Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Serce się kraja :( Ale dzików to już nie można wybijać, bo to takie miłe stworzenia

I też jak widzę na facebooku wśród moich znajomych udostępnianie tej petycji w obronie dzika to nóż w kieszeni się otwiera :|

Edytowane przez misio3p
Opublikowano

bo z rolnikami to jest łatwa manipulacja,podpuścić sadowników to psioczą na świniarzy,ci zaś na krowiarzy a wszyscy na warzywników,a dajemy sie tak rozgrywać zamiast razem się trzymać przeciwko tym którzy nas doją i jak robić protest to wspólnie,bo wszyscy żyjemy z produkcji żywności

Opublikowano

Sam w sobie dzik nie jest winien. Chodzą słuchy, że koła nie strzelają bo... bo się nie opłaca! 

We Francji i innych krajach zachodu (nie Niemcy) nie wolno strzelać do dzikiej zwierzyny. No to taki zapalony strzelec z zachodu jedzie na dziko wschód płaci 2,5-3 tyś € (euro, tak euro) żeby sobie postrzelać w naszych lasach.

2 minuty temu, kopin napisał:

bo z rolnikami to jest łatwa manipulacja,podpuścić sadowników to psioczą na świniarzy,ci zaś na krowiarzy a wszyscy na warzywników,a dajemy sie tak rozgrywać zamiast razem się trzymać przeciwko tym którzy nas doją i jak robić protest to wspólnie,bo wszyscy żyjemy z produkcji żywności

Do tego dąży AgroUnia. Ale to nie temat tutaj. 

Opublikowano

Łoj coś czuję że nam tera zrobią bioasekurację . Sie odechce łeptowiny . Zupki chińskie na zimno trza będzie jeść ...

Opublikowano

te koła łowieckie to smiech na sali sami poinformowali ekologów i prase zeby niestrzelać jeden nawet nawoływał do buntu i odmowy odstrzału

Opublikowano

łeb podnieśliśmy to będzie tak jak z cieszenia sie że policjanci mandatów w ramach protestu mandatów nie wypisują ,jak ugrali swoje to teraz kaskadowo stoją żeby nadrobić kasę ,to teraz jak nie dziki to do nas powiatówka nalot dywanowy zrobi

Opublikowano

Jesienią nic się nie robiło, a kukurydza była skoszona i było pole do popisu. Teraz zbliża się okres ochronny dla loch i planuje się wielkie odstrzały. Przecież to wszystko jest wodą na młyn dla zielonych.

Opublikowano (edytowane)

Sądzisz że to z rozmysłem taki termin i tak głośno zaczęto ? Kuźwa całkiem możliwe .

Później powiedzą - No wicie , rozumicie , chcielim , no ale co my możem ....

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano (edytowane)

Jak zwykle - rolnik wszystkiemu winien i to On powinien za to zapłacić . Mają z czego , tyle dopłat za darmo biorą , to mogą płacić .... A do .... to wszystko .O.o

Kuźwa , tak jakby miasta to na innych terenach stały niż terany wiejskie . Tam zwierzynie się nie należy ...

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

A tu taka dyskusja z miastowym 

I takich idiotów jest więcej, niektórzy próbują im wyjaśnić o co w tym wszystkim chodzi, ale to jak grochem o ścianę. 

Aż kur..a musiałem to rozchodzić.

Screenshot_2019-01-09-20-25-06.jpg

Screenshot_2019-01-09-20-22-57.jpg

Screenshot_2019-01-09-20-20-57.jpg

Opublikowano
27 minut temu, sumek666 napisał:

Top Agrar napisał artykuł o Środzie dzisiaj. Nawet oni nas zrównali i zmieszali z błotem 

Podrzuć linka , byle nie jakiego fejzbukowego..

Opublikowano
33 minuty temu, misio3p napisał:

Serce się kraja :( Ale dzików to już nie można wybijać, bo to takie miłe stworzenia

I też jak widzę na facebooku wśród moich znajomych udostępnianie tej petycji w obronie dzika to nóż w kieszeni się otwiera :|

wysłać todo organizacji pro zwierzęcych ciekawe co powiedzą .A od siebie to tych debili co ubijali i tego śmiesznego weta powinni z tamtąd pognać w pizdu

Opublikowano

Nie , nie z tego coś w końcu wyniknie...

Dzięki sumek.

Opublikowano

Taaaa . Jeszcze większa nienawiść do rolnika ...

1 minutę temu, onyyy napisał:

Nie , nie z tego coś w końcu wyniknie...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez lukasz222
      Witam serdecznie
      Chciałbym bardzo prosić o wypełnienie mojej ankiety, która będzie podstawą do stworzenia pracy inżynierskiej. Ankieta dotyczy postępu technicznego i technologicznego w chlewniach macior w latach 2004-2012 w woj. śląskim (jednakowoż zachęcam także rolników z okolic mojego województwa). Ankieta jest przystępna, większość to pytania testowe, więc nie powinna zająć więcej niż 5-10 minut, a jest to dla mnie bardzo ważne by zebrać jak najwięcej informacji na ten temat. Każdy kto cokolwiek robił i modernizował przy swoich maciorkach niech poświęci parę minut podczas wieczornego odpoczynku i pomoże mi w stworzeniu czegoś, co może stanowić o tym jak potoczy się moja kariera w przyszłości.
      Ankieta jest w pełni anonimowa. Podaję link do niej:

http://moje-ankiety....pond-43841.html

Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!

Ponawiam prośbę o Wasz udział w ankiecie
    • Przez 14tija14
      Czy ktoś współpracuje z jakąś firmą zajmującą się tuczem kontraktowym np. agri plus ?
      Chciałabym się dowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki i czy to jest opłacalne lub przy jakiej ilości ?
    • Przez Lukasz210692
      Co sądzicie o stosowaniu żyta hybrydowego dla tuczników. W odpowiednim składzie procentowym oczywiście z innymi zbożami.
      Czy to będzie opłacalne i czy nie ucierpią na tym tuczniki.?
    • Przez TomaszWoniak
      Witam Firma Agri plus jake ma wymagania budynków poniewaz chciałbym podjąć wspołprace z ta firmą ale na poczatek chciałbym sie dowiedziec jak muszą wyglądać budynki

prosze o pomoc

pozdrawiam
    • Przez ZETOREXX85
      Witam.
      Wymieniam swój stary śrutownik na coś innego. Myślałem nad śrutownikiem Bąk. Zamieszczam aukcję na której można kupić nowego Bąka: http://allegro.pl/pt-nowy-srutownik-rozdrabniacz-bijakowy-talex-i5015335177.html
      Co o nim myślicie? Będę go używał do żywienia macior. Jaką wydajność ma taki Bąk? Miałem okazje zobaczyć u wujka jak on rozdrabnia.Ziarno jest dobrze zmielone                         

• Dodaj nową pozycję...
v