Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, 90210grzesiu napisał:

Akurat sto sztuk pojechało. Podobno mają drożeć to trzymam resztę do wagi ciężkiej;P

A za samochód, dzięki za wytłumaczenie. Mieć duże auto to nic tylko kupować u Nas i wozić do Was

Przed chwilą, onyyy napisał:

A ile u Cb to waga ciężka ? U mnie już 150 przebiły i chetnego brak ...

Dziś szły 120-130kg

Opublikowano (edytowane)

numer faktury jest mój bo jestem watowcem i ja wystawiam fakturę, zakład bije ok 150-170 szt dziennie

Edytowane przez ford1
Opublikowano

Jak czytam te ceny to nasuwa mi się pytanie,czy odstawiacie ciągle do tego samego pośrednika ,rzezni ,bo w moim regionie można dostać na dziś 4-4,1 jeden warunek [nawet za 1-2 szt]wieloletnia współpraca i to daje pośrednik,czyli na zakładzie żeby mu się opłacało musi dostać ok 5,4 i więcej za E,więc musicie mieć cholernie pazernych i krótkowzrocznych pośredników,ewentualnie brak konkurencji wśród skupujących

Opublikowano
3 minuty temu, ws71 napisał:

Jak czytam te ceny to nasuwa mi się pytanie,czy odstawiacie ciągle do tego samego pośrednika ,rzezni ,bo w moim regionie można dostać na dziś 4-4,1 jeden warunek [nawet za 1-2 szt]wieloletnia współpraca i to daje pośrednik,czyli na zakładzie żeby mu się opłacało musi dostać ok 5,4 i więcej za E,więc musicie mieć cholernie pazernych i krótkowzrocznych pośredników,ewentualnie brak konkurencji wśród skupujących

ja w sokołowie dostałem wyjsciową 5,3 za E ale odkąd jest kryzys walą mnie na wybiciu od lat miałem nie mniej jak 80% wybicia a teraz 77-76%. wiec cena to jedna rzecz a krojenie na parametrach to drugie

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, ws71 napisał:

Zmowa cenowa Panie Kolego. Wszyscy w wlkp płacą praktycznie tak samo, różnica to max 10-20 gr na kilogramie, ale to skrajne przypadki. Są bardzo pewni siebie, płacą grosze, a jeszcze chcieliby wszystkie sztuki w idealnej wadze, żeby się bardziej obłowić. Z jednym się tak rozstałem, myślał, że jak płaci na drugi dzień te żałosne drobne to będzie sobie świnie wybierał. Ciekawe co te zdemoralizowane nygusy będą robić jak już nie będzie kogo skubać.

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, sumek666 napisał:

Rolmako to minimum 6 miesięcy jak masz znajomości :D

kuzyn 11 miesięcy czekał na talerzowke...

Najlepsza jest Agroma z Sępólna .

Ja mam wszystkie maszyny produkcji PL jedynie urus niebieski .

W Biedronce spotkałem gościa ,co pracuje w Niemczech i gość remontuje chlewnie dla świniek .Tam gdzie pracował na raz zasiedlają 5 tysi świniek .Mówił ,że zwiększają ,bo w PL nie opłaca się produkować i oni chętnie hodują świńki .

Edytowane przez RafaKdziela
Uzupełnienie danych
Opublikowano

onyyy napisał:

5 minut temu, Bartek933 napisał:

Jakieś puławiaki czy co?

Spójrz na numer faktury , jeżeli ewidencjonowana wg numeru to oznaczało by jakaś mała lokalna ubojnie , która idzie na jakość a nie na ilość. Ale to tylko moje przypuszczenia.

3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

A kiedy vat na 8% podnieśli?

8 dla vatowaca , 7 dla ryczałtowca.

Przecież tą fakturę wystawił rolnik a nie ubojnia i w tym przypadku nr kolejny oznacza ilość faktur, które rolnik wystawił w 2018r.

Opublikowano

Trzeba wypastować świnie i kupić fuzję, będzie lepszy interes niż sprzedawanie pośrednikowi po  3,55 zł. :D 

Opublikowano

kazik ty sie smiejesz  a za dzika 4 zł za kg!!!! plus 200zł dla mysliwego za odstrzał tylko i wyłacznie pasta i heja fabryka a oskrobany i z ucietym łbem nie do odróznienia.))))))) 

Opublikowano
2 godziny temu, Kazik80 napisał:

Zmowa cenowa Panie Kolego. Wszyscy w wlkp płacą praktycznie tak samo, różnica to max 10-20 gr na kilogramie, ale to skrajne przypadki. Są bardzo pewni siebie, płacą grosze, a jeszcze chcieliby wszystkie sztuki w idealnej wadze, żeby się bardziej obłowić. Z jednym się tak rozstałem, myślał, że jak płaci na drugi dzień te żałosne drobne to będzie sobie świnie wybierał. Ciekawe co te zdemoralizowane nygusy będą robić jak już nie będzie kogo skubać.

Pośrednik jest właśnie z Wielkopolski i pcha na Zbęchy Pole do państwa M

Opublikowano
1 godzinę temu, RafaKdziela napisał:

Najlepsza jest Agroma z Sępólna .

Ja mam wszystkie maszyny produkcji PL jedynie urus niebieski .

W Biedronce spotkałem gościa ,co pracuje w Niemczech i gość remontuje chlewnie dla świniek .Tam gdzie pracował na raz zasiedlają 5 tysi świniek .Mówił ,że zwiększają ,bo w PL nie opłaca się produkować i oni chętnie hodują świńki .

No faktycznie najlepsza  wyjebaniu rolnika

• Like 1
Opublikowano
25 minut temu, ws71 napisał:

Pośrednik jest właśnie z Wielkopolski i pcha na Zbęchy Pole do państwa M

Inicjały podasz? :) Jeden z pośredników, z którym handlowałem też sprzedawał Marcinkowskim, ale płacił tak samo kiepsko jak pozostali. Jak to staszek pisze, po co przepłacać, skoro można kupić taniej. ;) 

Opublikowano

Nie jestem z Wielkopolski, ale dziś od kolegi usłyszałem ponoć stare poznańskie powiedzenie - "jeb..ć biedaków". Może w wydaniu pośredników skupujących świnie w Wielkopolsce, jest ono wciąż aktualne :(

• Confused 1
Opublikowano
37 minut temu, soltys48 napisał:

Rafał nikomu nigdy wiecej tej firmy nie polecę.........

dooopa boli jakby mnie stado pedałów dorwało

Pomimo, że mam 30 km do nich to jeszcze ani jednej maszyny od nich nie kupiłem. Jakoś nigdy nie mogę z nimi do porozumienia dojść. Farmtrac od nich?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez lukasz222
      Witam serdecznie
      Chciałbym bardzo prosić o wypełnienie mojej ankiety, która będzie podstawą do stworzenia pracy inżynierskiej. Ankieta dotyczy postępu technicznego i technologicznego w chlewniach macior w latach 2004-2012 w woj. śląskim (jednakowoż zachęcam także rolników z okolic mojego województwa). Ankieta jest przystępna, większość to pytania testowe, więc nie powinna zająć więcej niż 5-10 minut, a jest to dla mnie bardzo ważne by zebrać jak najwięcej informacji na ten temat. Każdy kto cokolwiek robił i modernizował przy swoich maciorkach niech poświęci parę minut podczas wieczornego odpoczynku i pomoże mi w stworzeniu czegoś, co może stanowić o tym jak potoczy się moja kariera w przyszłości.
      Ankieta jest w pełni anonimowa. Podaję link do niej:

http://moje-ankiety....pond-43841.html

Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!

Ponawiam prośbę o Wasz udział w ankiecie
    • Przez 14tija14
      Czy ktoś współpracuje z jakąś firmą zajmującą się tuczem kontraktowym np. agri plus ?
      Chciałabym się dowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki i czy to jest opłacalne lub przy jakiej ilości ?
    • Przez Lukasz210692
      Co sądzicie o stosowaniu żyta hybrydowego dla tuczników. W odpowiednim składzie procentowym oczywiście z innymi zbożami.
      Czy to będzie opłacalne i czy nie ucierpią na tym tuczniki.?
    • Przez TomaszWoniak
      Witam Firma Agri plus jake ma wymagania budynków poniewaz chciałbym podjąć wspołprace z ta firmą ale na poczatek chciałbym sie dowiedziec jak muszą wyglądać budynki

prosze o pomoc

pozdrawiam
    • Przez ZETOREXX85
      Witam.
      Wymieniam swój stary śrutownik na coś innego. Myślałem nad śrutownikiem Bąk. Zamieszczam aukcję na której można kupić nowego Bąka: http://allegro.pl/pt-nowy-srutownik-rozdrabniacz-bijakowy-talex-i5015335177.html
      Co o nim myślicie? Będę go używał do żywienia macior. Jaką wydajność ma taki Bąk? Miałem okazje zobaczyć u wujka jak on rozdrabnia.Ziarno jest dobrze zmielone                         

• Dodaj nową pozycję...
v