w temacie,chciałbym się dowiedzieć czy potrzebne są jakieś pozwolenia na te kilka metrów kwadratowych
    • Przez bekba
      Witam

Piszę w związku z sygnałem który dostałem od znajomego. Otóż ów znajomy zasygnalizowal mi ze w firmie z tematu kradną mleko!!! Zbiorniki starszej generacji(taki jak moj) nie posiadaja wyświetlacza i trzeba mierzyc poziom mleka manualnie(jak mleko sie ustanie i jest schlodzone) toteż nie mieżyliśmy poziomu mleka ufając w uczciwość kierowcy. Jakież było nasze zdziwienie gdy zadzwonił znajomy i zmierzyliśmy poziom mleka a na kwicie z dostawy było 150 litrów mniej!!! Nikt by nie robił afery o 10 litrów. Jest to proceder uprawiany przez kierowców ponieważ jest to WYNAJĘTA FIRMA PRZEWOZOWA. Mleko dopisują nieuczciwym rolnikom i dzielą sie zyskiem. W moim przypadku to jest strata bagatela 3tys zł/mieciąc. Najgorsze jest to że nie ma tego jak udowodnic bo kierowca wyprze sie ze zrobił to jednorazowo. u nas pomiar nie zgadzał sie za każdym razem odkąd dowiedzielismy sie o sprawie w koncu nakryliśmy go na gorącym uczynku jak przelewał mleko. i przelał nam spowrotem. ale nie ma żadnej gwarancji że proceder sie nie powtórzy. Kierowca wzruszal tylko ramionami. Nadmieniam ze w poprzedniej mleczarni nikomu nawet do glowy nie przyszlo by zeby robic takie rzeczy.....Alarmuje że jest taki problem. Piszcie czy też spotkaliście sie z tym problemem i jaki macie pomysł zeby zlikwidowac ten proceder....
  • Dodaj nową pozycję...
v