Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

W maju zakupiłem ładowacz Agromax. z którego jestem nawet zadowolony.

Posiada on 3 sekcje, jednak panowie monterzy podłączyli go pod rozdzielacz na błotniku, gdyż tak wskazuje producent w instrukcji.

Niestety podczas pracy ładowaczem często "brakuje rąk", gdyż trzeba obsługiwać oba rozdzielacze na raz.

Dodam także, że ciągnik nieraz współpracuje z przyczepą wywrotką i muszę mieć wolne wyjścia.

Czy ktoś mógłby mi wskazać gdzie który wąż podpiąć i co będę musiał zakupić?

Niedługo dodam zdjęcia.

Dziękuję i pozdrawiam ;)

15295931704821929284018.jpg

1529593204273-166438338.jpg

1529593234801-174513700.jpg

1529593272783-1834433314.jpg

Opublikowano
Ja mam 2 sekcje tur i nie musze dwoma rękami operować tak jak ty to napisałeś. Rozdzielacz(wajchę) daję do przodu i trzyma i cały czas a rozdzielaczem od tura normalnie operuje. Ja wyjście pod przyczepe wypuscilem sobie rurką z c360 (teraz robią to wężykiem) spod siedzenia z pompy i mam jedno wyjście, używam go jak koszę kukurydzę do wywrotu przyczepy. Steruje się nim dźwignią podnośnika, tzn. na środku kiper a na pozycji do opuszczania maszyn się opuszcza przyczepa.
Opublikowano
27 minut temu, RafaSzymanik napisał:

Ja mam 2 sekcje tur i nie musze dwoma rękami operować tak jak ty to napisałeś. Rozdzielacz(wajchę) daję do przodu i trzyma i cały czas a rozdzielaczem od tura normalnie operuje. Ja wyjście pod przyczepe wypuscilem sobie rurką z c360 (teraz robią to wężykiem) spod siedzenia z pompy i mam jedno wyjście, używam go jak koszę kukurydzę do wywrotu przyczepy. Steruje się nim dźwignią podnośnika, tzn. na środku kiper a na pozycji do opuszczania maszyn się opuszcza przyczepa.

Rozdzielacz ma 42 lata i dźwignia trochę się wyrobiła, że muszę ją drutem blokować, ale czasami na nierównościach potrafi wyskoczyć, np.  Przy zwozce bel. 

Opublikowano
6 godzin temu, Ziomal20084 napisał:

zasilanie masz przy Tym lrzewodzie gdzie butelka po Coli jest

Dzięki. 

Powrót oleju gdzie proponujesz zrobić? Bo sąsiad ma zrobiony w korku oleju, ale trochę to niewygodne, gdyż wąż placze się w nogach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez abuk14
      Mam kilka pytań dotyczących ładowacza czołowego do Ursusa C-330 M.
      1. Na co zwracac uwagę przy zakupie ( byc może będzie używany)
      2. Jeśli nowy to jakiej marki wybrac??
      3.Czy naprawdę tak ciężko się kreci kierownicą prz zwożeniu bel słomy ( o obornik nawet nie pytam)??
    • Przez pablo21
      Ostatnio przeglądałem katalog częci z Grene i widziałem pompę hydrauliczną do c-330 wzmocnioną czym ona różni się od zwykłej, jaki ma wydatek, i co da jej założenie w ciapku(będzie szybciej podnosił?)

Od kiedy to się pisze pąpa?
    • Przez vitoma
      Czesc

Czy moge zamiast zalecanego Hipola 6 uzyc do C330/360 oleju przekladniowego klasy 80W90 "zachodnich" firm ? Np. castrol, elf, mobil, valvoline ?

oczywiscie planuje calkowita wymiane oleju. do tej pory byl zalany hipol 6.

Z tego co widze to obecnie produkowany przez Orlen Hipol 6 rowniez ma klase 80W90, i jakis oznaczenie GL-4 . Nie wiem co ono oznacza.

Jest tez olej Orlen Agro 80W90.

Czy wszystkie wymienione moga zastapic orginalnego Hipola 6 podczas wymiany?'

dzieki
      pozdrawiam
      Piotrek
    • Przez andrewk
      Do sprzedania dwa siłowniki jednostronne do ładowacza czołowego 40/60 skok 630mm ( min 870mm, max 1500mm ).

Siłowniki jak nowe, używane niecałe 6 miesięcy - powód sprzedaży jest prosty, wymieniam na wzmocnione.

Możliwość wystawienia na allegro.

Cena 300zł/komplet.

Jak dobrze zagadasz to wysyłka przy wpłacie na konto w cenie

___________________________________________________________________________________________________________
      AgroDane.pl - portal poświęcony specyfikacjom maszyn rolniczych takich jak ciągniki rolnicze, kombajny zbożowe oraz ładowarki teleskopowe. Dane techniczne, porównania modeli oraz opinie w jednym miejscu. Użytkownik agrofoto wszystkim poleca tą stronę z całego serca 

• Przez tomek9514
      Witam ponownie, 
      Jeden problem zniknął pojawił się następny
      Otóż, balot się bardzo szybko zwija, nie pojawia się sygnał że już jest gotowy gdy wskazówka od średnicy balota zejdzie się z drugą wskazówka, gdy się trochę naiwnie więcej to zaczynają stawać pasy. Gdy uda się owinąć go siatka to wychodzi wgl nie zbity. Wskazówka od ciśnienia na zegarze spada na zera a początkowo ma około 12 bar. 
      Natomiast, gdy otwieram klapę, blokuje jej zamknięcie i luznie pasy to na Nanometrze pojawia się ciśnienie około 200 bar, a gdy naciągane je śpowrotem spada na 0.
      Mial ktoś podobny problem? Dla mnie to magia. Może być winny sterownik który znajduje się po prawej stronie prasy pod półka na dodatkową siatkę? 
      Dziękuję z góry za pomoc
  • Dodaj nową pozycję...
v