Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, krzysieek napisał:

Ja telewizji nie oglądam, ale domyślam się, że w TV z autostrady zostały same powybierane wypowiedzi "Mietków" którzy zdania nie potrafią złożyć poprawnie? A przekaz medialny poszedł taki ,że banda durniów blokuje A2 i sami nie wiedzą o co im chodzi? Typowe

Kurde , jaka intelygencja - nie oglądać i wiedzieć co było . Normalnie Maciej -wróż .

Opublikowano
12 minut temu, krzysieek napisał:

Ja telewizji nie oglądam, ale domyślam się, że w TV z autostrady zostały same powybierane wypowiedzi "Mietków" którzy zdania nie potrafią złożyć poprawnie? A przekaz medialny poszedł taki ,że banda durniów blokuje A2 i sami nie wiedzą o co im chodzi? Typowe

Oglądał ktoś ostatnio "Sprawa dla reportera" z Chotczy koło Lipska ?

Tam też fajne zamontowane aby pokazać jaki to rolnik truciciel oszust i kłamca a ten "PATRYJOTA" za oceanu wielki obrońca przyrody i ciśnionych. 

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, krzysieek napisał:

Czyli jak nie opłaca się produkować wieprzowiny to nie produkujemy i sprowadzamy wszystko z zachodu? Aby niemiec miał monopol i wprowadzał ceny jakie chce? I tak już wiozą tu najgorszą padline. A wiesz Ty co to bezpieczeństwo żywnościowe kraju?

Ameryki nie odkryłeś że jeśli komuś w pewnym momencie przestaje się coś opłacać, aby odzyskać opłacalność to albo np. optymalizuje koszty np. po przez zwiększanie skali produkcji czy wprowadza szereg innych rozwiązań, albo jeśli nie jest w stanie lub tego nie potrafi to zamyka działalność. Tyczy się to każdego, bez wyjątku czy rolnik, przemysłowiec, handlowiec albo usługowiec.

Masz przykład na Hiszpanach, oni potrafili bez pomocy rządu więc dlaczego Polacy zamiast blokować drogę nie pójdą śladem Hiszpani?

1 godzinę temu, KARGO napisał:

Akurat na A2 mieli postulaty sprecyzowane i zapisane ale co zrobisz że mało który chłop umie się wypowiedzieć A pierwszy się rwie do kamery.

Czy ty zdajesz sobie sprawę co oznacza sprecyzowany postulat? Chyba nie..

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano
37 minut temu, fenix30 napisał:

A czy Oni wiedzieli o co im chodzi? Oglądałem na żywo także nie było wybranych wypowiedzi.

Ja widziałem całą to żona jak uslyszała, że facet płacze bo ktoś dziki ukradł to powiedziała że tam to naprawdę musi być bieda skoro ubite dziki giną, pewnie szybko kiełbasy nakręcili żeby jakoś święta przepękać. Ardanowski jaki jest taki ale coś robi,zablokowali sprzedaż ziemi, na wariata ale zablokowali, gdyby nie to, to Pyrzyce i pas aż do świnoujścia możnaby już nazwać niemieckim landem. Ułatwili sprzedaż bezpośrednią, dlaczego nikt w to nie idzie, przecież ludzie chcą takich rzeczy. Są zaliczki na kontach i suszowe, Skoro jesteśmy w Unii nie może prawnie zakazać importu mięsa nawet jak mu zagrozicie tym, że żone albo córke zgwałcicie czy to tak trudno zrozumieć.

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, KARGO napisał:

Przecież każdy martwi się o swój elektorat PIS by tu najwięcej stracił później PSL z resztą zawsze kazdy nowy niezależny  twór będzie atakowany z obu stron bo w koło rządzą te same osoby tylko  nazwy partii się zmienialy. Ile osób poszło do więzienia za te afery o których krzyczał PIS przed wyborami ?? Ani jedna bo oni są dogadani że wy rzadzicie  raz  później my i nikt nikogo nie więzienia nie wsadza  bo to by działało w obie strony.

Dokładnie tak samo jest z KUKIZ 15 w TVPPIS mówią że to przystawka PO w TVN znowu że to zaplecze PIS

No oczywiste że wybory się zbliżają to Koodziejczyk szuka sobie miejsca w sejmowych ławach ale chłop 2 raz nabrać się nie da podobnie jak na PSL w samorządowych to nawet jego członkowie nie poparli  głosy na rękach szło policzyć

Opublikowano (edytowane)

Można by to uznać za żart , ale niestety śmieszne to nawet nie jest ...

4 minuty temu, Yoda napisał:

Ja widziałem całą to żona jak uslyszała, że facet płacze bo ktoś dziki ukradł to powiedziała że tam to naprawdę musi być bieda skoro ubite dziki giną, pewnie szybko kiełbasy nakręcili żeby jakoś święta przepękać. Ardanowski jaki jest taki ale coś robi,zablokowali sprzedaż ziemi, na wariata ale zablokowali, gdyby nie to, to Pyrzyce i pas aż do świnoujścia możnaby już nazwać niemieckim landem. Ułatwili sprzedaż bezpośrednią, dlaczego nikt w to nie idzie, przecież ludzie chcą takich rzeczy. Są zaliczki na kontach i suszowe, Skoro jesteśmy w Unii nie może prawnie zakazać importu mięsa nawet jak mu zagrozicie tym, że żone albo córke zgwałcicie czy to tak trudno zrozumieć.

Stachu  , a co . Przyspawane tyłki tam mają , ze komu innemu tam nie wolno usiąść ?

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano
10 minut temu, damianzbr napisał:

Ameryki nie odkryłeś że jeśli komuś w pewnym momencie przestaje się coś opłacać, to aby odzyskać opłacalność albo optymalizuje koszty np. po przez zwiększanie skali produkcji, albo jeśli nie jest w stanie lub tego nie potrafi to zamyka działalność. Tyczy się to każdego, bez wyjątku czy rolnik, przemysłowiec, handlowiec albo usługowiec.

Masz przykład na Hiszpanach, oni potrafili bez pomocy rządu więc dlaczego Polacy zamiast blokować drogę nie pójdą śladem Hiszpani?

Czy ty zdajesz sobie sprawę co oznacza sprecyzowany postulat? Chyba nie..

Sprecyzowane są wystarczająco aby przedstawić je w tej formie opinii publicznej. 

6 minut temu, staszek131415 napisał:

No oczywiste że wybory się zbliżają to Koodziejczyk szuka sobie miejsca w sejmowych ławach ale chłop 2 raz nabrać się nie da podobnie jak na PSL w samorządowych to nawet jego członkowie nie poparli  głosy na rękach szło policzyć

Chłopie co Ty opowiadasz od 30 lat ludziew koło głosują na tych samych tylko nazwy partie się zmieniają. To co taki Kołodziejczyk jest gorszy już inni że nie może tam zasiadać. Trzeba dbać szanse nowym osobą bo na stare gęby nie ma co liczyć jak się nie sprawdzi to przy następnych wyborach podziękuj się mu za to bo jak na razie dla rolników nie widzę innej alternatywy na jakieś szybkie realne zmiany. 

Opublikowano

KARGO napisał:

To co taki Kołodziejczyk jest gorszy już inni że nie może tam zasiadać. Trzeba dbać szanse nowym osobą bo na stare gęby nie ma co liczyć jak się nie sprawdzi to przy następnych wyborach podziękuj się mu za to bo jak na razie dla rolników nie widzę innej alternatywy na jakieś szybkie realne zmiany. 

Czyli potwierdzasz że pcha się do koryta?! :)

Opublikowano

Potwierdza , zaprzecza . Zmienia to coś ? Ważne żeby coś robić dla rolnictwa .

Opublikowano

@KARGO

Te postulaty są z księżyca nie realne, a nawet gdyby stał się cud i byłaby możliwość je zrealizować to nie rozwiązują problemów, co najwyżej można je uznać za środki doraźne.

Konkretne postulaty padły w tym temacie. Były to realne rozwiązania do których UE nie miała by możliwości się przyczepić a znacząco poprawiły by sytuację trzody w PL.

Co do drugiej części Twojej wypowiedzi to stwierdzam że widzisz czubek własnego nosa. Krajem nie powinien rządzić rolnik, ani lekarz a tym bardziej nauczyciel czy policjant.

Krajem powinien kierować  gospodarz mocny w każdej dziedzinie. Nie poprawi sytuacji kraju ktoś kto kosztem jednej grupy zrobi dobrze drugiej. Trzeba ludzie potrafiących budować PKD.

Kołodziejczak rozdając darmową kasę dla rolników nie przyczyni się do wzrostu PKD. I za 2 albo za 5 lat rolnik ponownie nie będzie zadowolony z wysokości jałmużny, albo kasy zabraknie w kraju.

Opublikowano

@zetorki12 Jak chce żebyśmy go popierali to niech będzie szczery i powie o co Mu chodzi. Niby do polityki nie chce ale wszystko za tym przemawia że jednak tam się znajdzie.

Opublikowano

Mi to obojętne gdzie trafi . Nie da się robić polityki bez polityki . Musi rozmawiać i spotykać się z politykami . Na razie twierdzi że nie chce . Skąd mam wiedzieć co będzie ?

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, fenix30 napisał:

Czyli potwierdzasz że pcha się do koryta?! :)

Faktycznie na początku mówił że nie pcha się do polityki i chciał rozmawiać z MR żeby przeprowadzić konieczne zmiany jednak odbił się od ściany i teraz otwarcie mówi że trzeba wejść do polityki aby mieć realny wplyw na stanowione prawo . Nie rozumiem skąd  wiec twoje domysly czy wchodzi do polityki czy nie skoro otwarcie mówi że tak. No w sumie w TVPPIS przekaz może być z gołą inny. 

24 minuty temu, damianzbr napisał:

@KARGO

Te postulaty są z księżyca nie realne, a nawet gdyby stał się cud i byłaby możliwość je zrealizować to nie rozwiązują problemów, co najwyżej można je uznać za środki doraźne.

Konkretne postulaty padły w tym temacie. Były to realne rozwiązania do których UE nie miała by możliwości się przyczepić a znacząco poprawiły by sytuację trzody w PL.

Co do drugiej części Twojej wypowiedzi to stwierdzam że widzisz czubek własnego nosa. Krajem nie powinien rządzić rolnik, ani lekarz a tym bardziej nauczyciel czy policjant.

Krajem powinien kierować  gospodarz mocny w każdej dziedzinie. Nie poprawi sytuacji kraju ktoś kto kosztem jednej grupy zrobi dobrze drugiej. Trzeba ludzie potrafiących budować PKD.

Kołodziejczak rozdając darmową kasę dla rolników nie przyczyni się do wzrostu PKD. I za 2 albo za 5 lat rolnik ponownie nie będzie zadowolony z wysokości jałmużny, albo kasy zabraknie w kraju.

Z księżyca chyba Ty jesteś i 90% tych postulatów  jest do zrealizowania bez sprzeczności z prawem UE. To co to za konkrety tu padły??? Które tak bardzo różniły się od tamtych postulatów. 

Chłopie czubek własnego nosa widzisz Ty sam bo jesteś teraz kozak bo wzrost gospodarczy duży to i transport kwitnie i jesteś gość tak samo są dobre ceny na zboże także co Ty możesz wiedzieć o problemach tych co wyszli na ulice?? Po drugie aby pokazać twój egoizm to ci powiem że osobiście wiedzie mi się dobrze bo mam produkcię mleczną i opłacalna cenę za mleko jednak widzę co się dzieje do około i wiem że dzisiaj oni A jutro może ja będę w takiej sytuacji trzeba wspierać inne działy bo oni opadną bądź jak niektórzy wolą że się przekwalifikuja i co zaraz będzie górką na mleku albo wołowinę. Ale co tam bo taki pustak jak Ty tego nie widzi bo dziś ci się wiedzie i tylko negujesz wszystkich i wszystkie działania.

CHYBA nikt PISU w rozdawanie kasy nie przebije?! Z resztą nie wiem dlaczego insynuujesz że komuś on chce kasę rozdawać?? Pierwsze słyszę o tym A bacznie śledzę jego poczynania.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

A wprost panowie hodowcy ile ma kosztować świniak na skupie żeby było dobrze? jaki ma być zysk na sztuce? Taki jak u tych co nakładczo mają? Więcej, mniej? Bo nie mydlcie nikomu oczu, że stoicie na drodze w trosce o zdrowie konsumenta.

Opublikowano
1 minutę temu, KARGO napisał:

1. Z księżyca chyba Ty jesteś i 90% tych postulatów  jest do zrealizowania bez sprzeczności z prawem UE.

2. To co to za konkrety tu padły??? Które tak bardzo różniły się od tamtych postulatów. 

3. Chłopie czubek własnego nosa widzisz Ty sam bo jesteś teraz kozak bo wzrost gospodarczy duży to i transport kwitnie i jesteś gość tak samo są dobre ceny na zboże także co Ty możesz wiedzieć o problemach tych co wyszli na ulice??

Po drugie aby pokazać twój egoizm to ci powiem że osobiście wiedzie mi się dobrze bo mam produkcię mleczną i opłacalna cenę za mleko jednak widzę co się dzieje do około i wiem że dzisiaj oni A jutro może ja będę w takiej sytuacji trzeba wspierać inne działy bo oni opadną bądź jak niektórzy wolą że się przekwalifikuja i co zaraz będzie górką na mleku albo wołowinę. Ale co tam bo taki pustak jak Ty tego nie widzi bo dziś ci się wiedzie i tylko negujesz wszystkich i wszystkie działania.

1. Zobacz na dyspozycje agrounii

Screenshot_2018-12-15-07-14-47-993_com.android.browser.png

pt. 9

Jak rząd ma wypracować możliwość ponownego eksportu na chłonny rynek wschodni skoro to rosja nałoyła sankcje na nas? Czy minister ma jechać do putina i pistoletem przy skroni na nim wymusić zmiany decyzji?

pt. 10. odnoszący się do swobody wypowiedzi w internecie. jaki bezpośredni związek ma to z rolnikami.

8. pt

bez jakiegokolwiek zarysy sprecyzowania.

2. Poszukaj sobie kilka str. wstecz.

3. Jeśli jest wzrost gospodarczy a ty chcesz zmiany włodarza na jakiegoś krzykacza kołodzejczyka który jest czyjąś marionetką jak petru, to z tobą nie jest dobrze, oj nie jest.

Opublikowano

Taaa - Jedyna słuszna władza to - Love PiS ! Jak czegoś ktoś chce , to zdrajca i zadymiarz . :ph34r: