Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
40 minut temu, XTRO napisał:

Bo skopiowales mój komentarz i nad nim napisałeś, dlatego 😛

Niee jednak nie pojechałem 

Nawet nie pomiarkowałem się że Twój komentarz linkuję. Ale patrzę że to jest jakiś błąd AF. Teraz edytowałem i jeszcze raz skopiowałem link od tej fotki i ponownie wyskakuje jako koment od ciebie. Dopiero gdy powiększyłem fotkę to mogę skopiować link odsyłający bezpośrednio do niej. Nie wiem co jest grane.

35 minut temu, tomaszmab napisał:

1. Napisałem Ci już co się dzieje z tymi produktami ale widac że nie czytasz to co piszę więc o czym tu dyskutować ? Ciagniesz w zaparte dyskusje że masz rację to ją sobie miej wg własnego mniemania. Ja na siłę nikomu nic nie mam zamiaru udowadniać . Zakończyłem temat i już Ci nic na niego nie odpowiem. Poprostu stwierdziłem że nie warto . Nic to w moim życiu nie zmienia :) Mam ważniejsze sprawy na głowie niż udowadnianie na siłę komuś czegoś na forum . Narazie

2. Ja mając rodzinę , pracę za granicą i gospodarstwo w Polsce zwyczajnie nie mam zamiaru tracić czasu na te dyskusje i Ty nie trać tego czasu.  Pozdrawiam 

1. Tak owszem, napisałeś co się dzieje z tymi produktami, a w zasadzie co ci się wydaje że się niby dzieje.

I tym się różnimy, ja podaję konkretne odnośniki www w których możemy przeczytać konkretne fakty a ty podajesz co się ci wydaje. Myślisz że który z nas jest bardziej obiektywny i wiarygodny?

Dziwne też jest że rząd GB wywarł presję na LIDLA aby ten na wyspach oferował rodzime produkty, ale innym sklepom rząd GB popuścił i pozwala sprzedawać produkty o których mówią badania KOWR

http://www.f_a_r_m_e_r.pl/agroskop/analizy-i-komentarze/handel-towarami-rolno-spozywczymi-z-wielka-brytania,84539.html

2. Hipokryta: mówi jedno a robi drugie. xD

Opublikowano (edytowane)

Mocodawcy przygotowali mu odpowiedzi na podstawowe pytania. A to do takich właśnie należało, było to do przewidzenia, rolnicy obcują z naturą ze środowiskiem, więc wymaga się aby byli promotorami ekologi, , a tu akcja palenia opon wiec pytanie z listy pierwszych pięciu.

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano

POjebańcy i komuniści którzy wodzą za nos rolników z stref ASF oraz tych którzy popłynęli z kredytami na chlewnie.

Zresztą chyba nie myślisz że jakiś szary rolnik ze strefy ASF który nie wie co to adwokat a na pewno nie stać go na niego, pojechał tam palić opony a zwłaszcza że była ich tam garstka więc morale uczestników były niskie i nie dokonywali tego wandalizmu pod wpływem emocji tylko z rozkazu wydanego dużo wcześniej na spotkaniu organizacyjnym. Coś czuję że tam były co najmniej powiatowe struktury różnej maści PSLowców, POwców wywodzących się z gniazda czerwoniaków.

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, damianzbr napisał:

Nawet nie pomiarkowałem się że Twój komentarz linkuję. Ale patrzę że to jest jakiś błąd AF. Teraz edytowałem i jeszcze raz skopiowałem link od tej fotki i ponownie wyskakuje jako koment od ciebie. Dopiero gdy powiększyłem fotkę to mogę skopiować link odsyłający bezpośrednio do niej. Nie wiem co jest grane.

1. Tak owszem, napisałeś co się dzieje z tymi produktami, a w zasadzie co ci się wydaje że się niby dzieje.

I tym się różnimy, ja podaję konkretne odnośniki www w których możemy przeczytać konkretne fakty a ty podajesz co się ci wydaje. Myślisz że który z nas jest bardziej obiektywny i wiarygodny?

Dziwne też jest że rząd GB wywarł presję na LIDLA aby ten na wyspach oferował rodzime produkty, ale innym sklepom rząd GB popuścił i pozwala sprzedawać produkty o których mówią badania KOWR

http://www.f_a_r_m_e_r.pl/agroskop/analizy-i-komentarze/handel-towarami-rolno-spozywczymi-z-wielka-brytania,84539.html

2. Hipokryta: mówi jedno a robi drugie. xD

Naprawdę nie chce mi się rozwijać tego tematu.  Mógłbym pojechać na plantacje marchwi i ziemniaków niedaleko Aberdeen i zapytac gdzie idzie ida dalej ich płody .. mógłbym nagrać filmik albo coś . Chcesz naprawdę żebym Ci to wszystko udowodnił że się mylisz ? Tylko trochę szkoda czasu na to .. żona mi za kilka dni rodzi .. to ja pokazuje prawdziwe przykłady , zdjęcia produktów itp a Ty rzucasz jakieś artykuły z których nic nie wynika . Czy z tych artykułów wynika że w lidlu nie ma szkockiego mięsa ?  Wiesz ile tu jest polskich marketów i wiesz że są polskie półki np w Tesco , Asda ? Wiesz że tam to trafia co polska wywozi .. Wiesz że w każdym większym mieście jest po kilka albo kilkanaście polskich marketów ? Naprawdę nie wiem po co Ci to piszę .. Naprawdę szkoda mi czasu na dyskusję z Tobą o tym bo brak Ci prawdziwych argumentów a jedynie co masz to jakieś artykuły które naprawdę nic nie mówią . Życzę udanej kariery na agrofoto :) 

Edytowane przez tomaszmab
Opublikowano

@tomaszmab w Polsce też jest mięso polskie, polska marchew i chleb z polskiego zboża. Przecież nikt nie podważa, że tam też jest, ale rozchodzi się o procentowy udział tych produktów w sprzedaży. 

Opublikowano
3 minuty temu, Adrian_K_90 napisał:

@tomaszmab w Polsce też jest mięso polskie, polska marchew i chleb z polskiego zboża. Przecież nikt nie podważa, że tam też jest, ale rozchodzi się o procentowy udział tych produktów w sprzedaży. 

A mi się rozchodzi o to że w lidlu w Polsce nie ma polskich produktów tych głównych tylko jest wspierana wyłącznie niemiecka gospodarka.. 

Opublikowano

A co z sytuacją u nas w lubuskim. Mleko jedzie za Odrę bo lepsza cena. Potem do Lidla trafia jogurt z niemieckiej mleczarskich. Jaką flagę nakleic na opakowaniu?

Opublikowano

Germańską . Polskie to co w z polskiego i w Polsce . Mieszanie jest niezdrowe.

Opublikowano
8 minut temu, Yoda napisał:

Ale przecież mleko polskie. Mięso z Belgii w takim razie też ma dostać polską flagę bo w Polsce kiełbasę kręcili.

Hah ale go załatwiłeś. Za szybko odpisał i nie pomyślał że w drugą str. to też działa.

Więc za namową @zetorki12 ponalepiajmy Polską flagę na kiełbasy robione w Polsce z Duńskich zamrożonych 15 letnich świń xD

Opublikowano

On coś dzisiaj chyba po głębszym , bo coś słaba reakcja . :D