Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 godzin temu, krilan06 napisał:

Takie pytanie - od kiedy będzie trzeba zgłaszać urodzenia świń wyłącznie elektronicznie?

Nie trzeba a można od 1 stycznia już i nie musisz papierowej wersji prowadzić

Opublikowano
3 godziny temu, staszek131415 napisał:

Nie trzeba a można od 1 stycznia już i nie musisz papierowej wersji prowadzić

Ale w razie kontroli, a braku chwilowego dostępu do internetu i tak jest potrzebna wersja papierowa.

• Like 2
Opublikowano

skoro dali możliwość prowadzenia w wersji elektronicznej to nie musisz I TAK mieć papierowej,bo to by było głupie z założenia,możesz mieć brak neta,ale również prądu może nie być,albo stara jest wkur....a bo podłogę myje i nie wpuszcza do domu

Opublikowano (edytowane)

1 godzinę temu, damianos95 napisał:

Do kogo oddawales ?? Po ile sztuk przyjezdzaja ?

Podlaczam sie pod pytanie. 

Edytowane przez Dontcry
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, LukaszBONQ napisał:

bzdura

10 godzin temu, kopin napisał:

skoro dali możliwość prowadzenia w wersji elektronicznej to nie musisz I TAK mieć papierowej,bo to by było głupie z założenia,możesz mieć brak neta,ale również prądu może nie być,albo stara jest wkur....a bo podłogę myje i nie wpuszcza do domu

To proszę powiedzcie jak w razie kontroli bez dostępu do sieci,lub pracach serwisowych w IRZ przedstawicie aktualną księgę a jest to Waszym  obowiązkiem 50zł mandat + następny dzień w agencji,jeżeli nie zmienią prawa to niestety ale trzeba mieć dupochron w postaci papieru to jest chore [stwierdzenie kierownika BP] ale takie jest obowiązujące prawo w razie kontroli i @mateusz1151010 ma rację,dopóki nie zmienią prawa dotyczącego kontroli to tak prawdopodobnie będzie wyglądać czyli papier + internet😡.Cena niezmiennie od 1,5 miesiąca 4,0 netto

Edytowane przez ws71
Opublikowano
12 godzin temu, mateusz1151010 napisał:

Ale w razie kontroli, a braku chwilowego dostępu do internetu i tak jest potrzebna wersja papierowa.

Głupoty piszesz

11 godzin temu, Patryk1222 napisał:

Na majówkę może magiczne 4 netto wskoczy ;)

Na majówkę to już 5 będzie

12 godzin temu, kopin napisał:

Jak prowadzisz elektronicznie to ich obowiązkiem jest mieć dostęp do internetu i agregat prądotwórczy 🤣

Opublikowano
2 godziny temu, ws71 napisał:

To proszę powiedzcie jak w razie kontroli bez dostępu do sieci,lub pracach serwisowych w IRZ przedstawicie aktualną księgę a jest to Waszym  obowiązkiem 50zł mandat + następny dzień w agencji,jeżeli nie zmienią prawa to niestety ale trzeba mieć dupochron w postaci papieru to jest chore [stwierdzenie kierownika BP] ale takie jest obowiązujące prawo w razie kontroli i @mateusz1151010 ma rację,dopóki nie zmienią prawa dotyczącego kontroli to tak prawdopodobnie będzie wyglądać czyli papier + internet😡.Cena niezmiennie od 1,5 miesiąca 4,0 netto

miałes już taką kontrolę kiedyś,bo ja tak ,i żeby skontrolować ciebie czy w zgodzie z Agencją to sami muszą mieć dostep do internetu

etu 

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, kopin napisał:

miałes już taką kontrolę kiedyś,bo ja tak ,i żeby skontrolować ciebie czy w zgodzie z Agencją to sami muszą mieć dostep do internetu

etu 

Potwierdzam słowa kopina. Para kontlorerów ma przy sobie laptopa, drukarkę na baterie i nadajnik GPS. Zeby wydrukować Ci protokół kontroli muszą wejść w system teleinformatyczny agencji. innymi słowy jak im padną baterie albo system sie zawiesi to dostaniesz informacje  " Panie przyjedziemy jutro"

Reasumując oni sobie w systemie sami znajdą twoją książkę  zwierzęcą  bez dostępu pomieszczenia i prądu z twojej strony.

Edytowane przez tyran3
Opublikowano

Dokładnie bo w tym celu tensystem został stworzony a że gdzieś w biurach siedzi jeszcze jakiś nawiedzony kierownik to inna sprawa

Opublikowano
1 godzinę temu, kopin napisał:

etu 

Kontrole z Agencji zawsze mają swoje komputerki z własnym zasilaniem i internetem .Miałem kontroli już sporo i wiem ,jaki mają sprzęt .Nie mylić z laptopem .

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, kopin napisał:

etu 

W jaki sposób jeśli u mnie prawie[jedna siec] żaden mobilny internet niedostępny , brak stacjonarnego,czyli według waszej gatki nigdy nie będe mieć kontroli ,miałem 3 [kontrole przez Inspekcje[sami mieli wydruki z poprzedniego dnia] i na wejściu książka, idziemy do chlewni liczenie stanu i jak to się ma do stanu z książki,pisanie protokołu,wpis w księdze, zresztą w całym powiecie jest taka procedura przy kontrolach i jeżeli tak to mialoby wyglądać jak to piszecie,to rolnika u nas kontrolowali by z tydzien jak na razie wszystkie kontrole są oparte o wydruki z poprzedniego dnia.Z agencji to nie problem one zawsze sa zapowiedziane,mi chodzi o kontrole z Inspekcji,bo one z reguły nie są zapowiedziane i tu jest największy problem

Opublikowano

Jak nie masz dostępu do internetu to oczywiste żę papierową prowdzisz nie szukaj dziury tam gdzie jej nie ma

Opublikowano
4 godziny temu, staszek131415 napisał:

Jak nie masz dostępu do internetu to oczywiste żę papierową prowdzisz nie szukaj dziury tam gdzie jej nie ma

Przeczytaj jeszcze raz uważnie mój tekst ale ze zrozumieniem , w rozporządzeniu nie ma mowy o dostępie do  internetu,a o tym że jesteś zalogowany IRZ i prowadzisz drogą elektroniczną,widzę po tekstach że piszący nigdy nie mieli do czynienia z niezapowiedzianą kontrolą z Inspekcji i dalej żyją w swoim świecie ,Swiat  reprezentowany przez ARiMR i świat reprezentowany przez Inspekcję to dwa różne światy .Pożyjemy zobaczymy kto będzie miał rację

Opublikowano
2 godziny temu, ws71 napisał:

Przeczytaj jeszcze raz uważnie mój tekst ale ze zrozumieniem , w rozporządzeniu nie ma mowy o dostępie do  internetu,a o tym że jesteś zalogowany IRZ i prowadzisz drogą elektroniczną,widzę po tekstach że piszący nigdy nie mieli do czynienia z niezapowiedzianą kontrolą z Inspekcji i dalej żyją w swoim świecie ,Swiat  reprezentowany przez ARiMR i świat reprezentowany przez Inspekcję to dwa różne światy .Pożyjemy zobaczymy kto będzie miał rację

Nie ma czegoś takiego jak niezapowiedziana kontrola nie mam obowiązku nikogo wpuszczać

Opublikowano

Masz , masz . Poczytaj .

A tak przy okazji . Oglądałeś Teleexpres ? Był kawałek ze zdjęciem mięska z kawałkami desek i łańcucha . :P

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez lukasz222
      Witam serdecznie
      Chciałbym bardzo prosić o wypełnienie mojej ankiety, która będzie podstawą do stworzenia pracy inżynierskiej. Ankieta dotyczy postępu technicznego i technologicznego w chlewniach macior w latach 2004-2012 w woj. śląskim (jednakowoż zachęcam także rolników z okolic mojego województwa). Ankieta jest przystępna, większość to pytania testowe, więc nie powinna zająć więcej niż 5-10 minut, a jest to dla mnie bardzo ważne by zebrać jak najwięcej informacji na ten temat. Każdy kto cokolwiek robił i modernizował przy swoich maciorkach niech poświęci parę minut podczas wieczornego odpoczynku i pomoże mi w stworzeniu czegoś, co może stanowić o tym jak potoczy się moja kariera w przyszłości.
      Ankieta jest w pełni anonimowa. Podaję link do niej:

http://moje-ankiety....pond-43841.html

Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!

Ponawiam prośbę o Wasz udział w ankiecie
    • Przez 14tija14
      Czy ktoś współpracuje z jakąś firmą zajmującą się tuczem kontraktowym np. agri plus ?
      Chciałabym się dowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki i czy to jest opłacalne lub przy jakiej ilości ?
    • Przez Lukasz210692
      Co sądzicie o stosowaniu żyta hybrydowego dla tuczników. W odpowiednim składzie procentowym oczywiście z innymi zbożami.
      Czy to będzie opłacalne i czy nie ucierpią na tym tuczniki.?
    • Przez TomaszWoniak
      Witam Firma Agri plus jake ma wymagania budynków poniewaz chciałbym podjąć wspołprace z ta firmą ale na poczatek chciałbym sie dowiedziec jak muszą wyglądać budynki

prosze o pomoc

pozdrawiam
    • Przez ZETOREXX85
      Witam.
      Wymieniam swój stary śrutownik na coś innego. Myślałem nad śrutownikiem Bąk. Zamieszczam aukcję na której można kupić nowego Bąka: http://allegro.pl/pt-nowy-srutownik-rozdrabniacz-bijakowy-talex-i5015335177.html
      Co o nim myślicie? Będę go używał do żywienia macior. Jaką wydajność ma taki Bąk? Miałem okazje zobaczyć u wujka jak on rozdrabnia.Ziarno jest dobrze zmielone                         

• Dodaj nową pozycję...
v