Skocz do zawartości

Wypłaty suszowe 2018

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, marekfarmer napisał:

Tylko że twoje zdanie jest  tyle warte  co  zeszłoroczny  śnieg.

Fakty  są  takie  a nie  inne  limit  wykorzystany w 100%  i tyle w temacie 

Twoja gleboka wiara w to co piszą aż mnie zadziwia. Prawda jest jedna. Każdy rolnik powinien być traktowany równo. To co gwarantuje mu prawo i przepisy powino byc zapewnione. Bo na tym się opieramy. A nie na twojej wierze w A. 

Gość marekfarmer
Opublikowano

Wiara  tu nie ma nic  wspólnego  fakty  są  takie  a nie  inne  że 100%  Limitu  De  minimis  zostało  wykorzystane.  

Środki z De  minimis  nie  pochodzą  z UE   tylko z Polskiego Budżetu.  UE  tylko  limituje  ile  Polski  Rząd  może  w ciągu  3 lat  pomóc  rolnikom  

Opublikowano (edytowane)

Czy ja fochy strzelam ? Lubię mówić to co myślę . Zgadzam się że nie zawsze mądrze , ale zawsze szczerze . No jeśli Tobie się to nie podoba ... No cóż .  Mam to gdzieś , Zawsze miałem przez szczerość i ufność przechlapane . No ale za stary jestem na zmiany . Pozdro ....

Przy okazji . jAK MOŻNA WYKORZYSTAĆ DEMINIMIS , NIE BIORĄC NIC ? Fałsz i obłuda . Nie ma nawet co komentować . Może kuźwa , niech tym w rządzie , kalkulatory kto fundnie . SIE POŁAPAŁY DOPIERO , ŻE KASY NI MA ..

@Bananek , po za tym , napisz dokładnie , co nie tak napisałem . Możesz na priw , jak masz ochotę . Atakowanie bez powodu , to napaść . :P🤣

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

Też nie korzystałem z deminimis i jakim cudem wykorzystane środki jak to kasa gwarantowana na każde gospodarstwo? 

Co tu się do k**wy nędzy wyprawia

Opublikowano (edytowane)

No ale sukces jest . A że nie dla każdego ? No cóż , nawet na wojnie . straty wśród cywili są do przyjęcia ... 🤣

Opublikowano

Całe suszowe w jednym zdaniu 😆

1455691035_2vyd5w_600-1.jpg

Całe suszowe w jednym zdaniu 😆

Gość marekfarmer
Opublikowano
15 minut temu, farmerss34 napisał:

pierwszy rząd , który zapierdzielił mi limit ..Marku jak żyć???😖

Zacytuję  klasyka   wziąć  Kredyt  i  zmienić  pracę.

A najlepiej to  się  modlić  aby  suszy  już  więcej  nie  było. 

Opublikowano (edytowane)

Taaa . Lepiej o grad . Tak jak ty to robiłeś . Nawet tobie w głowie namieszali , bo nie potrafisz sensownie wytłumaczyć jak mogło zabraknąć deminimis dla tych , którzy nigdy z takiej pomocy nie korzystali ...

Opublikowano

Kalkulator by im się przydał. Przeliczcie 15 tyś. euro na jedno gospodarstwo przez liczbę rolników i podzielcie przez 3. Tyle rocznie powino byc w budżecie na de minis. A co z kasą niewykorzystana przez ostatnie 3 lata i przez ostatnie lata. Jak obliczycie roczny budżet de minis dziwnie się pokrywa z 500 plus. Jak pozlo z jednego worka do drugiego to już nie da się przesypac. Jeżeli ktoś gospodarzy na 5 ha będzie zadowolony, ale rolnicy powyżej 50 ha widzą że to i kant d*py rozpic co robią. 

Opublikowano (edytowane)

u mnie w gminie wszyscy prawie z pomocy publicznej tak jak ja bo straty były spore ...więc  się pytam gdzie nasza pula demin.. skoro my  nie korzystali ...kto ją zapie  ...ł ? 

Edytowane przez marko-kolo
Opublikowano

Ale jest jeden rodzynek co jezdzi ciapkiem, wierzą w co napisza

1 minutę temu, marko-kolo napisał:

u mnie w gminie wszyscy prawie z pomocy publicznej tak jak ja bo straty były spore ...więc  się pytam gdzie nasza pula de minus skoro my  nie korzystali ...kto ją zapiie....ł ? 

MAREKFARMER 😆

Opublikowano

Z publicznej ... A ile jest % , co nie korzystało z żadnej , a mimo to kasy zabrakło ... , no chociaż właściwie jest - jak to marecek twierdzi . Tylko gdzie ?

Opublikowano (edytowane)

nie cytuj posta wyżej bo ten ćwok Cię zaraportuje  😉

właśnie pomoc uzyskało tylko jakiś procent gospodarstw a wiele w ogóle  .... więc co z tym limitem gdzie on zniknął ?

Edytowane przez marko-kolo
Opublikowano (edytowane)

z publicznej też nie dostają. Mimo, że poskładali w trzeciej dekadzie września. Generalnie to rząd strzelił sobie jednak samobója z tymi suszowymi. Bo jednym wypłacił, drugim nie wypłacił....będzie śmiech, jak każe zwracać tym, co wypłacił:) ze względu na jakiś współczynnik korygujący albo zasady współżycia społecznego albo interes społeczny:) I będzie płacz jak taki Marek 100% Zgodnie z Rzeczywistością będzie musiał zwracać część swojego ,,suszowego-gradowego". Oczywiście w imię solidarności i równości z innymi rolnikami:):):)

Edytowane przez agricolus
Opublikowano
dzisiaj byłem w banku bnp bgz i dopłaty do czegokolwiek z puli deminimis wstrzymane z powodu "kontroli ministerstwa finansów w arimr" podobno mają jakiś bajzel w papierach, wg mnie brak kasy... Zaś "zaliczkę" płatności dostałem w piątek ale ledwo 30% więc mogło być lepiej...
Opublikowano

Składaj , Najwyżej nie dostaniesz . Jak nie złożysz , to na pewno nie dostaniesz . A do kiedy ostateczny termin na składanie ?