Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Było się nie zapisywać do kołodziejczakowej sekty, to i numeru by nie mieli.  ;) 

Opublikowano (edytowane)

Przecież tam pare traktorków było to żaden strajk to prawie jak protesty KOD

A swoją droga można tego nie popierać ale jak 10 osób z KODu protestowało to zaraz na ONET byli tu jednak troszkę ludzi i zadna TV nie wspomniała zaden portal internetowy normalnie wolność mediów aż poraża

Edytowane przez kanalia36
Opublikowano
3 godziny temu, kanalia36 napisał:

czerwonej 30 dni w niebieskiej 40 dni PIW mógł skrócić do 20 dni i 30 dni mógł ale nie musiał. Problem w tym ze to czas od ostatnie chorego dzika, jak znaleźli zdechlaka w 29 dniu to czas liczony od początku i tak aż do usranej śmierci

W czerwonej tylko badanie krwi, wiem bo od 4 miesięcy mam zaszczyt w niej być.

Opublikowano
25 minut temu, sumek666 napisał:

@kopin bo mi się krew gotuje. Zawiedziony. A oni jeszcze dzwonią po ludziach z pretensjami, że udziału w strajku nie biorą. 

Spokojnie kolego,ja pamiętam czasy jak Andrzejek nas na blokady zimą wyprowadził,od ogrzewania się w nocy oponami wyglądałem jak murzyn ,po prawie 2 tygodniach nas wodą i pałami rozpędzili ,a Andrzejek został posełkiem i bizony sobie sprowadził za zgodą ministerstwa

• Like 1
Opublikowano

Skoro AgroUnia zła to co proponujecie, oprócz napinania się na tym forum? Jakieś działania będziecie robić ? bo póki co szczekacie jeden przez drugiego. Ale żeby dupe ruszyć to żaden. Postukac w klawiaturę wylać z siebie złość na forum i tyle z waszego działania. Ktoś coś robi czy tylko rzucacie pomysłami ?

• Thanks 2
Opublikowano

już tu kiedyś pisałem do kogoś ,nie zwracaj się do ludzi słowami szczekacie,bo to obrażliwe

po drugie właśnie opisałem co robiłem ,ale nie wiem czy tamte czasy pamiętasz

a po trzecie pomysł z np rzucaniem kamieniami bo nikt inny nie wymyślił nic innego jeśli uważasz za dobrą drogę to gratuluję samopoczucia

Opublikowano

Przepraszam jest wywiad z M.K. dla wieści rolniczych na yt. 

@rudinho11 byłem na pierwszym spotkaniu z M.K., na którym obiecał, że nie będzie brał udziału w polityce, że nie będzie strajkował, że będzie silny związek z którym będzie się liczył rząd. Mamy dokładnie odwrotnie. 

• Like 1
Opublikowano

Nie bronię AU. Widzę tu grupę rolników którzy widzą jak wygląda sytuacja a nic, poza pisaniem komentarzy, nie robią z tym. Nie spotkałem się z jakimś ruchem rolników który by cokolwiek zrobił ostatnio dla rolników.

kopin napisał:

już tu kiedyś pisałem do kogoś ,nie zwracaj się do ludzi słowami szczekacie,bo to obrażliwe

po drugie właśnie opisałem co robiłem ,ale nie wiem czy tamte czasy pamiętasz

a po trzecie pomysł z np rzucaniem kamieniami bo nikt inny nie wymyślił nic innego jeśli uważasz za dobrą drogę to gratuluję samopoczucia

1. Nie chciałem obrazić ale to ciągle narzekanie i nic nie robienie inaczej nazwać nie mogłem. 2. Nie czytałem wszystkich postów. 3. Nie chodzi mi o rzucanie kamieniami ale o jakieś inne rozsądne działanie

Opublikowano

Nie mówię że masz ich popierać. Sam uważam że Michał albo się zagubił w polityce albo się sprzedał. Pytam tylko kto stanie na czele naszych protestów czy walki o nasze prawa ? kto coś zrobi ?

Opublikowano

Nie mamy prawdziwego i uczciwego wodza by nas rolników zjednoczyć, a rozproszeni nie zrobimy nic, a rząd i weterynaria zrobi z nami co  chcą.

@kopin Lepper mimo wszystko potrafił zebrać rolników, pokazać problemy i chyba się tego przestraszyli, bylem wtedy mlody chlopak, ale strajki były w całej Polsce, pamietam te brony na drodze jak dziś 👍 

Opublikowano

Nie wiem dlaczego chcecie strajkować, skoro minister Ardanowski zapowiedział, że dołoży wszelkich starań aby wieś i rolnictwo przeżyły wielki społeczny, materialny i cywilizacyjny awans 🤣. Chyba tylko awans pomylił z szokiem, bo dla wielu z nas to będzie tragedia stracić z dnia na dzień główne źródło utrzymania

• Like 3
Opublikowano (edytowane)

rudinho11 wiesz w czym jest problem???? Nie w samych strajkach ale w samej działalności tego tworu  AU. szłyszałeś Kołodziejczaka my tu strajkujemy a od wymysłania pomysłów  żeby było lepiej sa politycy bo im za to płacą, a nie my. Normalnie cyrk!!!!!!!

Obejżyjcie sobie z przed paru miesięcy kiedy sumek666 był jeszcze naiwnym sekciarzem))))))) jego filmik YT spotkanie z rolnikami w Środzie Wielkopolskiej. Facet pierdzielił 2, 5 godziny jak jest źle ale ani jednego pomysłu nie przedstawił jak zamierza coś zmienić. Na koncu pozbierał kasiore od naiwnych rolników ( 100 zł za wpisowe, 50 zł za czapkę bejsbolówkę) i pojechał w cholere. Ktoś wie na co poszła ta kasa???? rozliczył się z jej ???? nie.

Jakby był prawdziwym przywódcą to zabraną kasę by wpłacił na konto następnie poszedł do prof  Prawa aby ten mu napisał ustawę np. nowe prawo łowieckie zgodnie z takimi a takimi wytycznymi.  Następnie zebrał 100 tys podpisów i złozył do Sejmu wtedy miała by ta cała AU sens.  Ja wtedy bym ich poparł dałbym się spałować aby odpowiednia ustawa przeszła. a nie za darcie ryja jak dziś w Nowym Mieście  ja oczekuje od niego propozycji  konkretnych przepisów które proponuje a nie haseł, ale on jest na to za głupi. Ps. a kase którą zebrał od rolników zapewne przepuścił z Pawlikiem na wóde dobre zarcie i panienki

I kolejna rzecz nie demokratyczna struktura organizacji Kto wybrał Pawlika, Kołodziejczaka na przywódców?????  gdzie głosowania ?????? kto kontroluje ich wydatki?????? czy można ich odwołać ze stołka???????? Nic niemożna oni są wodzowie a hołota ma odmrazć tyłki na protestach

Opublikowano
17 minut temu, kanalia36 napisał:

sumek666 był jeszcze naiwnym sekciarzem)))))))

Ani wpisowego, ani za czapeczke nie dałem. Wypraszam sobie. A że na rolibude mam 50 metrów to poszedłem z ciekawości.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, rudinho11 napisał:

Nie mówię że masz ich popierać. Sam uważam że Michał albo się zagubił w polityce albo się sprzedał. Pytam tylko kto stanie na czele naszych protestów czy walki o nasze prawa ? kto coś zrobi ?

Nikt, bo kogoś spoza układu, który faktycznie będzie walczył o polską wieś, zwyczajnie zniszczą. Za takie coś musiałby się wziąć stary kawaler z 1 ha i trzydziestką w garażu, który i tak miał się wieszać, ale postanowił pod koniec życia postarać się zrobić coś pożytecznego dla innych.

Edytowane przez Piegus
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, sumek666 napisał:

Ani wpisowego, ani za czapeczke nie dałem. Wypraszam sobie. A że na rolibude mam 50 metrów to poszedłem z ciekawości.

hehehe  sumek żal za grzechy spowiedz pokuta  to warunek dobrej spowiedzi)))))) a tu widze zatwardziałego grzesznika)))))

Piegus normalana demokratyczna organizacja i składki członkowskie rozliczane przez kierownictwo to początego dobrej organizacji rolniczej.

p.s sumek jak 50 metrów ???? z ktorej strony  od strony korboli???

Opublikowano
1 minutę temu, sumek666 napisał:

Za dużo chciałbyś wiedzieć. 

Oczerniasz  mnie tutaj publicznie

sumek jak rasowa kanalia))))))))  ale ześ się napuszył, hehehe  po prostu z Ciebie zartuje  i tyle 

Opublikowano

Kanalia, przecież ty doskonale wiesz, co by zrobili z nieprzekupnym liderem strajków...  Dlatego nikt się do tego nie pcha, no chyba że ktoś ma ochotę zostać jednym z tych, przeciwko którym strajkuje.

Opublikowano
16 minut temu, kanalia36 napisał:

hehehe  sumek żal za grzechy spowiedz pokuta  to warunek dobrej spowiedzi)))))) a tu widze zatwardziałego grzesznika)))))

Piegus normalana demokratyczna organizacja i składki członkowskie rozliczane przez kierownictwo to początego dobrej organizacji rolniczej.

p.s sumek jak 50 metrów ???? z ktorej strony  od strony korboli???

Ostanie głosowanie w sejmie , unieważnione przez marszałka bo nie pomyśli , już dawno zapadła decyzja co będzie z rolnikami Polskimi teraz to tylko dobry taniec , do złej muzyki , ceny prądu zamrożone na czas wyborów prezydenckich . A potem co będzie to nocy Titanic a muzyka grała .

Co nam zaproponuje Wojciechowski , i pytanie czemu akurat on dostał stołek  ( Rolnictwa ) , co obiecano w zamian jak na inne stanowiska nie było zezwolenia .

Czy coś się dzieje bez przyczyny nie , to jak teraz z tym ASF  w Lubuskim .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez lukasz222
      Witam serdecznie
      Chciałbym bardzo prosić o wypełnienie mojej ankiety, która będzie podstawą do stworzenia pracy inżynierskiej. Ankieta dotyczy postępu technicznego i technologicznego w chlewniach macior w latach 2004-2012 w woj. śląskim (jednakowoż zachęcam także rolników z okolic mojego województwa). Ankieta jest przystępna, większość to pytania testowe, więc nie powinna zająć więcej niż 5-10 minut, a jest to dla mnie bardzo ważne by zebrać jak najwięcej informacji na ten temat. Każdy kto cokolwiek robił i modernizował przy swoich maciorkach niech poświęci parę minut podczas wieczornego odpoczynku i pomoże mi w stworzeniu czegoś, co może stanowić o tym jak potoczy się moja kariera w przyszłości.
      Ankieta jest w pełni anonimowa. Podaję link do niej:

http://moje-ankiety....pond-43841.html

Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!

Ponawiam prośbę o Wasz udział w ankiecie
    • Przez 14tija14
      Czy ktoś współpracuje z jakąś firmą zajmującą się tuczem kontraktowym np. agri plus ?
      Chciałabym się dowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki i czy to jest opłacalne lub przy jakiej ilości ?
    • Przez Lukasz210692
      Co sądzicie o stosowaniu żyta hybrydowego dla tuczników. W odpowiednim składzie procentowym oczywiście z innymi zbożami.
      Czy to będzie opłacalne i czy nie ucierpią na tym tuczniki.?
    • Przez TomaszWoniak
      Witam Firma Agri plus jake ma wymagania budynków poniewaz chciałbym podjąć wspołprace z ta firmą ale na poczatek chciałbym sie dowiedziec jak muszą wyglądać budynki

prosze o pomoc

pozdrawiam
    • Przez ZETOREXX85
      Witam.
      Wymieniam swój stary śrutownik na coś innego. Myślałem nad śrutownikiem Bąk. Zamieszczam aukcję na której można kupić nowego Bąka: http://allegro.pl/pt-nowy-srutownik-rozdrabniacz-bijakowy-talex-i5015335177.html
      Co o nim myślicie? Będę go używał do żywienia macior. Jaką wydajność ma taki Bąk? Miałem okazje zobaczyć u wujka jak on rozdrabnia.Ziarno jest dobrze zmielone                         

• Dodaj nową pozycję...
v