Czy warto przejąć gospodarstwo
-
Podobna zawartość
-
Przez radas
Witam jestem Nowy na tym Mega fajnym forum od kilku lat jeżdze do wujka Pomagać mu w 100hektarowy gospodarstwie !! Mega podoba mi się ta praca !! mam 18 lat i Marzy mi się Własne gospodarstwo !! ale niemam pojecia jak mogę zacząc realizować swoje mażenie !! czy w ogóle mam jakieś szanse ?? z kąd wziąć kase Itp. ?? POzdrawiam wszystkich !
-
Przez Adaskooo96
Witam wiem ze moge zasmiecac forum ale chce dowiedziec sie szczegółowo lub zlapal 'kontakt' z osoba obcykana w tych sprawach a forum od tego jest i mam nadzirje ze panowie pomozecie Zaczynając , chce ubiegać sie o jakies dotacje z uni (mr czy cis takiego) lecz jestem naprwde ciemny z tych spraw i chciałbym by ktos mi to wyjasnil czy sa jakieś szanse progi i wgl co do mnie mieszkam w woj. opolskim powierzchnia pola mała bo 3 hektary ale wszystko pod warzywa (plus jakies dzierzawy co roku ) . szkola rolnicza technikum z kazdymi egzaminami plus jakies tam szkolenia . teraz pytanie jak wyglada sprawa mr i czy sa jakies dotacje na male gospodarstwa gdy chciałbym wybudowac np chlodnie nie chodzi mi o maszyny a glownie o budynki . oczywiscie wszystko przepisane bylo by na mnie gdyz gospodarstwo posiada ferme drobiu a to nie przynosi efektu w starciu z Unia ... pozdrawiam ✌🏽 -
Przez Grzes1212
Witam. Jestem tutaj nowy więc z góry przepraszam jeśli źle zamieściłem temat.
Mam pytanie czy warto zakupić Zetora 7211?
Jakie macie doswiadczenia z tym modelem ?
Przy jakiej ilości motogodzin należy się spodziewać usterek i ewentualnego remontu?
Ile wytrzymują opony fabryczne Barum?
Na co zwrócić szczególną uwagę przy zakupie takiego traktora?
-
Przez michal_19
Jaki nowy pług do 20k na resorze 3skibowy. spodobały mi sie akpil kmjr 3 jakie opcje warto dołożyć. Gleby mam dość lekkie 4kl orac będą głównie pola po zbożu i trochę po qq na kiszonke. Jakie są wasze opinie na temat tego pługa, lub jakie inne marki możecie polecić w tym przedziale cenowym?
-

Rekomendowane odpowiedzi
Badanie polskiego rynku cebuli
Ursus C-360 i kosiarka rotacyjna Z-178