Skocz do zawartości

RSM -kto z was używa tego nawozu

tomek15h

Rekomendowane odpowiedzi

• AgroTeam

28 minut temu, Patryk1222 napisał:

Dysze czarne. 

Tabelę wydatku już mam muszę jeszcze zobaczyć jaka prędkość będzie mi odpowiadać i ewentualnie przełożę tę kryzy. 

Do czarnych są przewidziane tylko małe rozmiary https://www.lechler.com/fileadmin/media/datenblaetter/agrar/EN/lechler_agrar_datenblatt_fl_en.pdf

Witam!! Pytanie do używających RSM. Na ile mokre są rośliny po aplikacji nawozu? Ja dzisiaj lałem pierwszy raz i zauważyłem że na roślinach tj. pszenicy zostaje dużo kropel. Dysze maat ciśnienie 2 bar. 

Edytowane przez Sylluch

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Filip12345
      Jakie polecacie wapno granulowane bo nie mam wapniarki czy rozsiewacza taśmowego. Jakieś tanie skuteczne i kiedy najlepiej go zastosować. Przedsiewnie,w trakcie wegetacji, czy na wiosnę. Chcę dać pod przenżyto gleba zakwaszona.
    • Przez artur91
      SAPROPEL

• Przez Filip12345
      Jaki środek wybrać aby koniec października opryskać dolistnie na pszenżyto. Potasowo-borowy czy może fosforowo-potasowy czy może żelazo czy wszystkie po trochu jak w plonvit. Pszenżyto dopiero sieje koniec września.
    • Przez kuba9449
      Cześć
      Posiadam sporo zrębki z mieszanki drzew iglastych i liściastych i zastanawiam się czy warto to rozrzucić na pola? Nadaje się jako nawóz?
      Przy okazji, czy sianokiszonkę też warto użyć jako nawóz?
    • Przez hesus37
      Witam nie wiem czy było już na forum, ale chciałbym rozpocząć temat dotyczący melasy buraczanej jako nawozu dolistnego. Może ma ktoś doświadczenie w tyn temacie?
  • Dodaj nową pozycję...