Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakaś tam siatka była pokazana ale przede wszystkim w świat poszło info ,że Polska walczy z ASF.I chyba bardziej o tę informację chodziło. Wszystko wyjdzie w praniu.

Opublikowano

10 km ogrodzenia to wychodzi 1 bok po 2,5,to jakie zwierzaki zostana na tym skrawku kiedy na około zaczynają samochody z ludżmi ,towarem i maszynami jeżdzić i hałasować?

Opublikowano
1 godzinę temu, kanalia36 napisał:

Krilian06 pisałem Wschowa, okolice Konina, kujawsko- pomorskie  tam jechały  dziki od gobbarto. Jeszcze gdzieś jachał 4 samochód niestety nie wiem

Czwarty wypadało by gdzieś bardziej na północny zachód. Tych co przy tym uczestniczyli tu i na wschodzie powinna czekać sroga kara.

Opublikowano

Jest po wyborach, wybory wygrane ASF może iść dalej zgodnie z planem. Minister przez 4 lata bedzie walczył z ASF.  Jeśli będą protesty to zmienią figuranta na tym stanowisku.  Zobaczymy czy plotki o Dzikach w okolicy Świecia i Konina się potwierdzą. Jeśli tak to wszystko w jakąś logiczną całość się złoży. Oczywiście nikt tego nie udowodni i tej firmie nic nie zrobią.  

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

koledzy zaznaczam to uzyskane przez zemnie plotki nie podparte zadnymi dowodami  ale wszystko wskazuje ze to jednak prawdziwe plotki

ps. ale jeżeli to prawda to ASF nigdy nie zostanie w Polsce zwalczony i żadna bioasekuracja nie pomoże skoro ktoś hoduje chorobę

Edytowane przez kanalia36
Opublikowano

heheh sumek wiem sąsiad ma zamiar jachać. Podobno to ma być blokada traktorami S11 w Koszutach

Opublikowano
3 godziny temu, kanalia36 napisał:

Gobarto podobno obmyśliło sobie  ze 6 zł za zywiec ich wykańcza finansowo i trzeba zbić cene do 4 zł  i stanie się to tylko jak prawie cały kraj bedzie czerwona strefą.

Trzeba by kretyna żeby hodował dalej świnie w czerwonej strefie, niech ściągają z zachodu, wtedy zobaczymy ile zakładów się zostanie.

Opublikowano
24 minuty temu, sumek666 napisał:

A te baranki z au znowu będą w piątek wk***iać kierowców na 11tce 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

nie chcę dosrywać ale zimą chodziłeś na ich spotkania i zachwycony byłeś;-)

Czym Cie tak wku....?

Opublikowano

Najpierw była powiatowa nagonka na moją wieś, że cała 1 osoba jest w ich "strukturach". Później doszli do wniosku, że sami starzy albo dwuzawodowcy są u mnie na wsi, więc odpuścili. Teraz jak ten jedyny zmądrzał to jest nagonka na mnie, że to moja wina bo go namówiłem żeby dał se spokój. Także nagonka jest na mnie. A jak się dowiedzieli, że we wrześniu podpisałem umowę na modernizację i im powiedziałem, że tym z au kasy nie dadzą to chłopie co się działo 😅

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, sumek666 napisał:

Najpierw była powiatowa nagonka na moją wieś, że cała 1 osoba jest w ich "strukturach". Później doszli do wniosku, że sami starzy albo dwuzawodowcy są u mnie na wsi, więc odpuścili. Teraz jak ten jedyny zmądrzał to jest nagonka na mnie, że to moja wina bo go namówiłem żeby dał se spokój. Także nagonka jest na mnie. A jak się dowiedzieli, że we wrześniu podpisałem umowę na modernizację i im powiedziałem, że tym z au kasy nie dadzą to chłopie co się działo 😅

sumek a pisałem Ci o Filipie Pawliku i Kołodziejczaku to mi pijaństwo zarzuciłeś)))))))))

Opublikowano

Byłem na forum TopAgrar i mówił zastępca głównego weta że z tymi dzikami w lubuskim robią jak Czesi. Czyli grodza jeden płot w promieniu 2 km a drugi w promieniu 10 km. Te dziki zagrodzone mają wystrzelić. Nie ma co szybko poszli po rozum do głowy o ile to coś da.

• Like 1
Opublikowano

a czym oni to grodzą ,słupkami drewnianymi i siatką leśną?

to dzika zatrzyma?

gość u nas ma sporą firmę ,w nocy weszły na plac dziki,jak rano pracownicy je wystraszyli  bo do pracy przyjechali to jedno przęsło takie panelowe tyklo trzasnęło na uchwytach koło słupków i już ich nie było

• Like 2
Opublikowano
6 minut temu, galan99 napisał:

Przecie w biznes powiedział wyraźnie jak by ASF przedostał się do Niemiec to Niemcy by stracili możliwość eksportu do Chin i nastąpiło by załamanie produkcji świń w Europie .

Galan Chinczyki już sa dogadani z Helmutami ze ma być regionalizacja, ogłosza to jak ASF wejdzie do Niemiec. 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, kanalia36 napisał:

Galan Chinczyki już sa dogadani z Helmutami ze ma być regionalizacja, ogłosza to jak ASF wejdzie do Niemiec. 

Tak może być . To jest polityka a w polityce nie ma przyjaciół Polska jest już przeznaczona na ASF i do Niemca  się nie dostanie ASF przynajmniej do wynalezienia szczepionki .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Przecież tak zachwalales na paczatku tego no jak mu tam... Kołodziejczaka czy jakoś tak 🤔🤔😁😁😁

Kolodziejczak jest ode mnie nie daleko, jak dorabialem kiedyś w budowlance firma w ktorej robilem zakladala im kostke. Co tam sie dzialo to byla masakra. Kamery w oknach czy robimy, co chwile telefon do szefa ze na fajke sie stanelo, az sam prezes zaczal sie z niego smiac, glosniki wystawione i radio maryja na caly glos caly dzien. Ochujec szlo. A michalek byl pomiotem ojca, jezdzil po nim jak po burej suce a teraz wielki o ten caly. 

Edytowane przez Dontcry
Opublikowano (edytowane)
59 minut temu, Dontcry napisał:

Kolodziejczak jest ode mnie nie daleko, jak dorabialem kiedyś w budowlance firma w ktorej robilem zakladala im kostke. Co tam sie dzialo to byla masakra. Kamery w oknach czy robimy, co chwile telefon do szefa ze na fajke sie stanelo, az sam prezes zaczal sie z niego smiac, glosniki wystawione i radio maryja na caly glos caly dzien. Ochujec szlo. A michalek byl pomiotem ojca, jezdzil po nim jak po burej suce a teraz wielki o ten caly. 

U jego zastepcy Pawlika to samo  Ojciec  kandydował z list PIS-u a syn na pis jedzie. Ojciec nad wszystkim łape trzyma o wszystkim decyduje a tu Pawlik wielki organizator chyba wódy  i puszczalskich dziewczyn. Za młodu aby w Manieczkach( dyskoteka) siedział i kase tatusia przepuszczał na gorzałe i panienki. Do tego impreza stracona jak bójki nie wszczoł. Facet ma 155 cm zwrostu ale fikał każdemu. Jak dostał po mordzie to  kumpli z Sulęcinka zwoływał i zadyme co tydzień wszczynał. Teraz się ożenił to spokojniejszy jest ale do dziś ojciec o wszystkim decyduje a ten zadymy z Kołodziejczakiem na drogach wszczyna.  I w średziej AU za Boga się ma ludzią kazał wycofać swoje kandydatury do Izb rolniczych bo on ma lepszych kandydatów. 

zresztą sumek666 może wiecej powiedzieć o jego zachowaniu skoro był wyznawcą tej sekty)))))))))

Edytowane przez kanalia36
Opublikowano

Nigdy nie byłem ich wyznawcą po pierwsze. To, że mnie raz namówili to nic nie znaczy. Wiazalem z nimi jakieś nadzieje ale już czarek pazura kiedyś powiedział: 

Osobiście Pawlika nie znam. Ale jestem skłonny uwierzyć w to co kolega wyżej mówi bo rejon na południe od mojej wsi zbyt bystry nie jest. Im dalej od Poznania tym gorzej 🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez lukasz222
      Witam serdecznie
      Chciałbym bardzo prosić o wypełnienie mojej ankiety, która będzie podstawą do stworzenia pracy inżynierskiej. Ankieta dotyczy postępu technicznego i technologicznego w chlewniach macior w latach 2004-2012 w woj. śląskim (jednakowoż zachęcam także rolników z okolic mojego województwa). Ankieta jest przystępna, większość to pytania testowe, więc nie powinna zająć więcej niż 5-10 minut, a jest to dla mnie bardzo ważne by zebrać jak najwięcej informacji na ten temat. Każdy kto cokolwiek robił i modernizował przy swoich maciorkach niech poświęci parę minut podczas wieczornego odpoczynku i pomoże mi w stworzeniu czegoś, co może stanowić o tym jak potoczy się moja kariera w przyszłości.
      Ankieta jest w pełni anonimowa. Podaję link do niej:

http://moje-ankiety....pond-43841.html

Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!

Ponawiam prośbę o Wasz udział w ankiecie
    • Przez 14tija14
      Czy ktoś współpracuje z jakąś firmą zajmującą się tuczem kontraktowym np. agri plus ?
      Chciałabym się dowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki i czy to jest opłacalne lub przy jakiej ilości ?
    • Przez Lukasz210692
      Co sądzicie o stosowaniu żyta hybrydowego dla tuczników. W odpowiednim składzie procentowym oczywiście z innymi zbożami.
      Czy to będzie opłacalne i czy nie ucierpią na tym tuczniki.?
    • Przez TomaszWoniak
      Witam Firma Agri plus jake ma wymagania budynków poniewaz chciałbym podjąć wspołprace z ta firmą ale na poczatek chciałbym sie dowiedziec jak muszą wyglądać budynki

prosze o pomoc

pozdrawiam
    • Przez ZETOREXX85
      Witam.
      Wymieniam swój stary śrutownik na coś innego. Myślałem nad śrutownikiem Bąk. Zamieszczam aukcję na której można kupić nowego Bąka: http://allegro.pl/pt-nowy-srutownik-rozdrabniacz-bijakowy-talex-i5015335177.html
      Co o nim myślicie? Będę go używał do żywienia macior. Jaką wydajność ma taki Bąk? Miałem okazje zobaczyć u wujka jak on rozdrabnia.Ziarno jest dobrze zmielone                         

• Dodaj nową pozycję...
v