Cypis320

MF 592 problem z pompką podnośnika

Polecane posty

Cypis320    0

Problem z pompką podnośnika słabo podnosi a gdy olej się rozgrzeje to na wolnych obrotach opuszcza pompa czy rozdzielacz?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
robert1004t    28
jesli opuszcza to albo cylinder nieszczelny albo zawór oscylatora przepuszcza, bo seria 500 jest podobnie zbudowana jak seria 600 więc tam nie ma rozdzielacza w podnośniku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

mateo105    1

panowie mam to samo. czyli pompa do regeneracji???

czy moze ktos mi powiedziec gdzie sie wpiac manometrem zeby sprawdzic cisnienie pompy hydraulicznej??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
lukbold    774

tak czy siak pewno masz korek w pokrywie podnośnika pod który się go podłącza więc szukaj

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mateo105    1

czy moze mi ktos powiedziec gdzie dokladnie znajduje sie ten korek ?? czy po srodku czy w prawym lub lewym rogu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mateo105    1

koledzy potrzebuje dokladnich informacji gdzie znajde ta srube aby sprawdzic cosnienie na pompie tloczkowej?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Cypis320    0

Witam ponownie może ktoś naprawiał MF 592 z przednim napędem mianowicie pompa podnośnika działa raczej ok nie działa mi przedni napęd poprostu nie załącza się czasami też jest problem z włączeniem wom do tego bardzo słabo działa hydraulika zewnętrzna tak zwany wywrotka może ktoś by mógł pomóc 

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
sawin698    0

Skoro działa podnośnik to pompa tłoczkowa ok. Skoro kiepsko działa hydraulika zewnętrzna, wom , przedni napęd, półbiegi to padnięta pompa zębata. Nie wyklucza to później zużytych tarczek na którymś sprzęgle, ale jeśli nie domaga to wszystko to trzeba zacząć od pomiaru ciśnienia z pompy zębatej. Z tyłu przy wyjściach hydrauliki powinien być dodatkowy przewód stalowy z zaślepką na wkręcenie manometru

 

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez Kris5
      witam mam problem z przekładnią siewnik z 2015 roku z nowa przekładnią bezstopniowa, problem polega na tym że kręcąc kolem przekładnia nie ciagnie tak jak powinna i walki wysiewajace się nie kręcą tak jak by się cos zerwalo w środku moze ktos mial juz cos podobnego i wie jaka jest przyczyna?
    • Przez RolniczyAdam
      Witam wszystkich serdecznie. Jestem tutaj nowy. Mam problem z Ursusem c 385. Kiedy włączę drugi bieg z prawej strony to dźwignia tak wibruje. Denerwuje mnie trochę ten odgłos. Biegi nie wyskakują i przy wlaczaniu innych biegów jest ok. Co waszym zdaniem może być przyczyną tego drżenia, wibrowania?
    • Przez _Grzesiek_5
      Witam, mam takie pytanie a mianowicie problem. Gdy podłącze np kosiarkę i chce ją podnieść to owszem, podnosi na siłowniku ale gdy puszczę gałkę to kosiarka zaraz opuszcza, tak jakby nie trzymał rozdzielacz albo nie do końca się zamykał, również to się dzieje z podbieraczem przy prasie, podniesie i zaraz opuszcza. Czyżby rozdzielacze do remontu? Czy może jakoś trzeba ustawić? Raz na jakiś długi czas podniesie i trzyma, ale to naprawde rzadko się zdaży 😳
    • Przez pi0mak
      Witam. Jestem posiadaczem ciągnika cese SC 86 i mam problem z przednim napędem. Włączyłem go i nie chce się wyłączyć.
    • Przez ma123
      Witam mam problem ponieważ założyłem dwa dni temu nową pompe hydrauliczną wszystko było ok dziś podczepiłem tłukę noi pojechałem w pole i na końcu kawałka nie da sie podnieś nawet na pusto gdy unoszę ramiona bardzo lekko chodzą. jak podniosę to gdy stanę na ramieniu to opada i sprężynuje co to może być ja podejrzewam tłoka i tuleje .
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.