-
Podobna zawartość
-
Przez marius21
Witam
mam taki problem. kupiłem niedawno taki ciagnnik i teraz przy podczepieniu pługów (4 skibowy zagonow Akpil CZh350) podczas pracy cięgło wygieło sie w łuk.
rozmawiałem z kierownikiem serwisu i stwierdził, że to z mojej winy tak sie stało bo było cięgło źle ustawione do pracy. uważa że pługi powinny być ustawione na otworze plywającym tylko że w tym pługu nie ma takiego otworu, oraz, że pewnie było rozkrecone za bardzo co też jest nieprawdą. ustawiłem pług tak samo jak w poprzednim ciągniku deutz Fahr dx6.05 i tam nic takiego sie nie działo. pługi zaorały 1ha pola. nidzie nie było nimi zawadzone alni udezone. pole jest zaorane super wiec nie wiem czego to ma byc moja wina. poradzćie jak zrobić, żeby mieć jakies szanse na uznanie reklamacji. (oadam, że przy takim ustawieniu jak mi mowil serwis plugi nie zaorałyby nawet 1m pola) dzieki z gory za pomoc.
P.S. jak nie ten dział to prosze o przeniesienie
-
Przez Sirocco
Nie wiecie może o jakimś dobrym składzie cześći używanych do MTZa. aktualnie potrzebuje cięgieł tylnych do MTZa długich.
-
Przez michalkowalski115
Witam. Mój problem polega na tym, że nie mogę odkręcić cięgła bocznego, przekręca się, nie chce dalej wyjść. Czy jest jakiś sposób aby to odkręcić? Załączam zdjęcia cięgła, na drugim zdjęciu widać jak powinno się odkręcić.
-
Przez Imbroglio
W cięgnach dolnych w mojej 385 od strony ciągnika są mocno wyrobione gniazda i kule, mają zarówno luz boczny jak i góra-dół. W handlu dostępne są zarówno kule jak i pierścienie. W jaki sposób dokonuje się wymiany tych kul?
-
Przez UrsusJohnDeereTeam
Witam mam pytanie do czego sluzy te cięgło? Oraz drugie pytanie czemu gdy włączam wałek jest zgrzyt,mimo to że sprzeglo jest ksiazkowo wyregolowane
-

Rekomendowane odpowiedzi
Przedłużenie lemieszy