Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość marekfarmer
Opublikowano
4 godziny temu, staszek131415 napisał:

U nas dziś szacowali po gradobiciu ale protokołu nie zostawili ciekawe czy będą kombinować z wypłatą bo 50 % od suszy było chodzi o kukurydzę

Marek jak z deminimis to nie musi byś do wojewody od września mają ruszyć z wypłatami myślę że w tym roku będdą się uwijać by przed wyborami wypłacić

Tak  racja  jak  poniżej 30%  to wojewoda nie podpisze  i wtedy  Deminimis.

we  wrześniu będzie nabór   w ARIMR   wypłata   październik    Do wyborów  mało  realne  że  dadzą  radę   za dużo  roboty   jeszcze  zaliczki  mają  ruszać  od 15  października  jak do końca  listopada  wypłacą  to będzie  super. 

Opublikowano
9 godzin temu, marekfarmer napisał:

Umnie w gminie dopiero  są protokoły  podpisywane   pewnie  po niedzieli zawiozą  do  wojewody  i  znając  życie  dopiero  w 2-3 dekadzie września  będą do odbioru   tuż  przed  naborem  wniosków  :)  

Skoro do tej pory protokoły nie trafiły do Wojewody to jest po ptakach i nic nie dostaniesz .Termin składania wniosków z gmin do Wojewody  już upłynął .

• Haha 1
Opublikowano

Kto tak powiedział? Przecież jeszcze z dzisiaj na necie są artykuły z cytowanymi sowami ministra że cały czas czekają na protokoły. 

Gość marekfarmer
Opublikowano
8 godzin temu, RafaKdziela napisał:

Skoro do tej pory protokoły nie trafiły do Wojewody to jest po ptakach i nic nie dostaniesz .Termin składania wniosków z gmin do Wojewody  już upłynął .

Nie masz  pojęcia  o tym co piszesz  xD  xD  xD  

Opublikowano
48 minut temu, XTRO napisał:

Susza na maksa. 

U mnie to samo, nie wiem czy uda się posiać rzepak ( opolskie ). Nie padało u Ciebie z burz jakie przechodziły ostatnio lublin i radom ?

Opublikowano

U mnie w okolicy nie ma nikt mzuri, bo o takim piszesz pewnie. Oby tylko nie powtórzyła sie sytuacja z 2015 gdzie ze wzgledu na tragiczne wschody musiałem zlikwidować rzepak.

Opublikowano

Co tak Ci pilno ? Do przyszłych żniw jeszcze zdążysz kupić tą przyczepę za suszowe .

Opublikowano

Oj . Żebyś nie pożałował takiej gadki . Wstyd . Ojciec nie był by zadowolony z Ciebie .

Opublikowano
13 godzin temu, pep14 napisał:

U mnie to samo, nie wiem czy uda się posiać rzepak ( opolskie ). Nie padało u Ciebie z burz jakie przechodziły ostatnio lublin i radom ?

5mm ale w porównaniu do tego co spadło wsie obok to jest śmiech na sali. Pomidory poschnięte, kukurydza też, ziemia pod rzepaki u nas wygląda też gówniano. Jednym słowem przejebanie 

Opublikowano
9 godzin temu, XTRO napisał:

5mm ale w porównaniu do tego co spadło wsie obok to jest śmiech na sali. Pomidory poschnięte, kukurydza też, ziemia pod rzepaki u nas wygląda też gówniano. Jednym słowem przejebanie 

No to faktycznie jakby deszczu nie było przy takich temperaturach. Ja od poniedziałku bedę próbował coś orać i od razu siać , ale deszczu dalej w prognozach nie widać .